”Erosin viimevuonna yli 10 vuoden avioliitosta ja aloin varovaisin mielin etsiä deittikumppania. Sinkkuelämästä on kuitenkin jo yli 20 vuotta aikaa, joten uudet säännöt treffikulttuurissa täysin hakusessa. Minun nuoruudessani (kuulostipa vanhalta) kondomia pidettiin aina mukana. Jos kumppani miellytti pidempään, käytiin testeissä.

Nykyään saa miehiltä närkästyneitä kommentteja, kun joudun kysymään asiasta. – En mä sisään laukea! TÄLLÄKÖ nykyään hoidetaan raskauden, ja mahdollisten seksitautien ehkäisy. Olen kauhuissani. Mitä tapahtui seksivalistukselle? Täytyykö naisen aina vängätä kondomin käytöstä erikseen? Tappaa halut muuten erittäin nopeasti.

Jos kuitenkin välttelen seksielämää, kunnes löydän samanlaisen dinosauruksen kuin minä.”

Nimim. Mitä tapahtui turvasexille?

Oletko sinä törmännyt tällaiseen? Onko seksivalistus hukassa nykyään? Onko kondomin käyttö vain dinosaurusten juttu, vai pitäisikö asiaa nostaa esille enemmänkin, kuten tehtiin silloin ”meidän nuoruudessa”? Onko esimerkiksi Kesäkumikampanja vielä olemassa? Nyt tarvitaan tietoa, eli faktat tiskiin ja keskustelu käyntiin kommenteissa!

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Artikkelikuva Charles Deluvio.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Mitä tapahtui turvaseksille?”

 • Sinkkuelämää sanoo:

  Naimisissa olevat miehet ei millään halua käyttää kondomia, vaikka nimenomaan sanoo ettei muuta ehkäisyä ole. Ehkä jokin viehättää siinä vaarallisuudessa. Sinkkumiehet ottavat jopa omat kortsut mukaan, ainakin oman kokemuksen mukaan.

 • Onnellisesti naimisissa sanoo:

  Siihen voi sitte todeta, että ”Ei mulla mitään vauvoja vastaan ole, mutta ku mulla on toi HIV.”

 • jgk sanoo:

  Jep, samoja kokemuksia. Itse olen kuitenkin lähempänä viittäkymppiä kuin neljääkymppiä, tosin kokemuksien miehet nuorempia. Kun olin sinkku pitkään, en viitsinyt käyttää turhaan ehkäisypillereitä, joten kondomi oli vähän pakko. Eipä kondomittomuutta tuntunut estävän miehillä sekään, että voisin tulla raskaaksi. No juu, ei kiitos. Näitä miehiä en suoranaisesti tapaillut pitkäaikainen seurustelu mielessä, eli joo, vääränlaisia tosiaan 😀

  Ja ylipäätään tuo testeissä käynti, tuntuu olevan isolla osalla ihmisistä ylipäätään huonolla tolalla. Klamydiahan voi olla oireeton. Kyllä itse olen ihan mielenrauhani vuoksi joskus niitä otattanut. Ja monesti gynet haluaa ottaa jos vatsavaivaa, koska kuten sanovat…ikävä kyllä suhteessakin voi saada sukupuolitaudin.

 • Nimetön sanoo:

  Olen itse eronnut ehkä 8 vuotta sitten, ja sen jälkeen molemmat miesystävät on ihan itse halunneet käyttää kumia seksin aikana, ainakin alussa. Ehkä siis vaan tapailet vääriä miehiä 😅

  • Nimetön sanoo:

   En sitten tiedä vaikuttaako, mutta molemmille miehistä minä olen ollut toinen seksikumppani (ja myös seurustelusuhde) ikinä. Itselläni on ollut useampia miehiä.

 • Jenniina sanoo:

  Ikävän yleistä. Minun aikanani (oon 26v) niin koulussa puhuttiin seksistä ja ehkäisystä. Ei tulisi mieleenkään harrastaa sänkypuuhia hepun kanssa, joka ei suostuisi käyttämään kortsua.

  Varmaan nyky-ihmiset aattelevat ettei ekasta kerrasta voi tulla, vaikka sekin on tabu. Nämä ihmiset eivät ole taineet kuunella silloin tunnilla, kun ovat aatelleet sen olevan tyhmää, ällöä taiko jopa ”naisten asia.”

 • Eron jälkeen liikkeellä myös sanoo:

  Mulla sama kokemus ja tunnen itseni välillä jotenkin vanhanaikaiseksi. Naisia näillä miehillä kuitenkin on piisannut, joten kyllä kai moni nainen suostuu satunnaiseen seksiin ilman kondomia. Vähintään suuseksiin. Korjatkaa, jos olen väärässä.

 • Täti50 sanoo:

  Olen törmännyt samaan. En ymmärrä. Mikä keski-ikäisiä miehiä vaivaa???

 • Hmm sanoo:

  Kukin tyylillään, mutta itse kieltäytyisin miehen kanssa seksistä HETI, jos hän vastustaisi kondomin käyttöä.