Mies alle 30 v kirjoittaa:

Hei. Haluaisin että teette jutun alle 30v perheellisten pariskuntien seksittömyydestä. Olen mies alle 30v ja avopuolisoni on saman ikäinen, meillä on 2 lasta, 2-ja 4-vuotiaat. Seksiä meillä on viimeksi ollut puolen vuotta sitten. Olen yrittäjä ja sen takia olen töissä usein, koitan olla kaiken vapaa-ajan mitä pystyn ja jaksan perheeni tukena, rahallisesti katan menoistamme noin 80% vaikka molemmat käymme töissä. Tämä puolison haluttomuus tuntuu vaivaavan arkea usein koska mietin useasti että mistä tämä johtuu. Puoliso sanoo aina että ei tiedä syytä jos koitan kysyä. Myös kosketusta en suhteessa saa.

Onko suhteemme tuhoon tuomittu?”

Siis samassa tilanteessa olevat, kerro kommentissa miten teille kävi. Miten selätitte ongelmat? Vai erositteko? Jos erositte, mitä olisit tehnyt toisin?

Huonon Äidin toimituksen kahvihuoneesta tuli jo ensimmäinen kommentti alle 30-vuotiaalta naiselta:

”Koimme saman tilanteen ja lapset olivat saman ikäisiäkin. Meillä oli seksiä vain, jos kävimme todella harvoin ulkona syömässä ja yleensä pikku kännissä. Mies nukahti pääosin sohvalle ja minä sänkyyn ennen häntä. Kissaa ei koskaan nostettu pöydälle eikä asiasta puhuttu. Seksi hiipui satunnaiseksi. Liitto huipentui eroon. Jälkeenpäin kun miettii, seksi olisi pitänyt olla osa arkea. TV olisi pitänyt heittää roskikseen, koska kaikki aika meni sen tuijotukseen, se vähäkin, joka oli.

Mutta vielä: meidän seksielämämme ei ollut koskaan suurta intohimoa eli vaikka olisimme tehneet kaikki oikein ja pariterapiat päälle, meitä ei olisi voinut pelastaa. Tämän olen huomannut nyt kun olen uudessa intohimoisessa ihmissuhteessa. Tämän kysyisin myös ap kirjoittajalta: oliko teillä intohimoista seksiä koskaan?”

Nainen alle 30 v samasta veneestä

Sana on vapaa! Auta miestä mäessä!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 47 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

47 vastausta artikkeliin “Mies kysyy seksittömyydestä alle 30-vuotiaiden liitossa”

 • HannaH sanoo:

  Itse ainakin koin että hormonaalinen ehkäisy vei halut ihan väkisin ja ne pienet rippeet mitä se jätti piti aina houkutella esiin. Aloitin e-pillerit jo teininä niin ei tätä haluttomuutta osannut ajatella että voisi johtua niistä. Yli kymmenen vuotta niitä napsin, kivasti kuukautiset jäivät niukiksi mutta vasta nyt kun ne kolmekymppisenä lopetin niin huomaan miten paljon halukkaampi olen ja pikkarit pyörivät jalassa vähän väliä. Kroppa toimii kuten sen pitää ja se tuntuu mahtavalta. Meillä seksielämä alkanut kukoistamaan aivan eri levelillä taas ja alkaa 70-luvun tilastot meillä pitämään enemmän paikkaansa ;D en ole mikään aktivisti/feministi mutta kannattaa naisten ehdottomasti miettiä hormonaalisen ehkäisyn vaikutusta halukkuuteensa.

 • One man's trash, another man's treasure sanoo:

  Miten ilmaiset haluasi? Kehutko vaimoasi? Sanotko häntä kauniiksi ja haluttavaksi? Onko seksi sellaista mistä hänkin nauttii?

 • HalutOn sanoo:

  Ei minuakaan huvita. Ehkä jopa huvittaisi jos mies vaihtuisi, mutta jaksan uskoa parempaan. Ehkä vielä.

  Mies on yrittäjä myös. Minä hoidan kotona kaiken, käyn töissä ja tuon kotiin välillä enemmänkin rahaa. Mies koskee kun haluaa seksiä. Kun ei ole päivällä ehtinyt tehdä mitään omaa mitä haluaisi ja/tai on todella väsynyt ja univajeinen, haluaa vain nukkua. Satuttaa, vituttaa ja tekee katkeraksi ja haluttomaksi kun on uupumassa kuormansa alle, saanut päivän hommat jotenkin tehtyjä ja sitten mies ilmoittaa haluavansa – seksi tuntuu siinä kohtaa velvollisuudesta ja lisätyöltä eikä miltään kivalta yhteiseltä asialta.

