Jos muut ovat tyytymättömiä sinuun, onko vika aina sinussa? Ehkä ei, uskoo tämä kirjoittaja, joka itsetutkiskelun kautta päätyi siihen tulokseen, että jatkuva draama ei ollutkaan hänen vikansa:

”Ystävyyssuhteeni ovat aina olleet vähän raskaita. Tosi usein on ollut jotain draamaa menossa. Sellaista se on naisten kanssa, ajattelin. Aina jotain draamaa.

Uskoin myös että syy on minussa. Lupasin asioita joita en voinutkaan pitää ja siitä seurasi taas uutta draamaa. Lopulta en enää uskaltanut luvata mitään. Pienikin katsellaan tai minulle sopii ehkä -tyyppinen vastaus johti ongelmiin kun minua vedettiin tilille niistä ”sinä lupasit”. Vaikka en ollut luvannut.

Yhtäkään kertaa ei olisi saanut perua mitään, omien voimien kustannuksella oli tehtävä mitä muut tahtovat. Tekemiset menivät aina väärin ja niistä sai kuulla jälkikäteen. Ei koskaan itse tilanteessa, jolloin olisin vielä voinut vaikuttaa asiaan.

Olin avulias ja kuuntelin ystävieni huolia. Se ei kuitenkaan ollut tarpeeksi. Usein sain kuulla että olen itsekäs. Puhun aina itsestäni ja käännän keskustelun itseeni.

Itsekkääksi syytettiin monessa muussakin asiassa. En kuulemma hoitanut tarpeeksi asioita joita olisi pitänyt hoitaa. Sama ongelma oli joidenkin sukulaistenkin kanssa. Vaikka mökillä tein aina liian vähän. Aina oli jotain valittamisen aihetta, koska minä olin laiska. Sekä itsekäs.

Uskoin että kai näin sitten on. Olen vaikea ihminen. Epäluotettava ja itsekäs.


Ylin kuva Azgan Mjeshtri.

Sitten vähitellen havahduin. Toisten ihmisten kanssa ei ollut draamaa. Minulla on kavereita jotka eivät suutu että taaskaan et tehnyt tuota tai en jaksa kuunnella aina sinua. Avaan heidänkin viestejään pulssi vähän kiihtyen että mikäköhän nyt on draaman syy. Mutta sitä ei tulekaan! Viestit ovat tavallisia, iloisia, kuulumisten kyselyä ja hauskoja kuvia. Ei syytöksiä, ei kaunaa, ei tyytymättömyyttä.

Varmasti minussakin on ollut vikaa. Mutta kaikkien ihmisten kanssa minulla ei synny draamaa, vain joidenkin. Olen ollut hirveän kiltti ja mukautuva, se varmaan houkuttaa jyrääviä persoonia. Siihen päälle vielä erilaiset odotukset ja erilaiset kommunikaatiotavat niin soppa on valmis.

Tämä oli mullistava oivallus. Ajattelin ennen että ”myrkyllisistä ihmisistä” puhuminen on höpöjuttu. Ehkä ei olekaan. Ehkä minä en olekaan täysin mahdoton. Ehkä olen ollut väärässä seurassa.

Jatkossa en anna aikaani näille draamakuningattarille. Ystävyyssuhteissa ei pidä olla koko ajan joku riita tai kauna päällä.”

Nimim. Oivallus

Burnout olikin mahdollisuus

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Minun ei tarvitsekaan jaksaa draamaa!”

 • AndreasAbelsson sanoo:

  Jag har en fråga som du säkert gav svar till i artikeln men som jag fortfarande inte riktigt förstår. Själv grejen när man ska lära muskeln att aktivera https://pullahiiri.no flera snabba muskelfibrer är att ligga så nära sitt 1RM som möjligt när man tränar maxstyrka. Det är därför det är så viktigt att köra få reps med lång vila. Hur kan då ocklusionsträning öka maxstyrkan när man tränar så långt från sitt 1RM?

 • Ei draamaa sanoo:

  Omasta mielestäsi olet kiltti ja kuunteleva. Toiset väittävät itsekkääksi. Täältä kotisohvalta on vaikea tietää missä menee totuus.

  Draama ei kuulu ystävyyteen. En tunnista omia ystävyys- ja sukulaissuhteitani kirjoituksestasi. Ei meillä ole mitään draamaa. Yhden sukulaisen kanssa oli. Hänelle sanoin tiukasti, että en halua olla enää missään tekemisissä, koska ei osaa käyttäytyä. Myöhemmin kuulin, että muillakin oli ollut samanlaisia ongelmia hänen kanssaan.

 • Nimetön sanoo:

  Kuulostat mun mieheltä. Aina tein parhaani, aina autoin kaikkia, minua vaan kiusataan vaikka mitään en ole tehnyt. Ne kivat kaverit ei aiheuta hänelläkään draamaa, koska eivät enaa jaksa välittää rikotuista lupauksista sekä jatkuvasta valehtelusta. Hänkin on niin kovin kiltti ihminen, omasta mielestään. Ainut vaan, että todella itsekäs sekä mukavuudenhaluinen, niin mukavuudenhaluinen, että heittäytyy mielellään uhriksi aina kuin mahdollista. Ystävyys sekä sukulaisuussuhteitasi kumminkin määrittää yksi yhteinen tekijä ja se olet sinä.

 • Inhoan draamaa sanoo:

  Apua, olenkohan tietämättäni kirjoittanut tämän?? Tästä tarvisi puhua enemmänkin ❤️

 • Ilona sanoo:

  No huh. Itselläkin just yks draamakuningatas aiheuttanut sellasen sopan ettet uskokaan. Minun paras ystävä on vedetty mukaan minun haukkumiseeni, vaikka en tehnyt mitään muuta väärää, kuin julkaisin kuvan jota en saisi julkaista. Sitten kun olin poistanut sen ja pyytänyt anteeksi, silti MINÄ olin se, joka tässä on paha ihminen ja se joka aiheutti tän kaiken, onkin ihan syytön, eikä ole tuottanut mulle mitään pahaa. Täällä paniikissa olen ollut koko eilisen ja koko ajan kännykkään tuli haukkumisviestejä minun parhaalta ystävältäni. Estin nimittäin tämän pahan ihmisen, mutta en parasta ystävääni. Nyt se paha ihminen haukkuu minuu parhaan ystäväni kautta. Ja vaikka sanon mitä, niin minä olen silti se paha ihminen. Voi, että miten tuttua. Kauheaa tällaiset.

  Mullaki on blogi: https://nouw.com/ilonasport