Kun maailma, ja netti, on kasvatusneuvoja pullollaan, on vaikea tietää mihin niistä ristiriitaisista ohjeista tulisi oikeasti tarttua, ja jos toimiikin väärän neuvoin mukaan, onko pilannut lapsen ihan kokonaan? Maalaisjärjen perään kuuluttaa Avaudu tästä -lomakkeella kirjoituksensa lähettänyt nimimerkki Kun mikään ei riitä:

”Tiedättekö sen tunteen kun ihan aikusten oikeesti alatte epäilemään omaa maalaisjärkeä ja omaa itseänne, kun luette näitä kasvatusneuvoja eri sivustoilta!!?! Ja tietenkin sukulaisten neuvot siihen vielä lisäksi! Ei siinä muuta voi tuntea kuin itsensä huonoksi äidiksi! Pitäisi löytää se kultainen keskitie… Älä koskaan sano ei – tottakai saa sanoa lapselle ei! Älä käytä jäähypenkkiä se nöyryyttää lasta – käytä jäähypenkkiä se opettaa! Poista lapsi ruokapöydästä jos kiukuttelee – älä koskaan poista lasta ruokapöydästä! Anna lapsen leikkiä ruualla- ruualla ei saa leikkiä! Anna lapselle vaihtoehtoja – älä anna lapselle liikaa vaihtoehtoja! Älä nukuta vauvaa vatsallaan – nukuta vaan vauvaa vatsallaan! Osta lapselle tukevat ensikengät- liian tukevat kengät eivät ole hyväksi! Nukuta lasta omassa sängyssä – lapsi tarvitsee läheisyyttä ota viereen! Sitten vielä mietitään kannattaako sitä maitoa juodakaan ja entäpä lihan syönti, kasvikset ja hedelmät on hyvä juttu paitsi tietenkin ne missä on liikaa sokeria vaikka nekin kai parempi asia kuin karkki. Vettä saa vielä ilmeisesti juoda, ei toki liikaa.

Kun ihan aikuisten oikeasti yritän olla hyvä äiti ja kasvattaa lapsia oikein, mutta siis mitäihmettäihanoikeesti!!!? Pitäisi varmaan jättää nämä ohjeistukset netin syövereihin ja ottaa se maalaisjärki takaisin käyttöön! Ja älkää nyt pahoittako mieltänne, tai toisaalta, pahoittaakaa vaan jos se paremmalta tuntuu, mikäs minä olen neuvomaan 😅 mutta siis HUUMORIA iltaanne, yrittäkää ihanat äidit jaksaa ❤❤❤ ja syödä suklaata!”

Nimim. Kun mikään ei riitä

Piparipatukka

Artikkelikuva Brendan Church.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Missä on kasvatusneuvojen kultainen keskitie?!”

  • Maalaisjärki kunniaan sanoo:

    Sellaistakin olen lukenut, että nämä liiat neuvot ovat yksi syy syntyvyyden laskuun. Kun joka tuutista tulee neuvoja mitä pitää tehdä ja mitä ei saa tehdä, niin ei ihme ettei lapsia haluta; siinähän rupeaa pelkäämään, ettei millään pysty täyttämään kaikkia niitä vaatimuksia ja pilaa lapsen elämän! En yhtään ihmettele, jos he, ketkä ottavat nämä kaikki ohjeet erittäin vakavasti, päättävät lasten turvallisuutta ajatellen jättää lapset kokonaan tekemättä. Muiden vanhempien motkotus ja ylenkatse, kun joku ei tee asioita juuri heidän tavallaan siihen vielä tietenkin päälle.