Tutustuimme puolisoni kanssa, kun lapsemme olivat vielä pieniä taaperoita. Mies teki vaikutuksen minuun sillä, että huolehti omista lapsistaan, kodistaan ja ottaa täyden vastuun tekemisistään. Ei juo, ei tupakoi, harrastaa urheilua ja on minulle kiltti. Hän on omien lapsiensa yksinhuoltaja samoin niinkuin minäkin. Olemme olleet yhdessä nyt kohta 15 vuotta eikä vieläkään ole ajankohtaista muuttaa yhteiseen kotiin. Kaikki lapset ovat kohta täysi-ikäisiä, mutta miehen lapset ovat kasvaneet täysin avuttomiksi. Miehen vanhemmat auttoivat paljon lastenhoidossa, kun lapset olivat pieniä ja olisi silloin pitänyt jo ymmärtää hälytyskellojen kilkatus.

Miehen äiti käy siivoamassa miehen asuntoa, isä käy kaupassa, hoitavat teinien koulukuljetukset jos on huono sää, kuljettivat teinin jopa kesätöihin, että ei tarvitsisi pyöräillä alle 2 kilometrin matkaa. Joskus vuosia sitten huomautin, että olisiko mahdollista saada lapset osallistumaan kodinhoitoon niin sain anopilta ja appiukolta sellaiset raivonpurkaukset etten enää ole uskaltanut asiaa nostaa pöydälle. Mies taas on sitä mieltä, että isovanhemmat tykkäävät puuhastella ja on hänelle helpompaa kun hoitavat kotia. Teinit eivät ole joutuneet kohtaamaan pettymyksiä eivätkä ole joutuneet ottamaan vastuuta elämästään, eivät tee kotitöitä eivätkä huolehdi edes omia lakanoitaan pyykkikoriin tai roskia ulos. Heillä ei ole käsitystä rahasta ja mies on taantunut tasolle, että häntä ei haittaa vaikka äiti siivoaa, laittaa ruokaa ja isä hoitaa lumityöt sekä nurmenleikkuut. Hän voi rauhassa katsella lemppari tv-sarjoja töistä tullessaan tai käydä vielä vähän enemmän urheilemassa, kun energiat eivät huku tylsiin kotiaskareisiin.

 

Omat pojat olen kasvattanut täysin toisella tavalla. Heistä vanhempi muutti jo omilleen ja nuorempi on arkiviikot koulun asuntolassa, kun lähti opiskelemaan hieman kauemmaksi. Kumpikin osaa laittaa ruokaa, pestä pyykkiä, ymmärtää rahan käyttöä ja tottakai heilläkin on ollut teinimäisiä ongelmiaan, mutta pahimmat niistä on selätetty. Nykytilanne on sellainen, että he kunnioittavat minua äitinä ja nuorempi tarjoutui vaihtamaan jopa autooni talvirenkaat ihan oma-alotteisesti, koska hän on mekaanikkokoulussaan erikoistunut erilaisiin auto-ongelmiin. Olemme olleet tiivis yksikkö ja hoitaneet velvollisuudet yhdessä.

Rakastan miestäni ja hän huolehtii siitä, että minulla olisi kaikki hyvin. Yhdessä käymme lenkkeilemässä ja vaeltelemassa, välillä kiertelemme erilaisia kulttuuritapahtumia. Olen ollut toiveikas, että hänen lapset muuttaisivat pian pois, että mies voisi muuttaa luokseni ja voisimme jatkaa elämää hieman kauempana miehen vanhemmista. Hän on kuitenkin alkanut epäröimään, että olisiko kuitenkin järkevämpää että minä muuttaisin hänen luokseen, kun nyt omat lapseni ovat jo liki lentäneet pesästä ja hänen lapset asuvat kotona kunnes ovat saaneet koulut käytyä. Kaunis ajatus, mutta en tiedä kestäisinkö hänen lapsiaan ja hänen vanhempiaan.

Nimimerkki: Kaksi eri maailmaa… 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 20 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

20 vastausta artikkeliin “Miesystävän vanhemmat tekevät kaikki miehen kotityöt ja passaavat teinit pilalle”

 • Mammnpojan vaimo sanoo:

  Älä ihmeessä muuta, tässä esimerkki, että ero siitä seuraa, appivanhemmat pyörii joka ikinen päivä ja mies ei mitään saa aikaiseksi, töihin menokin ottaa lujille

 • Nimetön sanoo:

  On miehen oma asia, miten haluaa lapsensa kasvattaa. Sinuna en menisi mestaroimaan toisen elämää.
  Jos epäilet, että joudut työjuhdaksi, älä mene. Jos mies aidosti välittää sinusta, asukaa erillään, kunnes hänelläkin pesä on tyhjä.

