On taas se aika vuodesta, jolloin lapset haluavat paljon kaikenlaista. Siitä huolimatta, että heitä kovasti yrittäisi muistuttaa elämän tosiasioista:Tähän mennessä eräs Lapsikulta on halunnut joulupukilta oman tietokoneen, uuden älypuhelimen, pianon, laskettelusukset, runsaat määrät erilaisia sähköisiä pelejä sekä muuta rekvisiittaa. Toinen Lapsikulta halusi yksiselitteisesti vain yhden asian eli koko lelulehden sisällön.

Tuntuu ihan toivottomalta saada lapsi pidettyä kaidalla tiellä tässä meidän maailmassamme, jossa tavaraa on, sitä tulee ja sen kautta eletään. Olen yrittänyt olla hirveä tiukkapipo kaiken ostamisen kanssa – viikkorahaa saa pikkuisen kotitöitä vastaan ja juttuja pitää ansaita, silti kaikki tuntuu välillä valuvan kuuroille korville.

Yltäkylläisyyden lapset tahtoasiat tuntuvat vielä irvokkaammilta kun niitä vertaa äskettäiseen käyntiini Afrikassa, Mauritaniassa. Tapasin siellä sydämellisiä naisia ja suloisia lapsia, joiden elämän vaateet olivat ihan muualla kuin älypuhelimen vanhenemisen tasolla. Matkan tarkoitus oli tutustua Unicefin ja Pampersin jäykkäkouristusrokote -kampanjaan, jolla on saatu maailmanlaajuisesti rokotesuoja jo 100 miljoonalle naiselle ja heidän vauvoilleen. Matkalla sain kuulla, että Mauritaniassa yhä joka kolmas synnytys tapahtuu muualla kuin sairaalassa ja alle puolet raskaana olevista äideistä on rokotettu jäykkäkouristusta vastaan, mikä lisää vauvan sairastumisriskiä. Siksi rokotekampanja on Mauritaniassa enemmän kuin tarpeen.

Toki mauritanialaislapsikin haluaa asioita, niin kuin suomalainenkin. Tapaamani lapset halusivat käydä koulua ja pelata jalkapalloa, moni haaveili jalkapallourasta. Ja äidit halusivat olla hyviä äitejä.

kuva-141Fatimetton Mint Salek, mauritanialainen äiti sanoi sen näin: ”hyvä äiti on kiinnostunut lapsensa asioista ja pitää huolen siitä, että kaikki menee hyvin. ”

Riittäisikö se joululahjaksi  – se huolenpito – meidän länsimaisille lapsukaisillemme? Vaikea sanoa. Joka tapauksessa, pikku elämän realiteettina, meidän joulupaketeistamme löytyy Unicefin rokotuspaketteja.

Kuten poikani pienemmälle sisarelleen totesi: kiitti vaan Unicef, kun äiti pääsee Afrikkaan, me ei koskaan enää saada mitään kivaaaaaaaaaa!!!!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia