Sehän jo tiedetään, että mieskin saattaa lihoa puolison raskauden aikana, ja että miehellekin voi tulla baby blues. Mutta miten ihmeessä pitäisi suhtautua siihen, että mies nokittaa jokaisen kumppaninsa vaivan: minullakin on huono olo, minuakin sattuu jalkoihin…?

Empatian puutetta, ilkeyttä, ajattelemattomuutta…vai jopa pelkoa siitä, että jää sivuun? Mistä tässä on kyse, pohtii tämä kirjoittaja:

”Mies varastaa mun raskausoireet!

Olen raskaana noin kuudennella viikolla, ja mulla on välillä ihan hirveä olo. Oksettaa, turvottaa, ällöttää, särkee.

Varsinkin tuo pahoinvointi on ottanut otteeseensa. Miehelle kerron aina, jos on tosi paha olo, niin hän saa sitten hoitaa kahta muuta lastamme. Ja mielellään hoitaakin, ei siinä mitään, hieno mies.

Mutta joka kerta, joka saakelin kerta, kun kerron miehelle olostani niin hän yrittää pistää ”paremmaksi”.

Eli kun sanon että nyt mua oksettaa niin vastaus on ”joo mullakin on vähän huono olo, taisin syödä äsken liikaa” tai ”on mullakin monesti ollu krapula”. Tai jos valitan päänsärkyä kun en ole pystynyt syömään tai juomaan mitään, niin hälläkin jomottaa takaraivoa kun tuli nukuttua huonosti.

Eilen sanoin että jalkoja särkee ja turvottaa, kun olen pitkään ollut jaloillani, niin tokihan myös miehen nilkkaan sattuu kun oli lenkillä juossut liian kovaa…


Kuva Eliecer Gallegos, ylin kuva Kyle Glenn. Kuvituskuvia.

Miksi se ei voi vaan sanoa noihin että voi harmi, tai jotain muuta lohduttavaa, vaan pakko yrittää varastaa mun vaivat?! Ärsyttää ihan hirveesti!

Tää on tapahtunu jokaisen raskauden aikana, ei pelkästään nyt. Ja valitan vaan pelkästään aiheesta, en mässäile näillä oireilla ja hae huomiota ilman syytä. Mies kuitenkin aina kyselee mikä mun vointi on.

Pelkääkö mies että se jää jotenkin ilman huomiota kun vaimo on raskaana ja kaikki keskittyy enemmän häneen? Miksi ei voi antaa vaimon valitella rauhassa ja antaa olla keskipisteenä niinku kuuluu?”

Nimim. Pidä vaivas!

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Onko sinullekin käynyt samoin? Mistä luulet, että tämä ilmiö johtuu? Möläyttelikö mies raskauden aikana tai synnytyksessä? Kerro kommenteissa!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Mies varastaa raskausoireeni!!!”

  • E sanoo:

    Kuulostaa siltä että olisin varmaan vetänyt ihan hirveetä kilarit jo monta kertaa. Voimia sulle. Ei o kivaa tollanen käytös.