”Tein suuren mokan, olin väsynyt. Olin mustasukkainen toisille isovanhemmille. He omivat pienet ihanat lapsenlapset. Nyt tyttäreni on irtisanonut minut. Puhelimessa on esto päällä, en voi soittaa.

Hän määräsi minut menemään terapiaan selvittämään traumojani. Tein niin, mutta ovet eivät enää auenneet. Olen pyytänyt anteeksi. Olen myöntänyt virheeni. Kaipaan suunnattomasti lapsenlapsiani, jotka ennen olivat kaikkeni. Elämällä ei ole enää mitään tarkoitusta, kun en saa tavata heitä joita eniten Rakastan. Mitä voin enää tehdä, kun anteeksipyyntökään ei auta?

Nimim. Irtisanottu Mummo

Photo by Paolo Bendand.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 41 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

41 vastausta artikkeliin “”Minut irtisanottiin mummona””

 • Oljo sanoo:

  Mun lasten toinen mummo oli, ja on kai edelleen, kateellinen toiselle mummolle. Tämä kadehtija kokee että lasten huomio ja aika pitäisi jakaa kuin jätskipaketti, ja jakaa mulle, mulle, mulle, sulle jämät.

  Oli ylikävelyä, manipulointia, syyllistämistä, selän takana haukkumista, kaikenlaista muuta kiusaa… Ihan hullua, piilotti lapsilta leluja, jotka se toinen mummo oli lapsille ostanut.

  Niin paljon pahaa on tapahtunut, että minkäänlainen anteeksipyyntö ei tule muuttamaan sitä, että tuo mummo pidetään meistä riittävän hajuraon päässä.

 • E sanoo:

  Kun on lapsista kyse, niin kaikkea sanottua/tehtyä ei saa anteeksi. Kerro nyt vaikka mitä sanoit/teit väsyneenä niin olis helpompaa antaa palautetta.

 • T sanoo:

  Ei töstä kyllä selviä irtisanomisen syy. Kaikkea ei anteeksipyyntö korjaa

 • Hanna sanoo:

  Ei kannata väkisin. Minä luovutin.

 • Lapsiani ei narskumummu vie sanoo:

  Meidän oli pakko ”irtisanoa” mummu meidän perheen hyvinvoinnin takia.

  Nyt kyllä nyyhkyttää, kun hullu miniä ei päästä tapaamaan lapsia. Anoppi ei hyväksy ajatusta, että poikansa on täysin samaa mieltä kanssani.

 • Helsinkiläinen sanoo:

  Niin, olisi ollut hyvä laittaa viestiin se mitä on tullut tehtyä.

  Meidänkin suvussa isovanhemmat eivät mielestään ole tehneet mitään väärin, ja ne ovat ne lapsen vanhemmat, jotka tekevät väärin kun vanhemmat eivät salli sitä että isovanhemmat lyövät pikkulapsia nyrkillä päähän.

  Jos isovanhemmat eivät kykene olemaan pahoinpitelemättä lapsenlapsiaan, ei heidän tarvitse lapsenlapsiaan nähdä. Se siitä.

 • Neilikka sanoo:

  Välien katkaisu totaalisesti on iso juttu. Mulla riitti vuosien jatkuva pilkka, ylikävely ja selän takana puhuminen. Mitään pahaa ei tämä painajainen ei ole tehnyt tai sanonut. Olen itse kuullut, kuinka tämä ihmisen irvikuva haukkuu mua ja miestäni varsin värikkäin sanankääntein. Mutta kiltäytyy ymmärtämästä, miksi ovemme ei hänelle aukene.

  Tuota ei anteeksipyynnöllä korjata. Miksi ylipäätään haluaisin noin myrkyllisen tyypin kanssa olla tekemisissä. Tai että antaisin myrkkytorakalle mahdollisuuden olla tekemisissä lasteni kanssa?