Lautapeli opettaa odottamaan vuoroa, opettaa voittamaan ja häviämään, opettaa kärsivällisyyttä ja reilua peliä. Eikä mikään ole niin kutkuttavaa kuin voittaa isommat sisaruksensa lautapelissä! Siksi testasimme lautapelejä:

Smart Ass – lautapeli 

Smart ass on hauska ja perinteinen triviapeli. 

Peli on hyvä peli 12-vuotiasta lähtien (testiryhmässä oli tosin myös 9 v pelaaja, joka pärjäsi sovellettuna varsin hyvin). Pelissä pitää ajatella nopeasti ja huutaa yhtä nopeasti oikeat vastaukset ilmoille, jonka jälkeen edetään pelilaudalla.

Smart Ass on  Perinteinen nopea ja hauska triviapeli, joka sopii hyvin aikuisten tai perheiden illanistujaisiin. Myös koiratestaajan suosikki.

 

Dr Eureka – vuoden lastenpeli 2017, eikä ihme

Pelaajilla on kolme koeputkea, joiden sisältö pitää järjestellä korttien osoittamaan järjestykseen yhtäaikaisesti. Nopeimmin tehtävästä suoriutuva huutaa ”Eureka” ja – jos koeputkilot on tehty oikein – saa palkinnoksi kyseisen kortin. Kierrokselta putoaa jos huutaa ”Eureka” ja on ratkaissut putkilon väärin.

Dr. Eureka päättyy,  kun yhdellä pelaajista on viisi suoritettua tehtäväksiantokorttia. Peliin menee noin 15 minuuttia.

7-59 -vuotiaassa koeryhmässä tämä peli keräsi paljon ylistystä sen vauhdikkuuden ja nopeuden vuoksi. Pelissä on mukavaa myös se, että siinä nuoresta iästä on suorastaan iloa. Nuoret ovat näppäriä!

SuperFarmari

”Tätä me on pelattu iltapäiväkerhossa, tää on tosi hyvä”. Siinä ensimmäinen arvio lasten suusta SuperFarmarista.

Pelin tavoitteena on kerätä eläimiä: yksi kani, lammas, sika, lehmä ja hevonen. Eläimiä alkaa kertyä noppaa heittämällä.

Kun joku saa lopulta täyden eläinsetin kasaan, hän voittaa pelin. Välillä kettu syö kaneja ja susi syö kaiken muun paitsi hevosen, mäyrästä saa suojeluapua.

Pelissä pelataan tuurilla ja opitaan samalla laskemaan. Pelilauta ja eläimet ovat kauniita. Tästä tykätään teilläkin! PS. Kannattaa luoda omat säännöt, joilla peli nopeutuu noin 15 minuuttiin #pikkuvinkki

King Pong

Tämä on toimintapeli, jos mikä, mutta kerrankin ei tietsikalla!

Pelissä yritetään päästä strategisella pomppuheittämisellä eroon omista King Pong -palloista. Kun oma pallotarjotin on tyhjä, olet pelin voittaja.

Tämä peli on tasapuolinen ja helppo pelattava minkä ikäisessä peliporukassa hyvänsä – pelissä pitää osata vain pompauttaa palloa luukusta sisään. Peli sopii myös villeimmille vilpereille.

Peli on nopea, se päättyy 10 minuutissa.

PS. Tämä juttu kaupallinen yhteistyö Amon kanssa. Amon Aarrekirjan löydät täältä.

Jos haluat osallistua yhden tässä jutussa esiintyvän lautapelin arvontaan, kommentoi alle, sen nimi ja olet mukana! Yes!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 78 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

78 vastausta artikkeliin “Lautapelitesti – tuleehan joulu jo!”