Kaverini vaihtoi työpaikkaa. Hän kertoi, että viimeiset päivät vanhassa työpaikassa olivat pelkkää ylistystä.

”Sinä olet niin ihana työkaveri!”, ”Olet tosi pätevä ja fiksu!”, ”Sinun kanssasi on ollut mahtavaa tehdä töitä!”, kehuivat niin työkaverit, pomot kuin yhteistyökumppanitkin. ”Ei siinä mitään, kivahan se on kehuja kuulla, mutta…”, kaveri aloitti.

”Kukaan ei kehunut minua silloin kun olin siellä tavallisesti töissä. Negatiivista palautetta kyllä tuli, ihan pikkuasioista. Olisi ollut kiva kuulla kehuja aiemminkin, ei vasta silloin kun on lähdössä.”

Niinpä.


Ylin kuva Tomas Stanislavsky.

Milloin sinä olet viimeksi kehunut työkaveriasi? Tai yhteistyökumppaniasi? Esimiestä, alaista tai vaikka asiakasta? Kehutaanko teillä töissä, vai tarkoittaako palaute samaa kuin arvostelu?

Ehkä meidän kaikkien olisi hyvä vähän tsempata positiivisen palautteen antamisen ja kehumisen kanssa. Mietipä, kun olet itse saanut huonoa palautetta ja vertaa sitä siihen, kun olet saanut hyvää palautetta. Monesti kehu parantaa työtulosta enemmän kuin negatiivinen palaute – vaikka tietysti asiaankuuluvasta negatiivisesta palautteesta tulee ottaa opikseen. Takana lienee se sama ilmiö, että yleensä ihminen osoittautuu luottamuksen arvoiseksi jos häneen luottaa, ja jo valmiiksi vilunkipelistä epäilty ei. Kenties kehut parantavat työtehoa ja tulosta paljon tehokkaammin kuin valittaminen ja arvostelu?

Lisäksi kehuista tulee hyvä mieli. Sekä kehujen saajalle että niiden antajalle. Ja suurimmalle osalle meistä töissä yksi tärkeimpiä asioita on viihtyvyys. Se, että huomaa toisen panostuksen, osaamisen ja yrittämisen ja kehaisee siitä, lisää molempien viihtyvyyttä töissä.

Ehkä sinä voisit sanoa kiitoksen ja kannustuksen sanoja työkaverillesi? Ehkä aloitat kehumisen jo tänään!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Milloin olet viimeksi kehunut työkaveriasi?”

  • Heikko työhyvinvointi sanoo:

    Meillä töissä osa porukasta saa kehuja ja ylistyksiä. Osa porukasta taas on näkymättömiä eikä heidän saavutuksia noteerata mitenkään. Pieni ydinporukka pienessä piirissä kehuu lähimpiä työystäviä ja yhteistyön edellytys on olla läheinen sydänystävä ja kaikesta samaa mieltä.

    Joustavuutta tästä työpaikasta ei löydy, erilaisuutta ei siedetä ja eriäviä mielipiteitä ei hyväksytä. Kun palaverissa tai ryhmätyönohjausessa ottaa asiat esille, ei mitään ongelmaa ole vaan kaikki on hyvin ja ”Näin meillä on toimittu aina ja se on toiminut”.

    Onneksi aina on olemassa parempia työpaikkoja.