Toisin kuin joskus nuorempana on ehkä saattanut kuvitella, myös vanhemmilla ihmisillä on seksielämää ja haluja.

Myöskään vanhemmuus ei poista kiinnostusta seksiin, vaikka nyt tietysti valvominen ja rankka arki saattavat haluja välillä vähentääkin. Ihan pienen vauvan läsnäollessa lienee ok harrastaa seksiä, mutta entäs vanhemman lapsen?

Voiko taapero olla samassa huoneessa? Entäs koululainen? Mitäs sitten kun lapset ovat teinejä, onko ainoa vaihtoehto harrastaa seksiä silloin, kun he eivät ole kotona?

Näitä kysymyksiä pohtii tämä kirjoittaja, jonka ystävä kertoi, että kouluikäinen lapsi nukkuu vanhempien kanssa samassa huoneessa ja vanhemmat harrastavat seksiä kun lapsi nukkuu:

”Lapsi kyseli aamulla mitä me oikein tehtiin yöllä, kaveri kertoi. Olivat siis harrastaneet seksiä makkarissaan. Ei siinä mitään, näihän sitä moni tekee. Mutta silloin se lapsi ei nuku samassa makkarissa. Tässä perheessä nukkuu.

Eikä lapsi ole mikään parivuotias. Tai vauva, silloinhan asia on ihan eri. Vaan ekaluokkalainen.

Sellaista saattaa sattua, että lapsi yllättää vanhemmat harrastamassa seksiä. Kumman hiljaa ne osaavat hiipiä ovelle ja muuta. Mutta että tarkoituksella sekstaillaan samassa huoneessa ala-asteikäisen lapsen kanssa?

Seksi on normaali osa elämää joojoo, ja lapselta ei tarvitse salata että vanhemmilla on keskenään erityinen suhde. Selvä homma. Mutta haluaako tuon ikäinen lapsi tosiaan herätä vanhempien seksiääniin??

Joskus lapsi saattaa tietysti nukkua. Ehkä se oli ensimmäinen ja ainoa kerta kun hän heräsi. Ehkä siitä ei tullut traumoja. Ehkä sitä, ehkä tätä.

Voi se sikeästikin nukkuva lapsi kuitenkin herätä. Ja jotenkin luulisi, että jos ei traumoja tulekaan, niin ei lapsi halua todistaa vanhempien välillä jotain mitä ei ymmärrä. Hyvät vanhemmat tietysti selittävät että kyseessä on kiva juttu ja molemmilla oli mukavaa, mutta pitääkö lapsen joutua siihen tilanteeseen ylipäätään?

Kaipa suurimmalla osalla meistä on kotona muutakin tilaa kuin pelkkä makkari. Voiko siinä edes itse nauttia yhtään, kun tietää että pitää olla hiljaa että metrin päässä nukkuva lapsi ei vaan herää? Kuka alkaisi sekstailla silloin, jos samassa huoneessa nukkuisi oma vanhempi tai vaikka anoppi? Ei kukaan! Miksi oma, jo vähän isompi lapsi olisi eri asia?

Kaverista tämä on kuitenkin ihan normaali juttu, ainakin oletan niin kun hän siitä avoimesti kertoi. Onko tämä yleinenkin tapa vai tuntuuko muistakin oudolta?”

Nimim. Ihmettelen

Mitä mieltä sinä olet? Minkä ikäinen lapsi voi vielä olla samassa huoneessa kun vanhemmat harrastavat seksiä? Oletko itse herännyt lapsena vanhempiesi seksiääniin, ja oliko se ikävää vai etkö välittänyt asiasta lainkaan? Millaisilla järjestelyillä olette saaneet aikuisille seksirauhan pienessä asunnossa tai vaikka kesämökillä? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 94 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

94 vastausta artikkeliin “Minkä ikäinen lapsi voi nukkua samassa huoneessa, jossa vanhemmat harrastavat seksiä?”

 • Nykyaikaa ihmettelevä sanoo:

  Meillä nukkuu 4v samassa huoneessa, kyllä välillä samassa huoneessa harrastetaan seksiä..toki hiljaa ja peiton alla pimeässä. Ei ole paras mahdollinen tilanne, mutta olosuhteiden pakosta joskus näin.
  Meillä on talossa 5 lasta myös aikuista väkeä, joten olisi mahdotonta harrastella muissa tiloissa, koskaan ei kaikki ole nukkumassa edes samaan aikaan.
  Onko todellakin niin, että jotkut ajattelevat lasten vanhemmat voivat rakastella vain sitten kun ovat eläkeellä. Ei oo ihme, kun avioerot lisääntyy.

