Lapsettomuus yleistyy, ja se johtuu monista tekijöistä. Yksi syy on se, että sperman laatu on huonontunut merkittävästi.

Keskimääräinen siittiöiden määrä on vähentynyt puoleen vuoden 1973 lukemista. Syytä siihen ei tiedetä, mutta miesten elintapojen uskotaan vaikuttavan.

Nykyisin miehet tekevät istumatyötä, eivät liiku säännöllisesti ja stressaavat. Elintapojen parantamisella voisi olla suuri vaikutus sperman laatuun. Eli ne perinteiset terveellinen ruoka ja riittävä liikunta pitäisi pistää kuntoon, ja yrittää olla stressaamatta.

Perinteisten sperman laatututkimusten lisäksi nykyään on olemassa kotisettejä, joilla sperman laatua voi seurata. Siittiöiden lukumäärän väijyminen kotona – sehän ei onneksi kuulosta lainkaan stressaavalta!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Mies suojele spermaasi!”

  • Mariia sanoo:

    Ruokavalio; kevyttuotteet, energiajuomat, yleensäkin kaikki ravintoköyhät ruoat tuottavat huonolaatuisia siittiöitä. Samoin naisten munasarjat tarvitsevat rasvaista maitoa rasvattoman sijaan. Ruokahan on rakennusainetta soluille. Energiajuomilla ja kevyttuotteilla rakennetut solut eivät kanna kovin kauas. Olet sitä mitä syöt!