  Rakkaus ei katso kroppaa mutta oma kroppa ällöttää lasten jäljiltä ja sen jäljiltä ettei ole aikaa pitää siitä huolta. Mieskin on antanut omansa mennä, on niin ylipainoinen ettei oikein jaksa edes touhuta. Ikä ja tupakointi vaikuttaa mieskuntoon. Ei pidä huolta hammashygieniasta. Ei oikein lisää haluja.

  Eli haluttomuus voi johtua todella monesta erillisestäkin asiasta. Yrittäkää jutella tai mennä parisuhdeterapiaan. Ja jos ei se auta niin fiksut kai nostaa kytkintä.

 • Kyllä se siitä lähtee sanoo:

  Mikä siinä on niin vaikeaa? Pöksyt pois ja suuseksiä naiselle.

 • Ninde sanoo:

  Oletteko puhuneet riittävän rehellisesti ja avoimesti seksistä ja siitä miten hyvin se on tähän mennessä sujunut? Saatko tuotettua naisellesi orgasmin ja tietääkö hän itse mistä pitää ja osaa sen sinulle ujostelematta kommunikoida?

  Kysy naiseltasi, mitä hän tarvitsisi ja kaipaisi elämäänsä ja mitä hän tarvitsisi sinulta. Onko asioita, jotka häntä kaihertavat? Olkaa valmiita muuttamaan tarvittaessa elämäänne. Onko työ sinulle tärkeämpi kuin parisuhde ja perhe? Onko parempi esimerkiksi tienata vähemmän ja asua vaatimattomammin jos sillä tavalla saa enemmän aikaa ja energiaa yhdessäololle. Jos molemmat käyvät töissä, mutta sen vuoksi että toinen tienaan vähemmän, hänen pitäisi pitää melkein koko arkea paketissa, sillä rahalla ei tee yhtään mitään. Se ei paljoa lämmitä siinä vaiheessa jos sen parisuhteensa menettää ja perhe hajoaa. Mitään ei myöskään täältä mukaansa saa kun joku päivä viimeisen henkäyksensä vetää. Harva kuolinvuoteellaan voivottelee että olisi pitänyt tienata enemmän tai tehdä vähän enemmän töitä.

  Hankkikaa tarvittaessa apua pariterapiasta. Jos naisesi ottaa esille joko kahdenkeskisissä keskusteluissa tai terapiassa asioita, joita sinun on vaikea kuulla, ole mielummin hiljaa kuin että mitätöisit hänen kokemaansa tai inttäisit vastaan. Jos olet fiksu, epäitsekäs ja kärsivällinen ja riittävän nöyrä ottamaan vastaan apua ja kuuntelemaan, saattaa olla mahdollisuuksia vielä onnelliseen parisuhteeseen ja perhe-elämään.

 • Yrittäjän uupunut työssäkäyvä vaimo,jonka mies on ihan samanlainen sanoo:

  ”olen lasten kanssa jos JAKSAN”
  Siinäpä se kiteytettynä.

  Onko rouvalla sama mahdollisuus?

  Jos ei, annapa välillä, säännöllisesti edes lyhyitä hetkiä, päivittäin mielellään. Aloita siitä.
  Ja siitä, ettei ole painostusta YHTÄÄN siihen seksiin. Läheisyys asia erikseen,sitä joka päivä.

  Muutama viikko ja tilanne voi muuttua

  Ja sitten pysy tässä toiminnassa, mieluusti myös lisää ilman (seksi) paineita arjen vastuun kantamista, metatyötäkin voi jakaa!!

  Ihme kyllä, voisi kuule toimia.

  Toimisi meilläkin.. Mutta kun ei, niin ei. Eroa kohti mennään. Hitaasti mutta varmasti.

