Lapsi haluaa stringit. Missä vaiheessa pitäisi suostua siihen että lapsi vaihtaa peruspikkareista stringeihin?

Pitääkö lapsen ylipäätään saada käyttää stringejä? Tarvitseeko vanhempien ostaa niitä? Näkökulmia on puolesta ja vastaan:

”Nehän ovat vain alusvaatteet.”

”Ne ovat turhan seksuaaliset lapselle.”

”Eivät lapsetkaan halua että alusvaatteiden rajat näkyvät.”

”Stringit ovat epäterveelliset.”

Äiti kertoo:

”Mitä pitäisi tehdä kun ala-asteikäinen lapsi haluaa stringit? Kuulemma kaikilla muillakin on jo!

Juuri äsken siirryttiin prinsessakuvioista yksivärisiin tai vähemmän kuvioituihin, ja seuraava askel olisi sitten nämä stringit!

Minusta stringit eivät ole kovin pienten lasten vaate. Eivät ainakaan alle murrosikäisten, eikä minusta vaikka 13-vuotiaskaan tarvitse stringejä. Ehkä jostain 15-16-vuotiaasta alkaen voi käyttää, jos se nyt kerran pakollista on.

Tavalliset alushousut ovat parempi vaihtoehto terveyden kannalta, gynekologithan eivät suosittele stringien käyttöä kun niistä voi tulla tulehduksia ja muuta. Mukavuus tai epämukavuus ovat makukysymyksiä. Samoin kuin seksikkyys. Itse tykkään että suuremmat alushousut vaikka läpikuultavina ovat paljon seksikkäämmät kuin stringit, jotka eivät ole minun silmääni ollenkaan nättejä.

En halua kauhistella stringejä mitenkään erityisesti. Monelle ne ovat arkinen alusvaate eikä mikään hurja seksiasu. Mutta kyllä minusta lapsen pylly stringeissä on kamala ajatus.

Samalla tavalla kuin vaikka verkkosukkahousut. Eivät ne minusta rivot ole. Asiallisen asun kanssa käyvät vaikka töihin! Tai stay upit, nekin ovat ihan arkinen juttu. En silti haluaisi nähdä 12-vuotiasta stay upeissa tai verkkosukkahousuissa…

Se on ihan pätevä selitys että ei halua alusvaatteiden rajoja näkyviin, mutta onhan niitä paljon vaihtoehtoja joista rajat eivät näy.

Muiden lapsen luokkalaisten vanhemmille stringit ovat ilmeisesti ihan ok. Ehkä minä sitten olen tiukkapipo.”

Nimim. Tiukkis?

Kuva Brittany Colette, kuvituskuva.

Mitä mieltä sinä olet? Sopivatko stringit alakouluikäisillekin? Antaisitko oman lapsesi käyttää? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 15 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

15 vastausta artikkeliin “Minkä ikäisen lapsen antaisit käyttää stringejä?”

 • Hastalavista sanoo:

  Ei stringejä ainakaan peruskouluiässä. Kauniita alusvaatteita löytyy kyllä muunkin mallisia! Eipä tuo 12-vee tytär ole niitä kysellytkään!

 • Ihminen sanoo:

  Itse olen köyttänyt stringejö ala-asteelta asti, sillä ne ovat mieleatäni mukavimmat alushousut itselleni. En koe niitä mitenkään”seksikkäämpänä” kuin mitään muitakaan vaatteita. Eikö se ole ihan jokaisen omassa päässä mikä on ”seksikästä” . En ymmärrä tuota vouhotusta jostain alusvaatteen muodosta.. Te jotka lokeroitte jonkun tietyn malliset vaatteet enemmön seksikkäiksi tai vähemmän seksikkäiksi taidatte itse olla aika pervertikkoja.. 🤔

 • Äiti33 sanoo:

  Alusvaatteet siinä missä muutkin. 12v Tyttäreni oli hankkinut ensimmäiset ominpäin. Huomasin kaappiin ilmestyneet, siitä lähtien yhdessä ostoksilla käydessä hankittu lisää. Hyövyttäisikö stringin käyttö kieltää, sitten niitä löytyisi piiloista milloin mistäkin.

 • Äiti 40 sanoo:

  Lapseni ovat 11 ja 13. Kummatkin käyttävät stringejä. Ensin ajattelin niitä jotenkin liian seksikkäiksi lapsille, kun he kysyivät, että voisivatko ostaa stringit. Itse käytän hipstereitä. Mutta parin päivän jälkeen ostin heille stringit kun tajusin että pikkuhousuthan ne on siinä missä muutkin. Kuulemma kaikki niitä käyttää.

  • Äiti 37 sanoo:

   Sama täällä🙋‍♀️
   Myöskin itse aloin sitten käyttämään niitä, kun tyttäret kehui. Ihan tavalliset alushousuthan ne on ja ei minun mielestä niitä voi yli 11 vuotiaalta kieltääkkään. Ja ei niissä mitään pahaa ole. Aluksi olin vähän epävarma, etää annanko lasteni käyttää, mutta sitten mentiin ostoksille yhdessä ja stringit ostettiin.

