”Erosin viimevuonna yli 10 vuoden avioliitosta ja aloin varovaisin mielin etsiä deittikumppania. Sinkkuelämästä on kuitenkin jo yli 20 vuotta aikaa, joten uudet säännöt treffikulttuurissa täysin hakusessa. Minun nuoruudessani (kuulostipa vanhalta) kondomia pidettiin aina mukana. Jos kumppani miellytti pidempään, käytiin testeissä.

Nykyään saa miehiltä närkästyneitä kommentteja, kun joudun kysymään asiasta. – En mä sisään laukea! TÄLLÄKÖ nykyään hoidetaan raskauden, ja mahdollisten seksitautien ehkäisy. Olen kauhuissani. Mitä tapahtui seksivalistukselle? Täytyykö naisen aina vängätä kondomin käytöstä erikseen? Tappaa halut muuten erittäin nopeasti.

Jos kuitenkin välttelen seksielämää, kunnes löydän samanlaisen dinosauruksen kuin minä.”

Nimim. Mitä tapahtui turvasexille?

Oletko sinä törmännyt tällaiseen? Onko seksivalistus hukassa nykyään? Onko kondomin käyttö vain dinosaurusten juttu, vai pitäisikö asiaa nostaa esille enemmänkin, kuten tehtiin silloin ”meidän nuoruudessa”? Onko esimerkiksi Kesäkumikampanja vielä olemassa? Nyt tarvitaan tietoa, eli faktat tiskiin ja keskustelu käyntiin kommenteissa!

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Artikkelikuva Charles Deluvio.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 21 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

21 vastausta artikkeliin “Mitä tapahtui turvaseksille?”

 • Vastuulliset käyttää kyllä, mutta on niitä renttujaki sanoo:

  No siis….varmaan siitä puhutaan, mutta sillon kun puhutaan ne korvat on muualla. Tunnen tutun (tyttö/nainen) joka siis yllättyi siitä faktasta, et käskin hakee jälkiehkäisypilleriä, kun mies oli pannu paljaalla ”koska jos en laukee sisään ni ei voi tulla raskaaksi”.

  Myöskin tuntuu, että vastuulliset miehet kyllä kantaa sitä kondomia mukana ja toteavat, että sen käyttö on ok. Sitten on näitä oman elämänsä kapinallisia, joista oma mielihyvä on vaikka minkämoisen riskin arvoinen (paljaalla kysymättä, paljaalla kesken kaiken, onks nyt pakko ku kondomin kaa ei tunnu miltään….) Itse kyllä vaadin sinkkuaikoinani kondomin ja jos paljaalla niin todistetusti ”puhtaat paperit”

 • Tympääntynyt sanoo:

  Olen tähän ilmiöön törmännyt itsekin, valitettavasti. On ilmeisesti ok sanoa uudelle kumppanille, että kortsu tuntuu inhottavalle, hiertää kikkeliä, värkki ei toimi kunnolla tms.,kun kysyt et mites ehkäisy? Tai kysytään että eikö sulla ole pillerit? Ihanku olis ihan normipäivä et taudit leviää kun ei vaan kehtaa sitä kumia väkrätä siihen tumpin ympärille. Ja on käynyt niinkin, että kesken kaiken on kortsu heitetty vaivihkaa pois, laukastu nappulat sisälle ja ite saat sitten syödä jälkiehkäisyä ja kokea ylimääräiset menkat ja kaikki ihanuudet. Äijä voi vaan kaivella munaskuitaan ja todeta et sori tuntu vaan niin hyvälle. Sitä se teettää kun ajatellaan pippelin avulla.

 • vastuulliset miehet on vähissä sanoo:

  Todellakin ihan tätä päivää! Erektio-ongelmia turha syytellä, koska aivot on suurin seksielin. Kertoo hyvin paljon miesten vastuullisuudesta. Todellakin, se vauva tuntuu olevan pahin pelko, ei HIV tai kuppa tms. Mutta minäpä oman arvon tuntevana olen kieltäytynyt välittömästi, jos tällaista edes on ehdotettu ja ovea on voinut sen jälkeen näyttää eikä ole tarvinnut olla enää yhteydessä.

  Elämässäni on ollut yksi mies, joka on omasta tahdostaan halunut käyttää kondomia. Hän otti ehkäisyasian ensin esille, hyvin huomaavaisesti. Hän on hyvin vastuullinen ja mies, joka vei sydämeni.

