Suurin osa ihmisistä lienee sitä mieltä, että lentäminen on aika kamalaa.

Toki jos lentokoneessa ei joudu istumaan kovin usein, on matkustamiseen liittyvä ilo ja kutkuttava jännitys heilauttamassa vaakaa positiivisen puolelle.

Loman odotuksesta ja lentokoneiden kiehtovuudesta huolimatta lentomatkailun todellisuus on mitä on. Ärsyttävä kuiva ilma, ahtaat penkkirivit, mauton ruoka, vessaan jonottaminen, ilmastoahdistus ja ennen kaikkea muut ihmiset ovat tosiaan vieneet lentämisestä hohdon.

Siis ne muut ihmiset!

Lentokoneissa on yhä ördäysporukoita, ja eiköhän viereen saa jonkun, joka käyttää liikaa hajusteita, tupakoi, vie tilaa ja ramppaa jatkuvasti. Näiden lisäksi mukana matkustavat penkkien kallistajat, selkänojien potkijat, hitaat tallukat, ylipäätään ikävät ihmiset ja muu hankala porukka.

Sekä tietysti lapset.

Metelöivät ja riehuvat lapset, sotkevat, kiilaavat ja kaikin puolin hermoille käyvät lapset. Ja vauvat!

Vauvat huutavat kurkku suorana koko sen ajan kun yrität itse nukkua aamuneljän herätyksen jälkeen tai koota itseäsi tärkeään palaveriin.

Mutta otti päähän miten paljon tahansa, kaikilla on yhtäläinen oikeus matkustaa. Ja jos olet koskaan ollut se, jonka vauva koneessa huutaa, tiedät kyllä kuka tilanteesta eniten kärsii. Ehei, se ei ole se matkustaja joka huutoa kuuntelee.

mies lentoasemalla
Kuva Jeshoots.com, ylin kuva Suhyeon Choi.

Maailma nyt yksinkertaisesti toimii sillä tavalla, että lentokonematkustajiksi sopivia henkilöitä ei ole mitenkään rajattu (paitsi sairauksien ja kaatokännissä olemisen osalta). Samoin maailma toimii niin, että vauvoista lähtee ääntä. Lapsista lähtee ääntä, ja ääntä lähtee vielä meistä aikuisistakin.

Jos ei ole valmis elämään sen asian kanssa, että lentokoneessa saattaa olla itkevä vauva, kannattaa jättää lentämättä.

Tai sitten voi lentää Japan Airlinesilla ja katsoa paikkakartasta etukäteen, että millä paikalla koneessa on vauva.

Kyllä. Lentoyhtiö kertoo paikkavarauskartassaan vauvasymbolilla, missä alle kaksivuotiaat matkustajat istuvat. Tai pötköttelevät, tai mönkivät, miten nyt ovatkaan.

Tästä voi olla montaa mieltä.

Sille, joka ei halua vauvan lähelle, tämä tieto voi olla hyvä. Mutta entäs jos paikkaa ei ehdi varaamaan ensimmäisten joukossa, ja sitten ainoa vapaa paikka on vauvelin vieressä? Jos vauvat ärsyttävät, niin tuo tilanne ärsyttää varmaan vielä enemmän, kun tieto kerran oli mutta sitä ei ehtinyt hyödyntää.

Entäs lisääkö ilmoittaminen sitä negatiivisuutta, jolla pienten lasten kanssa lentäviin muutenkin suhtaudutaan?

Sekin lienee mahdollista, että vauvan viereisen paikan varaa joku, jolla ei ole hyvät aikeet.

Ja hei, kun siellä lentokoneessa aika isolla todennäköisyydellä on muitakin potentiaalisia häiriköitä, niin eikö heistäkin pitäisi ilmoittaa? Ainakin ”keski-ikäiset kulttuuritädit vaihtamassa vapaalle, 7 henkeä” olisi sopiva asia ilmoittaa. Samoin ”kolmekymppiset miehet polttarireissulla, kännissä jo ennen koneen nousua, 10 hlö” vaatii ehdottomasti oman ilmoituksen asiasta. Sekä totta kai ”vastarakastuneet pyrkimmässä kymppikerhoon” -ilmoitus olisi aika olennainen. Eikä unohdeta ”esiteinit kisamatkalla” -ilmoitusta eikä myöskään varoitusta laumasta setämiehiä! Osattaisiin sitten jokainen valita paikka paremmin!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Lentoyhtiö kertoo nyt, miten vältät paikan vauvan vieressä lennolla!”

  • santtu sanoo:

    Ei mua yhtään haittaa istua huutavan vauvan vieressä. Olen istunut ja pidellytkin vauvaa että lapsen äiti pääsi käymään vessassa. Minua haittaa känniset haisevat ukot jotka luulevat että lomamatka alkaa sillä että tehdään vaikutus vieressä istuvaan ihmiseen. Perillä kohteessa ollaan sitten kuin oltais parhaita kavereita ja lyöttäydytään seuraan. Liian isot ihmiset häiritsevät myös sekä sellaiset jotka katsovat nettipornoa lennon aikana. Kovaääniset omista asioistaan pölöttäjät eivät myöskään ole suosikkejani.

  • Kukka sanoo:

    Ei kai se mikään ihme oo jos vauvat huutaa.. Muistan ite uutisen kun imettävää äitiä kuvattiin lentokoneessa ja julkastiin somessa. Jos kukaan ei uskalla enää ruokkia vauvaansa somevihan pelossa.