Tokihan sinä tunnet lapsesi, vai mitä? Tiedät, mitä hän ajattelee esimerkiksi töistäsi, ja mitä hän toivoo? Vai tiedätkö sittenkään?

Kyselyssä kartoitettiin 8-18-vuotiaiden lasten näkemyksiä ja ajatuksia, ja tulokset ovat ehkä hieman yllättäviä:

1. Lapset toivoivat etenkin, että heidän vanhempansa eivät olisi niin stressaantuneita ja väsyneitä. 98% vanhemmista oletti, että lasten ykköstoive olisi ollut että vanhemmat viettäisivät enemmän aikaa heidän kanssaan.

2. Lapset uskoivat, että vanhemmat eivät pidä työstään, vaikka suurin osa pitää. Ehkä pitäisi miettiä sitä valittamista vähän tarkemmin ja puhua lasten kuullen niistä kivoistakin puolista?

3. Teinit toivoivat enemmän aikaa vanhempien kanssa. Pikkulapset saavat sitä luontevasti, mutta teinin annetaan vetäytyä omiin oloihinsa, ja ajattelemme helposti että sitä hän kaipaakin.

4. Teinit kertoivat, että vanhemmat eivät tiedä mitä heille kuuluu. Vain 31% sanoi että isä tietää, mitä teinin elämässä on meneillään, ja 35% vastasi että äiti tietää.

5. Lapset muistavat pienet asiat, eivät isoja. Me vanhemmat saatamme uskoa, että esimerkiksi lomamatkat ovat tärkeimpiä, kun taas lapset kertovat, että pienet, kivat rutiinit ovat merkinneet heille eniten.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia