Huono Äiti sai avatumisen:

”Olemme  3 lapsinen perhe. Meillä on pian 1-vuotias yhteinen lapsi. Ja olen aivan kertakaikkisen loppu arjen pyöritykseen, sillä teen kaiken yksin.Osittain syy on imetyksenkin. Herään vauvan kanssa öisin (edelleen 2-20) kertaa). Mutta vauva alkaa olla sen verran iso että odotan enemmän osallistumista toiselta osapuolelta.

Jokainen päivä joudun ehdottamaan, että toinen voisi syöttää vauvan, mennä vauvan kanssa johonkin tai leikkiä edes sen aikaa, että saisin juoda kahvin rauhassa – kotitöistä puhumattakaan.

Vastaukseksi saan vaan murjotusta ja tuhahtelua. Enkä jaksaisi toistaa samaa mantraa monta kertaa. Lapselle pitää kuitenkin syöttää iltapala joka ilta ja se tulee miehelle kuitenkin aina yllätyksenä. Lopulta teen itse, koska olen jo valmiiksi pahalla päällä enkä jaksa mulkoilua kun vaadin ”kohtuuttomia”.

Joka tapauksessa: kun minä luuttuan vauva toisessa kädessä, mies näpyttelee tietokonetta tai puhelinta. Siihen se rojahtaa töistä tultuaan ja laittaa koneen kiinni vasta kun huomautan, että lapset meni tunti sitten nukkumaan. Jos mies ei pelaa tai räplää puhelimella niin hän nukkuu. Kun olisi vihdoin aikaa viettää yhdessä illalla, mies vilkuilee peliään puhelimesta koko ajan. En koe enää olevani lainkaan tärkeä miehelleni. Iltaisin olen yleensä niin pahalla päällä, että paiskon astioita tiskatessa – jolloin mies tulee sitten vähän hyvittelemään ja silittelemään ja hiipii takaisin tietokoneelleen.

Mies ei ole muun muassa KOSKAAN käynyt lapsen kanssa kaksin ulkona. EI KERTAAKAAN. Olen pyytänyt häntä mukaan mutta ei kuulemma jaksa. Tunnin ulkoilun jälkeen tulen takaisin ja huomaan miehen pelanneen kaiken ajan niillä sijoillaan missä oli kun lähdin. Tiskit ja roskat tottakai odottelevat minua tunnollisesti.

Teen myös päivittäin ruoan. Emme kokkaa yhdessä enää kuten suhteen alkuaikoina. Tässäkin tilanteessa vauva roikkuu lahkeessani kiinni ja vien sen nenä kiinni puhelimessa makoilevalle miehelleni joka murahtaa että joo joo.

Vaikka mies selvästi näkee minun tekevän kaiken yksin ja kaipaavani apua, sitä ei tule pyytämättä ja nalkuttamatta.

Salaa haaveilen pakkaavani tavarat ja jättäväni kaiken. Tuskin mies peleiltään edes huomaisi minun kadonneen.

En. Jaksa. Enää.”

Nimimerkki Yksin

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 68 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

68 vastausta artikkeliin “Minä imetän, luuttuan vauva toisessa kädessä ja mies vain pelaa”

 • Rautalankamallia sanoo:

  Mun mies eli symbioosisssa veljenssä kanssa. Olisin halunnut puhua kahdenkesken perheen asioista niin mulle sanottiin että. Siinä on 5 hirttä poikki jos ei seura kelpaa! Minäpä otin neuvosta vaarin ja seuraavana aamuna läksin turvakotiin. Olin siellä yötä. Kun mies palasi tyhjään kotiin hänen silmänsä vasta aukesi. Kyllä sen jälkeen ymmärsi.

 • Yksi "lapsi" liikaa sanoo:

  Tuntuu siltä, että elämäsi olisi helpompaa, kevyempää sekä vähemmän harmistusta aiheuttavaa, jos tuota keskenkasvuista nahjusta ei olisi perheessäsi mukana. Jos otat vauvan ja lapsesi ja sanot heipat miehellesi, tiskivuoresi, pyykkivuoresi sekä siivouksen määrä pienenee ja myös *tutuksen määrä vähenee. Yksinhuoltaja tunnut nytkin olevan. Aloita nyt edes sillä, että peset vain omat ja lastesi vaatteet, teet ruokaa vain lapsillesi ja itsellesi sekä siivoat vain omat ja lastesi sotkut. Isommat lapset pitää jo osallistaa kotitöihin. Älä enää edes pyydä mieheltä osallistumista, kohtele häntä kuin ilmaa, siihen asti kun saat asiasi järjestettyä.

 • Ei se muutu sanoo:

  Se ei ihan oikeasti muutu. Tää on nähty niin monessa parisuhteessa monta kertaa.
  Lähde, ihan tosi, pärjäät paremmin ja vituttaa vähemmän.