  • Tämän kirjoittaja sanoo:

   Meinaatko että en läheisyyttä ole yrittänyt, rupeaa vain kiinnostus siihen loppumaan kun huomaa että ei saa vastakaikua

   • Se yrittäjän vaimo sanoo:

    Niin, ensin reilu jako muun elämän kanssa, sitten ne muut. Siivoathan, laitathan pyykkiä, nukutat lapsia, huolehdit pihatöistä tai ruoanlaitosta, käytkö kaupassa, suunnitteletko kauppalistaa ennen käyntiä ja tukevien päivien ruoat? Entä lasten Vasut ja kaveri leikit? Entä hoitoon reppujenpakkaamiset? Kuskaatko muksuja? Katkeroitunut 3 lapsen äiti (joista kaksi taaperoita ja kolmas sohvaa selkään kasvattava isompi), naiseutensa uupumuksen alle hukannut nainen ei läheisyyttä edes halua..
    Ja jos korostat sitä kerrankin, että maksat enemmän, voipi olla että tuntee olevansa ”maksullinen”. Mulle kävi juuri näin. Ja huora en ole.. Kuka sellainen haluaa olla?
    Olipa kyse sitten vaikka kotiapulaisesta, lasten hoitajasta, kokista, kuljettajasta, aikataulujen laatijasta, jne. (Ellei kyse ole työstä, jossa on vapaatakin..)

    Vertaa rehellisesti teidän työtaakkojanne. Pystyisitkö koskaan siihen, mihin puolisosi pystyy? Ja jos todellista herätystä haluat, mieti mitä tapahtuisi, jos puolisosi sairastuisi vakavasti tai menehtyisi?
    Miten saisit arjen pyörimään?

    Tiedätkö edes lapsistasi riittävästi arkiasioita, mieluisia juttuja, inhokkeja? Lempivärejä, lempivaatteita, kavereiden nimiä? Ilta rutiineja, tai aamu? Kuka hoitaa riitatilanteet, sotkut ja kasvatuksen arjessa?

    Onko puolisolla mitään muuta elämää, kuin kaksi työtä, toinen työssä (6-8 tuntia ehkä? plus matkat, lasten kuskauksineen) ja toinen julmettu työmaa kotona loput vuorokauden tunnit? Kun lapset saa nukkumaan, olis aikaa itselle ja omille ajatuksille/kirjan lukemiselle tms rauhoittumiselle, silloin alkaa vonkaus.. Ei kiitos.

    Jos oma vapaa ja palautuminen on otettava nukkumisajasta, ei pitkään vie, kun ollaan työuupumuksen partaalla ja koko pakka hajoaa. Mitä sitten teet? Jos puoliso ottaa lapset ja lähtee, kun arki helpottuu niin, miten paljon voit lasten elämässä olla? Jos joka toinen vkl, pitäisikö järjestää jo nyt se puolison säännöllinen vapaa vkl ja pitää perhe koossa? Elarit voi olla isot, jos tulosi ovat isot. Sen päälle maksat toki kaiken muun elämisesi..

    Jos teillä on rahaa, säännöllistä apua kotio, siivooja kerta viikkoon, lasten hoitoapua väh vkl per kk kaksin olemiseen, arjessa päivittäin hetkiä huokaista, MOLEMMILLE tietenkin, omien mielenkiinnon kohteiden parissa.

    Jos olette tasapuolisesti vastuussa myös arjesta, silloin on hyvä miettiä mm. noita aiemmin mainittujakin eli hormonaalinen ehkäisy, joku lääkitys..

    • Olin loppu😓 sanoo:

     Tässä se tuli kiteytettynä mitä meinasin alkaa kirjoittamaan.
     Meillä ollut samanlainen tilanne kuin aloittajalla, mies ei osallistunut mihinkään, mutta seksiä piti saada. Voi sitä mykkäkoulun määrää, kun ei saanut haluamaansa.
     Tähän tilanteeseen auttoi, kun hommasin oman asunnon ja sanoin Moro. Siitä hetkestä alkaen miehellä olikin asiaa. Suostui terapiaankin, jossa käytiin puoli vuotta. Asuin vuoden pois, sinä aikana mies on oppinut olemaan vertailematta tilinauhoja, siivoamaan, tekemään ruokaa ja ennen kaikkea kysymään ”voinko auttaa jossain”
     Nyt meillä menee paremmin kuin koskaan ja seksikin luistaa, niin selvin päin kuin pienissäkin 😄

 • Sannaeve sanoo:

  Hei!

  Meillä oli seksiä ihan ok ennen lapsia. Silti eri halutasot kyllä..
  Sitten syntyi lapsi. Halut katosi taivaan tuuliin… myös lievää masennusta.

  Psykologilla kävin ja selvisi, että minulla oli nuoruudesta seksuaalisia traumoja.. kun sain oman lapsen niin nämä käsittelemättömät traumat aukenivat.
  8kk psykologikäyntejä ja nyt taas olen alkanut pystyä harrastamaan seksiä..