Yksinäisyys on terveydelle vaarallista, sanovat tutkijat. Jopa yhtä vaarallista, kuin 15 tupakan polttaminen päivässä. Se on yhdistetty kohonneeseen syövän, sydänvian ja ylipainon riskiin.

Tutkijat ovat myös huolissaan siitä, että fyysinen kosketus ihmisten välillä vähenee, koska kommunikaatiomme on nykyään niin paljon internetin välityksellä tapahtuvaa.

Mutta myös hyviä uutisia: pelkkä halaaminen riittää vähentämään yksinäisyydestä ja torjunnasta johtuvia ikäviä tunteita.

Tutkimuksessa osallistujat laitettiin pelaamaan palloa virtuaalihenkilön kanssa, mutta nämä luulivat pelaavansa oikean ihmisen kanssa. Pelikumppani lopetti pelin yllättäen, jolloin tutkittavat kokivat hylkäämisen tunteita. Tämän jälkeen osaa tutkittavista siveltiin rauhallisesti kädestä sudilla, ja osaa vain pikaisesti. Ne, joita oli sivelty hellästi, kertoivat negatiivisten tuntemusten vähentyneen, toinen ryhmä taas ei.

Myös muissa tutkimuksissa on havaittu, että toisten ihmisten tuki on erittäin merkityksellistä.

Vanhempi yleensä tietää tämän luonnostaan, ja lohduttaa lasta sylissä tai vähintään puhaltamalla pipin pois. Näillä teoilla on oikeasti iso merkitys ja kosketus lohduttaa ihan aidosti. Lapsia, puolisoa ja ystäviä kannattaa toki halata koko ajan muutenkin, mutta varsinkin harmin hetkellä. Samalla parantaa omaakin terveyttään. Ja onhan halailu nyt mukavaa!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia