Raskaaksi tuleminen ei välttämättä onnistu tuosta vaan.

Toki monissa tapauksissa raskaaksi tuleminen on helppoa: asiaa ei kannata etukäteen pelätä ja voivotella. Se voi onnistua myös helposti ja nopeasti. Etukäteen asiaa ei yleensä voi tietää.

Raskauden alkaminen on asia, johon ei voi tahdonvoimalla vaikuttaa, eikä satavarmasti lääketieteelläkään. Mutta jokainen lasta toivova haluaa tietenkin maksimoida raskauden todennäköisyyden, sillä odottamisen odottaminen on aluksikin vaikeaa ja tilanteen pitkittyessä todella suuri suru.

Jos suunnittelet lasta, voi olla hyvä ajatus ottaa selvää siitä, miten raskaaksi oikeastaan tullaan. Tämä on se hassun kuuloinen kohta, sillä ”seksiähän siihen vaan tarvitaan” tai hedelmöitys jotenkin muuten.

Mutta jos lasta tosissaan meinaa yrittää, ei ole haitaksi tietää, että MINKÄLAISTA sen seksin tulisi lasta toivoessa olla.

Näin maksimoit hedelmöittymisen todennäköisyyden:

Harrasta tarpeeksi seksiä

Asiantuntijat kertovat, että monet lasta toivovat parit menevät vikaan siinä, että he harrastavat liian vähän seksiä. Se johtunee usein siitä, että spermaa pyritään ”säästämään” ovulaation ajaksi. Se on kuitenkin tarpeetonta. Lisäksi nainen usein tulkitsee ovulaatioajankohdan väärin.

Yleinen suositus on harrastaa seksiä joka toinen päivä. Voit myös käyttää ovulaatiotestejä ovulaatioajankohdan määrittämiseen.

Älä harrasta liikaa seksiä

Sperma ei siis laimene, sitä ei tarvitse pelätä. Mutta jatkuva pakonomainen paneskelu vie helposti ilon koko hommasta. Tällöin voi käydä niin, että silloin kun hedelmöittyminen on mahdollista, seksi ei kiinnostakaan yhtään.

Vaihtele asentoja (jos haluatte)

Usein väitetään, että jokin tietty asento toimii parhaiten. Asennolla ei kuitenkaan ole väliä, siittiöt syöksyvät sekunneissa sinne minne pitääkin, olipa asento sitten doggy tai lähetyssaarnaaja. Äläkää siis turhaan jumittuko tiettyyn asentoon, vaan voitte yhtä lailla pitää hauskaa.

lähikuva pillien rei'istä

Harrasta seksiä myös ennen ovulaatiota

Koska ovulaation ajankohdasta erehtyy helposti, varminta on harrastaa seksiä jo ennen kuin uskoo ovulaation tapahtuvan. Jos seksin ajoittaa vain ovulaation ajaksi, voi olla myöhässä.

Tarkista liukuvoiteesi

Suomessa myytävät liukuvoiteet ovat pääasiassa spermaystävällisiä. Tsekkaa varmuuden vuoksi kuitenkin se, mitä paketin kyljessä lukee!

Muista myös:

Tutkimuksiin vain tarpeen vuoksi

Totta kai haluat heti raskaaksi ja tiedetään, että odottaminen on vaikeaa. Tutkimuksiin tulee kuitenkin normaalitapauksessa hakeutua vasta vuoden yrittämisen jälkeen. Yrittäkää ottaa rennosti – se, että raskaus ei ala ensimmäisestä kierrosta, ei tarkoita sitä että jotain olisi vialla!

Jos taas teillä on ikää tai terveysongelmia, voitte hakeutua tutkimuksiin puolen vuoden jälkeen. Mikäli kuvioissa on endometrioosia tai sairastettuja sukupuolitauteja, voi tutkimuksiin hakeutua jo raskautta suunniteltaessa.

Älä oleta, että syy on naisessa jos lasta ei kuulu

Vielä nykyäänkin helposti ajatellaan, että ”vika” on naisessa jos raskaaksi tuleminen ei heti onnistu. Nainen helposti alkaa syyttämään itseään asiasta. Kuitenkin merkittävä lapsettomuutta aiheuttava tekijä löytyy naisesta n. 25 %:ssa, miehestä n. 25 %:ssa ja molemmista n. 25 %:ssa tapauksista. Lapsettomuus jää selittämättömäksi noin 25 %:lla pareista, kertoo Terveyskirjasto.

Muista muu terveys

Helposti raskautta toivoessa keskittyy liikaa seksiin ja greippimehujen juomiseen. Muista pitää itsestäsi kokonaisvaltaisesti huolta: nuku hyvin, rentoudu, harrasta liikuntaa, syö terveellisesti ja niin edelleen. Muista myös, että normaalielämää ei tarvitse laittaa paussille raskauden yrittämisen takia!

Jos raskautta ei kuulu, hae rohkeasti apua. Sitä ei tarvitse häpeillä. Lapsen yrittämisen mahdollisista haasteista kannattaa myös puhua avoimesti, jos se teille ja elämäntilanteeseenne sopii. Salailu tekee asiasta raskaamman, mutta avoimuus mahdollistaa sen, että saatte muilta tukea ja ymmärrystä.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia