Huono Äiti sai avautumisen:

Minulla on jo muutaman vuosikymmen ollut mukava mies. Hänestä piti äitini, pitävät sisareni, kaikki naapurit, ystäväni, tuttavani, työkaverini. Hän on niin mukava, että minulle puhuva automyyjä alkaakin puhua hänelle jos hän saapuu paikalle.
Mikäs sen mukavampaa? Paitsi että kuolen hapenpuutteeseen.
Mukava mies on kotioloissa ihan tavallinen ja ärsyttävä. Häntä ei saa neuvoa ja kaikki kritiikki on hyökkäys häntä vastaan. Mitä se kritiikki nyt voisi olla? Hän lampsii ulkosaappaissa olohuoneen villamatolle – kyllä hän saa kotonaan kävellä miten tahtoo. Olen kokki, mutta jos neuvon kuinka kalasta saa ruotorivin pois- ei sitä tarvitse poistaa – kyllä hän osaa tämän neuvomatta.
Hän voi ottaa lapsilisätililtä rahaa omiin tarpeisiinsa eikä ole velvollinen puhumaan raha-asioista.

Mukavalla miehellä on siis kärttyisä, paha ja ilkeä akka. Lapsetkin olivat usein samaa mieltä.

En ollenkaan huomannut että ajoin täysillä ansaan. En jaksanut ”käydä riitelemään” kun sisarukseni ” minut tuntien” asettuivat miehen puolelle kun minähän olen aina ollut vähän hankala.

Onneksi sattui niin että sitten vaihdoin työpaikkaa ja vaikka asumme pikkukaupungissa, kukaan ei tuntenut miestäni , enkä minäkään vaivautunut hänestä puhumaan. Ensimmäistä kertaa aikuiselämässäni tutustuin uusiin ihmisiin itsenäni.
Kuinka ollakaan minäkin olen ihan mukava ihminen ja tajusin kuinka vääristyneeseen tilanteeseen olin sopeutunut. Uudistuneen itseni omanarvontunto ei ole mieheltäni jäänyt huomaamatta ja hän yrittää pakonomaisesti torpedoida elämääni, ei mitenkään niin, että sen huomaisi. Mutta hän on lumoava ja jos siinä tilanteessa sanon että tuossa tapetissa on minusta liikaa vihreää, huomaan kaupassakin kuinka kärttyisä akka tuolla mukavalla miehellä on. Olipa tapetoitavana sitten vaikka oma työhuoneeni.

Ei sen niin väliä vaikka eroaisimme – jos puolelleni jäisi vaikka vain yksi ihminen, luulisin jaksavani. Mutta erokeskustelut päättyvät siihen ”ettet ikinä näe lapsia” tai millä sinäkin elämäsi maksat ( (minulla on säästöjä mutta hänellä ei – tai mistä minä tiedän… No tiedän ) no sittenhän vihdoin näkevät minkälainen käärme olet…

Ongelmahan hankalan ihmisen kanssa on ettei hän ole hankala kuin joskus kun yritän hengittää ihan itse. Toistelen joskus Vesalan biisin sanoja: ” sä voit puhuu musta ihan mitä vaan, ihan kenelle vaan, joo-o..”

Monihan siellä jo ehdottaa, että narsisti! Mutta voiko ihminen olla aidosti kiva ihminen yleisesti kaikessa muussa, mutta ”tarvitsee” yhden ihmissuhteen jossa valta-asema on kummallinen? Sellainen yksilönarsisti.

Tulee mieleen uutisia, joissa vaikka kotiväkivalta on tullut julki sellaisen ihmisen kohdalla, josta ei millään uskoisi. Eli yleensä mitään epätavallista ei näy, mutta yksityisesti voi olla pimeä puoli, joka on todella synkkä.

Nimimerkki: Mukava mies

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Miten pääsen eroon liian mukavasta miehestä, joka on susi lampaan vaatteissa?”

 • juissi sanoo:

  Juuri niin, narsisti. Vaimoni on sujuva hankkimaan ystäviä taitavalla manipuloinnilla, ja monesti dramaattisesti poistamaan heitä jos kaikki ei mene niinkuin hän toivoo. Kukaan ei voi uskoa millainen hän on kotona. Kun ovi sulkeutuu, perhe on hänelle vain raivon kohde. Tilannetta hankaloittaa, että olen liian mukautuvainen ja haluan ajatella toisista hyvää, jota hän käytti säälimättä hyväksi. Kun vuosikausien hyväksikäytön jälkeen laitoin käytökselle ehdottomat rajat oli se liikaa. Lopullinen mykkäkoulu alkoi siitä ja jatkui kunnes hän oli saanut hylättyä perheensä lopullisesti.

  Tottakai hän osaa välillä olla ystävällinen ettei tilanne mene liian pitkälle, mutta vuosi vuodelta kohtelu menee entistä raaemmaksi. Kehoittaisin katsomaan narsistin kuvauksen ja katsomaan miten hyvin se täsmää puolisoosi.

 • Ero on helppo, yhteiselo kysyy luonnetta ja joskus viekkauttakin sanoo:

  Vastauksena kysymykseen: miten pääset eroon: Nauhoita erokeskustelujanne puhelimella varmuuden vuoksi ja salaa. Useimmat puhelimet äänittävät vaikka taskussa. Uhkailut ja sättimiset nauhalle, jos haukkuu sinua lapsille:nauhalle. Tee lasten kanssa kivoja asioita edelleen. Ja sopivan tilaisuuden tullen palkkaa juristi ja tee erohakemus kun olette yhdessä miettineet strategian. Sinulla pitää olla valmiina asunto mihin muutat lasten kanssa. Yhteiselonne voit päättää vain Sinä ja kun se on päätetty, olet hetkellisesti tosi tiukoilla rahallisesti sekä henkisesti. Hanki tukirengas itsellesi äläkä jää yksin, mutta, haluatko erota? Yleensä sitä haluava aikuinen Suomessa tietää miten menetellä.

 • Nimetön sanoo:

  Narsisti. Isäpuoleni on narsisti ja tekee juurikin tätä: näyttelee täydellistä kaikille muille paitsi minulle ja äidille, koska oltiin jo loukussa, kuten joku muu täällä kommentoi. Kiusasi ja nujersi itseluottamustani niin kauan kuin asuin kotona, muutin pois heti 18v. Vieläkin kärsin 30+vuotiaana traumoista, parisuhteet mene aina vidduun jne. Äiti ei tule koskaan jättämään hänet ja se pelottaa. Äiti liian kiltti ja aivopesty. Lähde lapsesi puolesta ainakin. Niin ehkä säästyy traumoista edes vähän.

 • Nimetön sanoo:

  Mikä sinua pitää tässä suhteessa?

  Olet miehelle pelkkä sylkykuppi.
  Mies alistaa ja vähättelee sinua nostaakseen itseään.
  Sama periaate toimii vieraiden kanssa. Hän on ihastuttava. Siis oikeasti liian hyvä ollakseen totta. Totta hän ei olekaan. Tämä kaikki on näytelmää.

  Taustalla voi olla lapsuuden tunnekylmä koti ja itsetunto-ongelmat, mutta oikeasti sillä ei ole väliä.
  Sinua ei auta yhtään, vaikka tietäisit hänen käytöksensä syyt.

  Oleellista on ymmärtää, että hän ei muutu. Haluatko tuhlata elämäsi tähän? Etsi omia tukihenkilöitä sukulaisista ja uusista tutuista, niin saat voimia irrottautua. Vasta sitten voit löytää uuden puolison, joka välittää.

 • Nimetön sanoo:

  Mies näyttelee muille muuta kun on. Sulle ei kannata enää näytellä, koska olet jo ansassa ja tiedät totuuden.
  Karkaa.

 • Aino sanoo:

  Tuo nimenomaan ON narsisti. Kokemusta on. Varsinkin eroaminen nimenomaan on hänelle kova paikka josta saa nainen sitten kärsiä. Onneksi on olemassa niitä jotka osaavat auttaa narsistin uhria eroamaan. Tärkeintä on että valmistelee kaiken hiljaisuudessa täysin valmiiksi, finanssit, ystävät, uusi asunto, lasten hoito ja koulut. Vasta kun tietää pärjäävänsä, ero päälle. Kivuliasta, mutta parinkymmenen vuoden jälkeen saattaa jo helpottaa.

 • Nimetön sanoo:

  Kaikista puolisoista, niin susista kuin lampaistakin pääsee eroon täyttämällä avioerohakemuksen ja muuttamalla pois.

  Henkinen puoli on eri juttu. Julkisivun puleeraaja saa muiden sympatiat osakseen, sille et mahda mitään. Ihmiset on hyväuskoisia ja toiset taitavia vedättämään.

  Kannattaa ottaa henkistä etäisyyttä ja katse kohti tulevaa. Sudet eivät ole ansainneet sitä, että takerrumme heihin ja menneeseen.

 • Nimetön sanoo:

  Exäni kanssa oli sama tilanne. Kysyin häneltä kerran: Mitä luulet, että tapahtuisi, jos ihmiset tietäisivät, millainen oikeasti olet?
  Hän vastasi: Ei olisi asiaa minnekään.
  Hyötyäkseen veti rooleja kaikille ja kaikki ottivat täydestä.