Julkaisimme äskettäin jutun siitä, saako vanhempi pettyä lapsensa sukupuoleen. Tältä tuntuu, kun muut ihmiset pettyvät siihen, kertoo tytärtä toivonut äiti:

”Kun kotiuduin tyttäreni kanssa synnytyslaitokselta, sain pian postissa paketin sukulaisilta. Paketissa oli nätit pienet vaatteet ja kortti, jossa luki Seuraava on sitten poika!

Loukkaannuin niin, että aloin itkemään, ja itse asiassa ajatus tuntuu pahalta vieläkin, vaikka tästä on jo aikaa. En ole koskaan ennen sitä korttia enkä koskaan sen jälkeen saanut yhtä mitätöivää ”onnittelua”.

Minä halusin tytön, oikein tosi kovasti. Ihan pelotti, että saisinkin pojan. En lainkaan pystynyt kuvittelemaan itseäni pojan äitinä, ja jo pelkästään pojille suunnatut vaatteet ovat minusta ikäviä.

Joten kun paljastui, että vauva on tyttö, olin kovin iloinen. Tuntui todella pahalta se, että muut eivät olleet. Sen lisäksi, että saamani ”onnittelu” väheksyi sitä, että olin saanut juuri sen, mitä olin hartaasti toivonutkin, se väheksyi myös lastani.

Ihan kuin olisi ollut jotenkin parempi, että lapseni olisi ollut poika.

Tulin uudelleen raskaaksi, ja toivoin että saisin toisen tytön. Kun kerroin raskaudesta sukulaiselleni, sain taas kerrassaan ihastuttavan onnittelun: Onneks olkoon, poika tulkoon.

Katsoin onnittelijaa pettyneenä ja sanoin, että minä toivon tyttöä. Että koko meidän perhe toivoo toista tyttöä. Sukulainen puolusteli, että tämä nyt on tällainen sanonta vaan… Vai niin. No onnitteluksi se ei sovi.

Kaikki vanhemmat eivät toivo poikalapsia. Nimenomaan tyttö on hyvin monille se unelmien täyttymys. Vaikka itse olisit halunnut pojan, on ihan turha olettaa, että muutkin haluaisivat. Saati sitten onnitella tuoretta vanhempaa oman ennakkoluulon kautta.

Toivoa saa aina, kuka tahansa. Mutta ihan yhtä lailla kun lasta pitää rakastaa samalla tavalla sukupuolesta riippumatta, vanhempia pitää onnitella aidosti omista toiveistasi huolimatta.”

Nimim. Tyttöjen äiti

P.S. Ai kauheeta, onko teillä viisi poikaa?!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Minä halusin tytön, ja se oli ilmeisesti väärin”

 • 4 poikaa +? sanoo:

  Voi että! Toivoisin joka raskauden aikana tyttöä, sainkin 4 poikaa. Pojat ovat ihanat ja rakkaat. Nyt on taas iso maha ja toivon taas tyttöä. Katsotaan parin kuukauden päästä.

 • Neljän tytön äiti sanoo:

  Voi hyvänen aika. Kamala onnittelupaketti tosiaan. Meillä on neljä tyttöä (!) ja ollaan kyllä yhtä ja toista saatu kuulla. Esikoisesta molemmat toivoimme tyttöä, sen jälkeen ollut ihan sama, kumpia tulee. Paitsi että jos vielä viides saadaan, niin parasta hänenkin olla tyttö – pojalla olisi aikamoista neljän isosiskon kanssa. 😀

 • Nimetön sanoo:

  Minä toivoin todella kovasti tyttöä, ja tytön sain. Tähän väliin mainittakoon, että ihan satavarmasti olisin rakastunut poikaani ihan yhtä lailla, kuin tyttööni. Mutta tyttö oli se, jota koko raskausaikani toivoin. Jopa pelkäsin, että mitä jos se onkin poika. Juuh, jälkeenpäin hölmöä. Omaan lapseen rakastuu, ihan sama mitä sukupuolta lapsi edustaa. Ja kuten myöhemmin sain todeta, sain pukea tyttöäni pinkkiin ja mekkoihin about 4-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen hänestä tuli poikatyttö, eikä mikään tyttömäinen enää kelvannut 😅 Noh, eipä siinä auttanut, kuin suostua lapsen toivomuksiin. Ja silti ihan yhtä rakas teini siitä on kasvanut 😍😍

 • Nimetön sanoo:

  Hei, ei se ole ole ollenkaan väärin, että haluaa lapseksi tyttöä! Halusin itse syntyä tyttönä, vaikka synnyin poikana. Äitini halusi minusta tyttöä, ja se on ihan ok. mihin sukupuoleen syntyy, toisinaan sukupuolta pitää voida myös vaihtaa!

 • Sasu sanoo:

  Meilläkin tuntuu olevan anopille (ja apelle) ongelma se, että meille on kahden pojan lisäksi syntynyt myös tyttöjä. Kun kerrottiin miehen vanhemmille, että meille on tulossa kolmas vauva, niin anoppi tokaisi vain: ”ok, no, saa syntyä jos on poika”. Ööö…. No, tyttö tuli. Seuraavista raskauksista ei ole sitten edes onniteltu -_- Neljännen kohdalla alkoi ”vitsailu” ehkäisystä ja tiettyyn uskonlahkoon kuulumisesta, mutta se onkin jo toinen juttu. Anoppi <3

 • Niin tai näin, aina väärin sanoo:

  Anopilleni ei ole koskaan kelvannut, että puolisoni ja minä saimme esikoisemme tytön ja puolentoista vuoden päästä pojan. Lastenlapsia appivanhemmilla on ennen lapsiamme kaksi poikaa, olisi meidänkin pitänyt esikoiseksi saada poika.
  Minulta kohdattiin kysyä mitä tein väärin kun tytär tuli.
  Emme selvittäneet kummankaan lapsemme kohdalta sukupuolta, koska meille sillä ei ollut väliä. Sittemmin olemme mieheni kanssa ainoat, jotka olemme saaneet tyttären. Kannan katkeruutta sisimmässäni siitä miten puolisoni vanhemmat ovat pitäneet pojantyttärensä sukupuolta virheenä.

  • mummi sanoo:

   Valitettavan yleinen suhtautuminen.Onnitellaan kyllä ,mutta samalla toivotetaan ihan suoraan,että ensi kerralla siten SE poika.Eli tyttö ihan ok,mutta kyllä poika sentään…….Näin monet appivanhemmat,työkaverit ym.Itselläni tytär ja 10v jälkeen poika ja voi sitä onnittelujen määrää kun VIHDOIN poika.Ex-mieheni kummeksui hänkin noita poikaonnitteluita.Tuntui todella pahalta kun onnellinen olin nyyttini kanssa molemmilla kerroilla.En myös vieläkään ymmärrä miten maailmassa nuo ultrat niin monille vain ”sukupuolitestejä”.