 • Noita akka sanoo:

  Mielestäni ei harrasteta seksiä samassa huoneessa missä lapsi nukkuu.

 • Antaa rakkauden näkyä arjessa sanoo:

  Tätä artikkelia ja kommentteja kun lukee niin ei voi ajatella et mitä helevettiläistä. Kuinka vieraantuneita ihmiset on ihmisyydestä. Ei ole ihme et syntyvyys laskee ku lapsia kasvatetaan ihan harhamaailmaan. Eikä uskalleta näyttää läheisyyttä eikä rakkautta.
  Ei sitä seksiä nyt seksinä lapsille esitetä, mut jos lapset on pienestä asti tottunu et vanhemmat nukkuu lähekkäin ja halivat ja pussailevat. Ei se hellä lusikkaseksi peiton alla niille muulta näytä jos joskus sattuvat unen pöppörössä siihen havahtumaan.
  Ihan ahdistaa lukea kommentointia:/

 • Nimetön sanoo:

  Olisiko ihan mahdotonta hommata makkariin oveen lukko?
  Lapset alkavat käydä kavereillaan jo ennen kouluikää. Sitten alkaa yökyläilyt. Ne kannattaa käyttää hyödyksi.
  Nämä vinkit eivät kyllä auta perhettä, joista aloituksessa kerrotaan. He tekevät sen tahallaan.
  Kommenteissa oli niitä, joiden lapset ovat hipsineet makkariin kesken kaiken. Sen ratkaisee lukko tai vanhanaikainen haka.

 • seksiterapeutti sanoo:

  ei minkään ikäinen,se voi aiheuttaa lapselle traumoja!!!!

  NO NO NO NO!!!!::::

 • Entoivosamaakenellekkään sanoo:

  Itse olen ala-aste ikäisenä joutunut kuulemaan ja näkemään äidin ja isäpuolen välistä seksiä ja voin kertoa että ei ollut mukavaa vaan erittäin ahdistavaa. Häpesin enkä osannut lapsena puhua asiasta. Aikuisena seksistä nauttiminen on ollut todella vaikeaa.

  • Traumalapsi sanoo:

   Mulla on sama kokemus. Olin muistaakseni ekalla tai tokalla luokalla kun heräsin yöllä tohinointiin, enkä yhtään ymmärtänyt mitä näin kun jotain meni äidin sisään ja hän huohotti.

   Tosi ahdistava kokemus, enkö saanut nukuttua seuraavana yönä. Onneksi sitten ahdistuneena osasin kertoa äidille ja edss hiukan purettiin asiaa.

   Myöhemmin sain naapurin sedältä huutia kun leikittiin seksiä hänen huomattavasti itseäni nuoremman tyttärensä kanssa.

   Tällaisia ikäviä ketjureaktioita tuollaisista seuraa.

   Myös rikoslailla on asiaan sanomista. Lasta ei saa altistaan myöskään seksuaalisen kanssakäymisen näkemiselle.

   Esim. pornon katselukin lapsen läsnäollessa luetaan lievöksi lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Live-seksin näyttäminen ei ole ainakaan lievempi rikos.

 • Kiisu sanoo:

  Meillä nukkuu 5-vuotias samassa huoneessa ja useimmiten haluaa tulla vielä väliin nukkumaan. Siinä ei paljon aviomiehen kainalossa edes nukuta saati, että olisi säännöllistä seksiä. Tai onhan kerran kuussa säännöllinen, lähinnä saunalla, jos päästään kaksin. Aviomieheni muistaa muistuttaa, että koskaan ei saa ja kokee oikeudekseen hakea seksiä muualta. Puhuu aina tästä ja tekeekin näköjään sitä ”salaa”. Viestintäsalaisuutta loukkaamalla olen saanut selville, mutta en voi paljastaa, koska minähän se rikollinen olen. Olen surullinen salaisuuteni kanssa.

  • Nimetön sanoo:

   No, aika monilla muillakin on viisivuotiaita ja silti monet harrastavat useammin seksiä. Mikä on perimmäinen syy? Viisivuotias se ei ole. Omat lapseni nukkuivat silloin jo omissa sängyissään, toki usein könysivät väliin keskellä yötä.

