Mitä tehdä, kun aikuisen lapsen seurustelukumppani ei piirteiltään, ei ulkonäkö- eikä luonteen-, kelpaa äidille? Tätä miettii lukija nimimerkillä Rima liian korkealla, mutta kenen rima?:

”Olen 35-vuotias kahden lapsen sinkkuäiti. Lapseni ovat iältään 12 ja 10. Lasten isän kanssa olimme yhdessä 7 vuotta ja erostamme on kohta yhtä kauan. Lasten isän jälkeen olin 5 vuotta toisen miehen kanssa parisuhteessa, mutta vuosi sitten mekin päädyimme eroon. Nyt olen siis sinkku. Sinkkuus ei ole minulle mikään ongelma, pidän itsenäisyydestäni ja yksin nukkuminen on ihanaa!

Suoraan sanottuna en kaipaa miestä mihinkään muuhun kuin seksiin. Olen käynyt paljon treffeillä ja tavannut melkoisen määrän miehiä. Suurin osa miehistä on ollut oikein mukavia, mutta en silti ole kokenut minkäänlaista kiinnostusta mihinkään muuhun kuin fyysiseen kanssakäymiseen. Tämä kaikki on sopinut minulle oikein hyvin. Nyt olen kuitenkin tavannut miehen, jonka voisin antaa jäädä yöksikin ja ehkä jopa viettämään seuraavaa päivää kanssani. Ongelma on siinä, että tämä mies ei täytä äitini vaatimuksia.

Kuva Emily Morter. Ylin kuva Kelly Sikkema.

Äitini odottaa minun tulevan kumppanini olevan vähintään 185 cm pitkä, leveäharteinen, komea, lihaksikas, remonttitaitaja, autonkorjaustaitoinen, reipas ja fyysistä työtä tekevä mies, joka rakastaisi ja palvoisi minun lisäkseni lapsiani, olisi halukas muuttamaan vaikka heti minun omistamaan taloon ja remontoimaan sen itse perustuksista kattoon odottamatta sen kummempaa kiitosta ja vielä maksavan sen. Asiat lueteltu tärkeysjärjestyksessä.

Ei siis riitä, että löytäisin miehen, joka hyväksyy minut ja lapseni. Jos hän on lyhyt tai ruumiinrakenteeltaan kapeaharteinen, tai ei riittävän komea, tai tarpeeksi kätevä käsistään, hän ei ole riittävän hyvä. Äitini oikeasti kysyy aina ensimmäisenä kuinka pitkä mies on ja onko hän komea. Jos siis erehdyn kertomaan hänelle, että olen ollut treffeillä. Mies, jonka vierestä voisin aamulla herätä on kanssani yhtä pitkä, ehkä jopa samanpainoinen, tekee istumatyötä eikä todellakaan ole leveäharteinen enkä myöskään näe häntä naulapyssyn kanssa remontoimassa. Mutta hän saa minut tuntemaan itseni maailman upeimmaksi naiseksi, ei ainoastaan kauniiksi ulkoisesti vaan hyväksi kokonaisvaltaisesti.

Miksi äitini ensimmäisenä kysyy miehen pituudesta, miksei hän kysy miltä miehen kanssa tuntuu? Miksi äitini asettaa miehelleni niin korkeat vaatimukset? Miten miehen ulkonäkö tai reippaus vaikuttaa siihen, olemmeko onnellisia yhdessä?”

Nimim. Rima liian korkealla, mutta kenen rima?

Psst! Huono Äiti -ruoat nyt kaupoissa!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 25 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

25 vastausta artikkeliin “”Mies ei täytä äitini vaatimuksia””

  • eronnut isä sanoo:

    Hakekoon äiti mieleisensä miehen itselleen🤪

  • Just sanoo:

    Anna äitylin päkättää ja valitse just kenet haluat. Ole aikuinen, vaikka äitisi käyttäytyy lapsellisesti.