Huonoon suhteeseen päätyvät vain jotenkin yksinkertaiset, elämässään eksyneet, rikkinäiset ja nössöt naiset, vai mitä? No ei todellakaan.

Huonoissa suhteissa elää ihan kaikenlaisia ihmisiä. Asiat tapahtuvat vähitellen, kaikkeen tottuu, tilanteita on vaikea muuttaa ja lähteminen pelottaa. Siinä niitä syitä, miksi huonoon suhteeseen päätyy ja jää.

Ei ne tarinat niin mene, että toinen on ihan hirveä ihminen jo alunperin, ja toinen sinisilmäisesti hyväksyy asian: ok, kohtele minua huonosti, hyvä suhde tästä tulee!

Asiat tapahtuvat vähitellen ja lähteminen on vaikeaa. Parempaan huomiseen haluaa uskoa, niin se menee.

Tämä nainen kertoo tarinansa:

”Millainen on normaali parisuhde?

Veikkaan ettei kukaan meistä tiedä, mikä todellisuudessa on the normaali parisuhde, vaikka keskustellessamme ystäviemme kanssa huonosta suhteesta, käytämme mittapuuna usein ilmaisua ”ei normaalissa suhteessa…”.

Minä olen monesti nykyisessä suhteessani joutunut ensimmäistä kertaa näkemään todellisuudessa sen karmean asian, miksi naiset tyytyvät huonoon suhteeseen. Sellaiseen, jossa eivät todellakaan voi itse hyvin, mutta jostain syystä eivät kuitenkaan uskalla pakata tavaroita ja heittäytyä uuteen.

Minä olin ja olen aina ollut suorasanainen nainen, ujo mutta räväkkä suustani ja persoonaltani. Tapasin hieman omaa polkujaan kulkevan miehen, joka sai perhosia lentämään vatsaani. Silti emme koskaan kokeneet mitään suhteen alkuhuumaa, emme kihnuttaneet toisissamme kiinni, emmekä riidelleet pahemmin. Hänen kanssaan oli helppo olla ja seksi sujui.

Asiat etenivät ja satuin tulemaan raskaaksi ehkäisyn läpi, olin peloissani, mutta kamalan onnellinen. Mies innostui asiasta, vaikka pelkäsikin lapsen myötä syntyvää isoa vastuuta.

Mies päätti, että meidän kannattaisi ostaa omakotitalo. Olihan hän sellaisesta haaveillut pitkään. Enkä laittanut vastaan, mielikuvalle ihanasta ja klassisesta mielikuvasta perheestä, jolla on kaikki.

Silti. Kaikki tapahtui liian nopeasti.


Kuva Alina Chupakhina, ylin kuva Danny G.

Jo ennen lapsen syntymää mies alkoi käyttäytymään etäisesti, unohti parisuhteemme ja minut aina toiselle sijalle, ystävät, olut ja työ menivät aina edelleni. Joka kerta, kun itkin ja otin asian puheeksi, hän muuttui ja alkoi muistaa suhteemme.

Lapsen synnyttyä, minä elin vaaleassa hattarassa hormonihuuruissa. Itkin iltaisin kun en saanut nukuttua varsinkin sitä, että lapseni isä viihtyi enemmän töissä, kuin kotona meidän kanssamme. Vapaat hän vietti ystäviensä kanssa.

Kuukaudet vierivät ja lapsemme kasvoi. Olin väsynyt, loppuun palanut ja kulissia ylläpitävä avovaimo. Taloudenhoito jäi kokonaan minulle, jos olin väsymykseltäni jättänyt siivoamatta, en saanut sitäkään vähää läheisyyttä, mitä satunnaisesti sain, hän kiristi sillä. Olin parisuhteessa yksin, olin vanhempi yksin.

Lähdin.

Lapsen ollessa vanhempi halusimme yrittää uudelleen.”

Nimim. Typerä Nainen

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Minäpä kerron, miten normaali nainen päätyy huonoon suhteeseen…”

  • Tiina sanoo:

    Kuulosti kovasti minun avioliitoltani. Tosin lapset olivat toivottuja, mutta minustakin tuntui että jään aina toiselle sijalle. Olut, ystävät ja oma aika miehelle merkkasi niin paljon enemmän kuin minä. En osannut edes siivota koska en siirtänyt sohvia ulos olohuoneesta. Tarinaa voisi jatkaa ikuisuuksia. Mikä parasta ex mies ei muista näitä ja minä olen se kus*pää

  • Nimetön sanoo:

    Itse paloin loppuun, mies oli työttömänä kotona eikä viitsinyt edes omia jälkiään siivota. Kun olin äärimmäisen loppu ja vihainen, jätti hän minut. Aika reilua, eikö? Ensin käyttää vuosia hyväkseen niin että ei tee mitään kotitöitä, vaikka oli työttömänäkin 2 vuotta. Mun piti tehdä kaikki. Miks miehet on sellaisia itsekkäitä ja laiskoja?