 • N35 sanoo:

  Näinhän tämä nykyään on. Joka kerta kysyn ja pyydän kortsua käyttämään mutta se joko ”pilaa tunnelman” tai on ”unohtunut kotiin”. Kerran olen klamydiankin sairastanut tämän vuoksi kun on joskus tullut myönnyttyä paljaalla vetämiseen.

 • Punainen kärppä sanoo:

  Kyllä tähän törmää jatkuvasti. Deittailukulttuuri on muuttunut kovasti viimeisen 10 vuoden aikana. Nykyään lähes 60% miehistä haluaisi heti vedellä paljaalla. Ei siis huolta huomisesta! Kumia pitää käyttää uusien seksikumppanien kanssa, se on ihan selvää. Ehkä miehet kärsii nykyään enemmän erilaisista erektiovaivoista, eivätkä siksi halua käyttää kumia? 🤷‍♀️

 • -j- sanoo:

  Samaan olen törmännyt ja kaverini myös.
  Miesten puheissa pahin mitä voi käydä on se vauva.. ei ilmeisesti haittaa HIV tms muu ikävä vaiva. Tai ehkä miesten maailmassa ei ole sukupuolitauteja?
  Tuo tapahtui lähipiirissä että nainen huijasi että käyttää pillereitä eikä käyttänyt. Kaikki kuorossa syytteli naista. Toki hän teki väärin, mutta miten miehet luottaa noin isossa asiassa toiseen (yleensä vielä melko tuntemattomaan) ihmiseen eivätkä pidä itse huolta siitä ettei jälkikasvua tule jos sitä ei halua? Esim juuri kondomin kanssa tai jopa vasektomia jos päätös on vakaa ja pysyy? Naiset jos heittäisivät vastuun ehkäisystä täysin miesten harteille, ei olisi Suomessa tarve puhua vauvatalkoista. Tai ehkä sitten olisivatkin reippaampia tässä asiassa.. en tiedä.

  Joka tapauksessa, kouluihin pitäisi saada enemmän valistusta näistä ja siitä että toisen rajoja on kunnioitettava ja painostaa ei saa.

 • Realisti sanoo:

  Varmaan voi olla yksi syy se, että kondomin kanssa saattaa tulla helpommin erektio-ongelmia..

 • E.I. sanoo:

  Hei ei oo totta! Jokaisella on täysi määräämisoikeus itsestään. Kukaan ei oo kehdannut ehdottaa jotta oltais ilman suojausta.

 • Seksionihanaa sanoo:

  Niin tuttua! Viimeeksi olin sinkkuna pari vuotta sitten ja seksikumppanit (miehet) olivat n. 20-30- vuotiaita. Minulla oli monia yhdenyönjuttuja ja muita lyhyitä tapailuja ym. ja voin sanoa että aikalailla puolet miehistä ei halunnut käyttää kumia. Pakko myöntää että välillä suostuin siihen, koska halusin seksiä.. Kerran sain klamydian ja se kyllä muistutti taas kondomin tärkeydestä. Eräskin mies kertoi maksaneensa jo monelle naiselle abortin. Silloin kyllä mietin, että voiko se kumi todella tuntua niin pahalle, että on valmis tuollaiseen.

 • Mielumminvakituinenilmankumia sanoo:

  Lisätäkseni vielä aiempaan kommenttiini. Osaa ne naisetkin. Tiedän paljon tapauksia joissa naiset ovat valehdelleet käyttävänsä ehkäisyä – Ovat tulleet raskaaksi koska halunneet lasta ja siinä sitten ollaan oltu liemessä miesten puolesta. Hetken huuma saattaa toiselle tuoda ilon ja onnen ja pilata toisen elämän pahimmassa tapauksessa. Eli kondomi on pieni hinta kaikesta siitä mitä ilman se voi saada aikaiseksi.

 • Mielumminvakituinenilmankumia sanoo:

  Kyllä olen monesti joutunut vaatimaan kondomia ja miehet (En yleistä mutta miehet kenen kanssa olen ollut) useimmiten haluaisi ilman kondomia koska noh – se ei tunnu niin hyvältä. Toisaalta ajattelen samoin mutta yhden abortin teininä tehneenä käytän mielummin sitä kumia. Ihan jo senkin takia että tällä ikää voisin lasta harkitakin mutta olisi ikävää toisen osapuolen puolesta jos hän ei lasta haluaisikaan ja mielummin teen niitä lapsia yhteisymmärryksessä rakkaan ihmisen kanssa. Useat kerrat olen myös mennyt sänkyyn ajatuksella – ihan sama kondomista ja se on ollut vastuutonta meiltä molemmilta. Pari vuotta sitten sain mukaani elinikäisen Herpeksen. Elän asian kanssa ja olen elänyt normaalia elämää sen jälkeen ja seksiä olen harrastanut senkin jälkeen. Sain vaivakseni vain ajoittaiset selkäsäryt mutta suosittelen silti kondomia sen hälläväliä asenteen sijaan.