 • Ällö setämies sanoo:

  Hei kaikki

  Kyllä ne äänet kuuluu, vaikka olis ylä/alakerta iso talo jne. Minä kuulin jälkikäteen että veljeni valitti äidille (joka muutti omaan asuntoon) että minä ja mun sen aikainen tyttöystävä meluttiin öisin… ja sen hiljaisempaa köyrimistä ei voi olla, hän lausui hiljaa aah lauetessaan, ei edes normaalia puheäänen voimakkuutta ylittäen, patjat oli vaahtomuovia ja sänky niin jykevä että ei varmasti natissut tai kolissut.

  Eli jos oikeasti haluaa että jälkikasvu (tai muut sukulaiset) ei altistu äänille niin sitten ainut oikea tapa on ex-vaimoni tapa, eli seksiä vain kun lapset on mummolassa ja itse niin kännissä että aviomieskin kelpaa.

  Jossei halua pidättyä kokonaan, niin sitten riski kuulluksi tulemisesta on aina olemassa. Oli sitten asunto kuinka iso tai kaksikerroksinen tahansa. Kerrostalossa naapuritkin kuulee, ja se vasta paha on, jos on ihme naapurit.

  Itse kuulin omien vanhempieni puuhia teininä, kun vanhemmat sisarukset kulkivat omilla menoillaan jo. Pienenä rähisin vanhemmille et nyt saatana hiljaa, ei pysty nukkumaan ku meluatte (en toki tajunnu mitä tapahtuu, ketutti vaan se melu kun olis halunnu nukkua).

  Paras tapa mun mielestä estää traumoja on mahdollisimman luonteva tapa suhtautua seksuaalisuuteen. Niitä hellyydenosoituksia ihan arkielämässä ja vaatteet päällä ei pidä kätkeä, lasten pitää muutenkin oppia että välittävät ihmiset haluu olla lähekkäin (siten saa myös lapsilta vapaa-ehtioisia haleja ees joskus). Sen oman puolison kanssa pitää voida pusutella tai kosketella (vaatteet päällä!) lasten läsnäollessakin, tai vaikka katsoa leijonakuningas sylikkäin, muksut samalla sohvalla.
  Reaktionopeus tai ennakointi on hyvä opetella, ja vaikka kuinka tekee mieli huutaa tai karjua tiimellyksessä niin pitää purra vaikka tyynyä että koko naapurusto ei herää. Itseni on yllätetty monesti… kun rasahdus kuuluu niin irtautuminen ja olla niinku et täs vaa vähä halittiin. Turhauttavaa voi olla et eka mahdollisuus siihen kolmeen viikkoon keskeytyy esiteinin painajaisiin kaverin kanssa katotun kauhuleffan takia, mut sitä vanhemmuus on. Varsinkin etäsuhteessa.

 • Mutsilaiffii sanoo:

  No just joku aika sitten havahduttiin siihen, että kuopus 6v oli hiippaillut meidän huoneeseen ja taputteli minua (äitiä) pyllylle. Hommat toki loppuivat siihen. Ja kyllä ovi on välillä jäänyt raolleen ja vasta homman jälkeen ollaan tajuttu, että lapset olikin huoneissaan alakerrassa, eivätkä katsomassa TV.tä yläkerrassa. Sellaista elämä lapsiperheessä on. Kyllä se 10v jo tietää mitä vanhemmat puuhailee ja asiasta voi keskustella sen kanssa. Pienemmät ei välttämättä tajua, mutta tyytyvät meillä vastaukseen: äiti ja isi rakastaa toisiaan ja halailee sen takia vähän rajummin.

 • sexBomb sanoo:

  Jooo ei lapsia, minkään ikäisiä samaan tilaan ku harrastetaan seksiä.
  meillä ei edes lemmikit saa olla samassa huoneessa.

  ajatuskin ahdistaa

 • Kuvottavaa sanoo:

  Hyi, ihan vaan hyi. Jos ei voi lasta säästää kyseistä paskaa kokemasta niin sitten kannattaa varmaan ne kusivehkeet pitää housuissaan. Ei kenenkään pidä joutua kuuntelemaan kenenkään panemista oli sitten minkä ikäinen tahansa, varsinkaan lapsen joka ei välttämättä osaa tuoda omaa mielipidettään esille vaan joutuu kuuntelemaan kun omat vanhemmat jyystää korvan juuressa.

 • 52-vuotias sanoo:

  Ei ole hyväksi lapselle! Tiedän kokemuksesta. Se oli ahdistavaa.

 • isisiilimato sanoo:

  Tuntuu erikoiselle. En siis itse tekisi niin, halut voivat myös kärsiä (aivan kuten jos makkarin ovelle marssii lapsi/posteljooni/anoppi).