Toisin kuin joskus nuorempana on ehkä saattanut kuvitella, myös vanhemmilla ihmisillä on seksielämää ja haluja.

Myöskään vanhemmuus ei poista kiinnostusta seksiin, vaikka nyt tietysti valvominen ja rankka arki saattavat haluja välillä vähentääkin. Ihan pienen vauvan läsnäollessa lienee ok harrastaa seksiä, mutta entäs vanhemman lapsen?

Voiko taapero olla samassa huoneessa? Entäs koululainen? Mitäs sitten kun lapset ovat teinejä, onko ainoa vaihtoehto harrastaa seksiä silloin, kun he eivät ole kotona?

Näitä kysymyksiä pohtii tämä kirjoittaja, jonka ystävä kertoi, että kouluikäinen lapsi nukkuu vanhempien kanssa samassa huoneessa ja vanhemmat harrastavat seksiä kun lapsi nukkuu:

”Lapsi kyseli aamulla mitä me oikein tehtiin yöllä, kaveri kertoi. Olivat siis harrastaneet seksiä makkarissaan. Ei siinä mitään, näihän sitä moni tekee. Mutta silloin se lapsi ei nuku samassa makkarissa. Tässä perheessä nukkuu.

Eikä lapsi ole mikään parivuotias. Tai vauva, silloinhan asia on ihan eri. Vaan ekaluokkalainen.

Sellaista saattaa sattua, että lapsi yllättää vanhemmat harrastamassa seksiä. Kumman hiljaa ne osaavat hiipiä ovelle ja muuta. Mutta että tarkoituksella sekstaillaan samassa huoneessa ala-asteikäisen lapsen kanssa?

Seksi on normaali osa elämää joojoo, ja lapselta ei tarvitse salata että vanhemmilla on keskenään erityinen suhde. Selvä homma. Mutta haluaako tuon ikäinen lapsi tosiaan herätä vanhempien seksiääniin??

Joskus lapsi saattaa tietysti nukkua. Ehkä se oli ensimmäinen ja ainoa kerta kun hän heräsi. Ehkä siitä ei tullut traumoja. Ehkä sitä, ehkä tätä.

Voi se sikeästikin nukkuva lapsi kuitenkin herätä. Ja jotenkin luulisi, että jos ei traumoja tulekaan, niin ei lapsi halua todistaa vanhempien välillä jotain mitä ei ymmärrä. Hyvät vanhemmat tietysti selittävät että kyseessä on kiva juttu ja molemmilla oli mukavaa, mutta pitääkö lapsen joutua siihen tilanteeseen ylipäätään?

Kaipa suurimmalla osalla meistä on kotona muutakin tilaa kuin pelkkä makkari. Voiko siinä edes itse nauttia yhtään, kun tietää että pitää olla hiljaa että metrin päässä nukkuva lapsi ei vaan herää? Kuka alkaisi sekstailla silloin, jos samassa huoneessa nukkuisi oma vanhempi tai vaikka anoppi? Ei kukaan! Miksi oma, jo vähän isompi lapsi olisi eri asia?

Kaverista tämä on kuitenkin ihan normaali juttu, ainakin oletan niin kun hän siitä avoimesti kertoi. Onko tämä yleinenkin tapa vai tuntuuko muistakin oudolta?”

Nimim. Ihmettelen

Mitä mieltä sinä olet? Minkä ikäinen lapsi voi vielä olla samassa huoneessa kun vanhemmat harrastavat seksiä? Oletko itse herännyt lapsena vanhempiesi seksiääniin, ja oliko se ikävää vai etkö välittänyt asiasta lainkaan? Millaisilla järjestelyillä olette saaneet aikuisille seksirauhan pienessä asunnossa tai vaikka kesämökillä? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 79 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

79 vastausta artikkeliin “Minkä ikäinen lapsi voi nukkua samassa huoneessa, jossa vanhemmat harrastavat seksiä?”

  • 52-vuotias sanoo:

    Ei ole hyväksi lapselle! Tiedän kokemuksesta. Se oli ahdistavaa.

  • isisiilimato sanoo:

    Tuntuu erikoiselle. En siis itse tekisi niin, halut voivat myös kärsiä (aivan kuten jos makkarin ovelle marssii lapsi/posteljooni/anoppi).