 • Jim sanoo:

  Ei ainakaan ala-aste ikäiselle ostaisin stringejä ja 16v on liian myöhään ylä-asteellahan tytöt haluu että stringin naru näkyy vyötäröllä kun tyttö kumartuu, tai sit tytöt laittaa tahallaan vähän lyhkäisempi t paita että stringit näkyy vähän vyötäröllä. 13-14v ehkä ois ok

  Muistan rippileirillä oli yks koulun kaunein tyttö sillä oli collegehousut päällä ja kokoajan se sääteli stringejä että ne näkyy vyötärön yli että pojat näkee kattokaa ny mulla on stringit 15v kerran se oli pikkuhousilla syömässä aamupalaa hipsterit sillä oli silloin

 • Norappi sanoo:

  En kanssa ymmärrä kovin nuorena stringien hankkimista. Olisin kaivannut omaa äitiä mukaan ostoksille 16v:nä, mutta ei halunnut siihen osallistua. Ostin kaikki omalla rahalla ja tykkäsin niitä käyttää pitkään. Nyt mukavuus vienyt voiton ja en enään ikinä niitä päälleni laita. Alle 16v:n ei tulisi niitä käyttää. Sillon kun lapseni on 16v voin lähteä niitä ostaan lapseni kanssa jos hän sellaiset yleensäkkin haluu. Onneksi näihin asioihin on vielä pitkä aika.

  • Jim sanoo:

   Mä oon poika ja pelleilin pikkupoikana ”tehdä” laittaa??? Se takaosa alushousuissa peppuvakoon ja leikkiä että mulla oli stringit se oli epämukavaa, mutta kerran niin löysin äidin stringit jotka se oli saanu työkaverilta ja laitoin ne päälle kokeilin vaan ihan mukavat ne oli

 • Jotain rajaa sanoo:

  Mun lapset voi ostaa sitten stringit, stay upit tai pitsialusvaatteita kun ovat sen verran isoja, että ostavat ne itse. Tarkoitan tällä lähes tai mielellään täysi-ikäisiä. Jotkut asiat ei kuulu lapsille ja yksi tärkein asia on seksi. Stringit, stayapit ym kuitenkin ovat miesten (ja naisten) mielestä seksikkäitä, joten siksi ne vaatteet eivät ole lastenvaatteita. Ei lasten muutenkaan tarvi saada kaikkea mitä aikuisilla on. Jotain iloa pitää olla aikuiseksi kasvamisesta, eikä kaikkea voi saada jo lapsena.

  Ostaisitko pojallesi ”kalukukkaron” tai niiiiiin….. mitäs seksikkäitä vaatteita miehillä edes on?

 • Nuoriäiti-93 sanoo:

  Miksi tehdä stringeistä jotain kiellettyä. Paljon enemmän saavutat hankkimalla stringit lapsen kanssa yhdessä, kun kieltämällä ne. Lapsesi seksuaalisuus ja identiteetti muovautui parhaillaan, kannattaa olla osa sitä ja tätä aikaa. Luultavasti hän ei edes pidä niistä tai niistä tulee pikkarit muiden joukossa, ei mitään ihmeellistä tai seksististä siis.
  Itse ostin stringit 6-luokalla ja aikuisiällä siiiryin niihin kokonaan. Onneksi muuten konservatiivinen perheeni ei kommentoinut niitä ainakaan minun läsnäollessani. Olisin varmasti loukkaantunut koska jo omassa nuoruudessani stringit oli alushousut siinä missä sloggitkin.

 • Anonyymi sanoo:

  Silloin kun Suomessa ei vielä stringejä ollut, mieheni toi ulkomailta joululahjaksi minulle ja 10-vuotiaalle tytäärellemme sellaiset. Tytär oli ihan pöyristynyt isän lahjasta.

 • "mummu 51v" sanoo:

  Mä aattelen niin, että on olemassa erikseen aikuisten- ja lastenvaatteita. Stringit on minusta aikuisten juttu. Kaupoissa myydään oikein kauniita, saumattomia pikkareita. Ne on hyvät alle 16-vuotiaalle, jos pöksyn rajat ei saa näkyä.
  En pitäisi enää päälläni kurahanskoja, enkä kuriksia. En jarrusukkia, enkä potkuhousuja.
  Samalla lailla lapsen voisi ”pakottaa” hyväksymään lasten alusvaatteet. Kuten tekstissä jo sanottiin, en minä antaisi ostaa saumasukkiakaan, enkä napatoppia. En syväänuurrettua juhlapaitaa, enkä läpikuultavaa joulujuhlamekkoa. Ne on aikuisten vaatteita ja niitä voi pitää sitten, kun tienaa omat vaaterahansa/ on aikuinen/on vähintään 17- vuotias. 🌞

  • Mä vaan sanoo:

   Mistä ihmeestä löytyy urheiluvaatteiden alle näitä näkymättömiä alusvaatteita? Ei mistään. Jos tyttäreni haluavat niiden alle laittaa stringit niin siitä vaan. Ne on alusvaatteet ei muuta. Ja ymmärrän kyllä että eivät halua jokaisen näkevän minkä kokoiset alkkarit on kelläkin. Mutta tämä meidän tyyli ja se sopii. Niillä kun ei mun mielestä ole mitään tekemistä seksin kanssa.

   • Oikeesti sanoo:

    Kuusi vastausta. Kaikki vajetta

   • Marjana sanoo:

    Nyt on pakko ihmetellä, mistä oikein katselet niitä urheiluvaatteita. Onko tässä nyt joku piilomerkitys, jota en ymmärrä, vai mistä on kyse?