 • Mysterious girl sanoo:

  Some household might have different culture than yours. It shouldn’t be judged as wrong. I just see a beautiful bond between family & grandparents. They are helping each other. As for the teenager not every kids needs to learn everything before they leave home.

 • nainen63 sanoo:

  Älä muuta. Taitaa se mies vaan olla päiväkahviseuraa mutta arjesssa kovin köykäinen. Kuvittele että joudut isompaan leikkaukseen ja kotiutettuna tarvitset apua. Kuka auttaa? Kenne kanssa homma toimii?

 • sanoo:

  Ei ehkä kannata muuttaa yhteen. En ottaisi miestä kotiini, joka ei tartu kotitöihin. Se ärsyttäisi liikaa. En myöskään haluaisi asua miehen luona asioihin puuttuvien vanhempien ja avuttomien lasten kanssa. Ei sovi itsenäiselle, asiansa hoitavalle naiselle. Ota se mitä saat miehestä irti eli seuraa vapaa-ajalle ja seksiä.

 • AikuinenNainen sanoo:

  Kysy suoraan mieheltäsi, että mitä tapahtuu jos muutat. Että haluat koko perheen osallistuvan arkiaskareihin. Eikä appivanhempia piikomassa. Jos et usko tämän tapahtuvan, kerro hänelle että odotat sitten mielummin että hän muuttaa sinun luoksesi myöhemmin. Ja ehkä siitäkin olisi hyvä keskustella, että silloinkin haluat että hän osallistuu teidän yhteisessä kodissa.
  Pitäkää omat asunnot jos et usko tämän toteutuvan. Miksi pilata muuten toimiva suhde. Mutta käy kyllä sääliksi teinejä. Ja heidän tulevia kumppaneitaan… Ymmärtääköhän miehesi karhunpalvelusta??

 • Tara sanoo:

  Ikipäivinä en muuttaisi saman katon alle. Jos aikuisten välinen suhde on toimiva ja olisi sitä mitä haluaisin, rakastaisin ja saisin vastarakkautta niin mikäs siinä. Yhteen en muuttaisi, ainakaan missään tapauksessa miehen kotiin! Tosin en omaan kotiinkaan haluaisi hänen muuttavan, jotenkin vaistoan ongelmia.

 • Round 2 sanoo:

  Tapasin myös yksinhuoltajaisän teini-ikäinen lapsi. Eräänä aamuna kun jäin asuntoon päiväksi, kysyin teiniltä, että eikö hän petaa sänkyään? ”Ei mun tarvitse kun mummi tulee tekemään sen” ja siinä kohden tajusin, että mummi käy asunnossa päivisin puuhastelemassa, pyykit ym. ettei miehen tarvitse töiden jälkeen moisia askareita. Tämäkin toki selvisi, kun olin ostanut miehelleni vaatteen, sitten kerran kysyin missä se on, niin olikin jo lapsella käytössä, koska mummi oli sen hänen kaappiin viikannut.
  Välillä mies puhuu yhteenmuutosta, ja minä vahvasti kipuilen sitä asiaa.

 • omakoti kullan kallis sanoo:

  Et kestäisi ja näet jo nyt kuvion. Pidä asuntosi ja poimi rusinat pullasta ja nauti vapaa-ajasta yhdessä. Miksi ihmeessä muuttaisit asumaan yhteen, joko tunnet olosi kiusalliseksi tai joudut kodinhoitajaksi ja lasten palvelutason muutos aiheuttaisi konflikteja.
  Meillä asuu kolme miehen poikaa vuoroviikoin ja isän mielestä pilaan fiiliksen jos pyydän heitä siivoamaan vaikka edes omat huoneensa, isän viikolla pitää jäädä kiva fiilis. Kodin riittävästä siisteystasosta aika erilaiset käsitykset kuin miehellä ja pojillaan. Olisin iloinen jos hänen vamhemmat kävisivät siivoamassa. Mies ei vaadi poikia tekemään mitään kotitöitä, kuin että omat tiskit pitäisi saada koneeseen, mutta siitäkin kun muistutan niin saan puolisolta lokaa niskaan että vain negatiivista sanottavaa hänen pojilleen. Roskat kun pyytää viemåän alkaa narina kenen vuoro oli viimeksi. Olen pari kertaa kokeillut kaunko kestää että poikien likaiset pyykit pesee joku muu kuin minä, odottelen sitä vieläkin….