  Ilman seksitauteja reilu 20v asti ja lukuisia kumppaneita mut yksi riittää ja olen mielummin ilman seksiä.

 • Water sanoo:

  Suurin osa miehistä ei halua kondomia käyttää.
  Eivät myöskään kerro mitään vaikka heillä olisi jokin tauti jo.
  Jotkut jopa poistavat kondomin kesken yhdynnän ja vetävät kysymättä paljaalla.

 • Sinkkuelämää sanoo:

  Naimisissa olevat miehet ei millään halua käyttää kondomia, vaikka nimenomaan sanoo ettei muuta ehkäisyä ole. Ehkä jokin viehättää siinä vaarallisuudessa. Sinkkumiehet ottavat jopa omat kortsut mukaan, ainakin oman kokemuksen mukaan.

 • Onnellisesti naimisissa sanoo:

  Siihen voi sitte todeta, että ”Ei mulla mitään vauvoja vastaan ole, mutta ku mulla on toi HIV.”

 • jgk sanoo:

  Jep, samoja kokemuksia. Itse olen kuitenkin lähempänä viittäkymppiä kuin neljääkymppiä, tosin kokemuksien miehet nuorempia. Kun olin sinkku pitkään, en viitsinyt käyttää turhaan ehkäisypillereitä, joten kondomi oli vähän pakko. Eipä kondomittomuutta tuntunut estävän miehillä sekään, että voisin tulla raskaaksi. No juu, ei kiitos. Näitä miehiä en suoranaisesti tapaillut pitkäaikainen seurustelu mielessä, eli joo, vääränlaisia tosiaan 😀

  Ja ylipäätään tuo testeissä käynti, tuntuu olevan isolla osalla ihmisistä ylipäätään huonolla tolalla. Klamydiahan voi olla oireeton. Kyllä itse olen ihan mielenrauhani vuoksi joskus niitä otattanut. Ja monesti gynet haluaa ottaa jos vatsavaivaa, koska kuten sanovat…ikävä kyllä suhteessakin voi saada sukupuolitaudin.

 • Nimetön sanoo:

  Olen itse eronnut ehkä 8 vuotta sitten, ja sen jälkeen molemmat miesystävät on ihan itse halunneet käyttää kumia seksin aikana, ainakin alussa. Ehkä siis vaan tapailet vääriä miehiä 😅

  • Nimetön sanoo:

   En sitten tiedä vaikuttaako, mutta molemmille miehistä minä olen ollut toinen seksikumppani (ja myös seurustelusuhde) ikinä. Itselläni on ollut useampia miehiä.

 • Jenniina sanoo:

  Ikävän yleistä. Minun aikanani (oon 26v) niin koulussa puhuttiin seksistä ja ehkäisystä. Ei tulisi mieleenkään harrastaa sänkypuuhia hepun kanssa, joka ei suostuisi käyttämään kortsua.

  Varmaan nyky-ihmiset aattelevat ettei ekasta kerrasta voi tulla, vaikka sekin on tabu. Nämä ihmiset eivät ole taineet kuunella silloin tunnilla, kun ovat aatelleet sen olevan tyhmää, ällöä taiko jopa ”naisten asia.”

 • Eron jälkeen liikkeellä myös sanoo:

  Mulla sama kokemus ja tunnen itseni välillä jotenkin vanhanaikaiseksi. Naisia näillä miehillä kuitenkin on piisannut, joten kyllä kai moni nainen suostuu satunnaiseen seksiin ilman kondomia. Vähintään suuseksiin. Korjatkaa, jos olen väärässä.

 • Täti50 sanoo:

  Olen törmännyt samaan. En ymmärrä. Mikä keski-ikäisiä miehiä vaivaa???

 • Hmm sanoo:

  Kukin tyylillään, mutta itse kieltäytyisin miehen kanssa seksistä HETI, jos hän vastustaisi kondomin käyttöä.