Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen mieheni kanssa ollut yhdessä 13 vuotta. Asuneet yhdessä 10 vuotta. Meillä menee pääsääntöisesti hyvin, mitä nyt mieheni mökötyskaudet rassaavat mieltä välillä. Yhdessä viettämistämme jouluista 8 on mökötetty.

Mökötys- eli puhumattomuuskausi saattaa kestää jopa parikin kuukautta. Sitten yhtäkkiä taas kaikki on hyvin. Tämä oli minulle alussa henkisesti raskasta, mutta nykyään yritän olla välittämättä tästä. Aina se ei onnistu. Joulun pilaamisesta kun on tullut lähes vakio. Oma syntymäpäiväni on myös jouluna ja mökötysjouluina ei tule edes onnittelua häneltä.

Olen yrittänyt saada selville miksi juuri joulun aikaan osuu aina tämä mökötyskausi, mutta en ole saanut siihen mitään järkevää selitystä. Ainoastaan, että hän vihaa joulua. Hän vihaa lahjojen ostamista, eikä hän juuri koskaan ostakaan lahjoja minulle. Joulun kun pitäisi olla se rauhoittumisen ja positiivisuuden juhla. Hänelle on turhaa ehdottaa, että menisi keskustelemaan jonkun ammattilaisen kanssa.

Olen nyt vakaasti miettinyt, että vietän seuraavan joulun erillään hänestä. Olisi ihanaa taas kokea joulu sellaisena, kuin se joskus on ollut.”

Nimim. Mököttäjän puoliso

Kuva Vladyslav Melnyk.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 28 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

28 vastausta artikkeliin “Mies mökötti joulun pilalle”

 • Tara sanoo:

  Mököttäjä tarvitsee apua, mökötys itsessään ei voi tuoda mitään hyvää. Kun mököttäjä itsessään tunnistaa syyn mököttämiselle, on aika tehdä asialle jotain. Taikasauvaa heilauttamalla ei asiat parane, muttei myöskään mököttämällä. Kenelläkään ei ole oikeutta mököttämisellään pilata toisten joulua/lomaa/päivää/fiilistä. Mököttämällä ei sitä toista saa toimimaan niinkuin itse haluaisi, puhuminen taitaa olla parempi keino.

 • Ikimököttäjän muija sanoo:

  Täällä mökötetään jouluna, arkena, lomilla… Mykkäkoulua päivästä toiseen. Ei puhele mikä vaivaa eikä muutoinkaan. Ja miehen mielestä kaikki hyvin. Joopa joo…
  Yhdessä vietettyjä vuosia yli 26…

 • Kimara sanoo:

  Mä oon joskus miehelle sanonut et ”jos me ei pariterapiaan mennä nyt niin tää päättyy ennemmin tai myöhemmin… sitäkö sä haluat?!” Siihen vastas et ”ei halua että päättyy”. No sit mentiin pariterapiaan. Ei tosin ollut mököttäjä, mut oli muita haasteita suhteessa mihin tarvittiin apua. On myös kaverin mies sanonut kaverilleni ”et mee sä vaan terapiaan mä en sitä tarvitse” no niiden parisuhteelle ei sit kovin hyvin käynyt kuten olettaa saattaa jos joku ei ongelmaa näe omassa parisuhteessaan..