 • Parempi näin sanoo:

  Älä muuta missään nimessä miehen luokse ! Uskon,että tulevat appivanhemmat tekevät elämästä vaikean .

 • Nimetön sanoo:

  Älä muuta yhteen, koskaan! Mies ottaa sinusta äidin ja kodinhoitajan. Kaupan päälle saat kotonasi pyörivät appivanhemmat. Ja passattavat puolison lapset jotka ei ikinä hyväksy sinua.

  • Mies vaihtoon ennenkuin on liian myöhäistä sanoo:

   Tämä! Miehen vanhemmat ikääntyvät ja voimat ehtyvät. Tarvitsee itselleen tulevaisuuden turvaksi piian ja passarin, joka jatkaa siitä mihin äitinsä aikanaan lopettaa. Ja kaupan päälle saat vielä passata ja huolehtia miehen uusavuttomat kakarat. Ikimaailmassa en tuollaisen mammanpojan kanssa saman katon alle muuttaisi.

 • Nimetön sanoo:

  Olen ennenkin törmännyt tällaiseen kyseisen miehen vanhempien ajatusmaailmaan. He luultavasti säälivät omaa lastaan, koska tämä on miehenä yksinhuoltaja.

  Nyt eläkkeellä olevan ikäpolven väki tuntuu usein ajattelevan, että naisen vain kuuluu jaksaa hoitaa kaikki kotityöt, mutta mieheltä sitä ei voi odottaa, koska mies käy vaativassa työssä. Naisten ammatti ei heidän ajatuksissaan ilmeisesti voi olla niin vaativaa, että se näkyisi kotona jatkuvana avun tarpeena. Tämä on ehkä joku mielikuvajäänne siitä, että miestä pidetään kodin elättäjänä ja naista kodinhoitajana.

 • Nimetön sanoo:

  Näissä jutuissa on usein sama teema.
  Mies ei osaa mitään eikä varsinkaan hoitaa lapsiaan. Kirjoittaja eli nainen, on kasvattanut omansa erinomaisesti.
  Harmi vaan, kun mies ei tottele naista ja toimi samoin.

  Tottakai nuorten pitäisi oppia kotitöitä. Mutta olisiko parempi, jos mies puurtaisi yksin ja vanhemmat istuisivat toimettomina kotona? Nythän on win win tilanne. Miehen ei tarvitse tehdä kaikkea yksin ja vanhemmilla on mielekästä tekemistä. Jos kyseessä olisi yksinhuoltajanainen, täällä vinguttaisiin, kun vanhemmatkaan ei auta.

  Älä missään nimessä muuta miehen luo.

 • Minski sanoo:

  Älä muuta missään nimessä. Tulee vain pahaa mieltä ja pahimmassa tapauksessa ero. Liian monta tekijää ja vaikka lapset aikanaan muuttaa pois jää hössöttävät vanhemmat tilalle. Miehesi kuulostaa mukavalle ihmiselle, mutta on suuren luokan vätys. Nyt erillään asuessa nuo hyvät puolet vielä tuntuvat hyviltä, yhdessä asuessa mielipiteesi muuttuu. Itse muutin alkuvuonna puolisoni kanssa yhteen ja virhehän se oli. Hänen kolme teiniään asuu joka toinen viikko meillä ja ne viikot ovat tuskaa minulle. Omat lapset jo aikuisia ja kasvatuksessa samanlaisia elementtejä, kun teidänkin tapauksessa. Harkitse yhteenmuuttoa hyvin hyvin tarkkaan.

 • Nimetön sanoo:

  En muuttaisi miehen kanssa missään vaiheessa saman katon alle koska luultavasti sinä olet sitten se joka hoitaa kaikki kotityöt.

 • Tuomo sanoo:

  Aahhahhaa! Haahhaahhaa! Ei jumalauta. Hhaaahhaaah. 🤣

 • Kotityöt jakoon sanoo:

  Jestas, jos jatkat suhdetta, niin pidä ainakin oma kotisi!

 • Nimetön sanoo:

  Et oikeesti voi olla noin lammas? Kaikki ottaa vastuuta, aikuiset ja lapset. Luiskaan tommonen äidin ja isän vätys. Eihän tuommoisesta ’miehestä” oo ees pyykkiä pesemään. Terveisin: Iskämies ilman vaimoo.