Huono Äiti sai avautumisen:

”Entä jos lapsesi läheinen on sokerideittaaja?

Tyylikkäästi harmaantunut, hyvintoimeentuleva ja kielitaitoinen 70-vuotias vaari, entinen yritysjohtaja päättää elää uutta nuoruutta. Leskeyden myötä mahdollisuudet ovat rajattomat.

Talvi vierähtää Thaimaassa. Sieltä on löytynyt pari ”teinivaimoa”. Hän lähettää kuvia, joissa halailee näitä lähes alastomia nuoria. Hänen omat lapsenlapsensa eivät tiedä, miten reagoida. Sovitaan, ettei hän lähetä kuvia heidän kännyköihinsä. Tilanne käsitellään ja rauhoittuu.

Loman jälkeen vaari alkaa esteettä kehua uusia kumppaneitaan lasten kuullen.

Tuntee itsekin nuortuneensa. Yrittää esitellä kuvia, joissa suutelee tyttöjä. Tuntuu kuin virnistelisi voitonriemuisena.
Tuntuu, että osa hänen innostuksestaan perustuu näyttämiseen, tyyliin tällaiseen hän kykenee. Ja kykeneekin; lääkäriltä saa testosteronihoitoa ja Viagrat on taskussa.

Pian käy ilmi, että on löytänyt nuoren ihastuksen myös kotimaasta. Kertoo tälle ostamistaan lahjoista.
Kerran pyrkii kylään vahvasti meikatun teinitytön kanssa. Katkaisemme kaiken yhteydenpidon.

Miten tähän pitäisi suhtautua?
Hänen mielestään hänellä on oikeus elää omaa elämäänsä ja tavata lapsenlapsiaan.

Jokaisella on oikeus elää näköistään elämää, mutta entä jos se menee lain tai moraalin rajamaille?

Surullista, että se vaari, joka vei lapsia mökillä kalaan ja kertoi omia lapsuusmuistojaan ja oli osa perhettä on muuttunut tuntemattomaksi.

Sokerideittailu on taloudelliseen hyötyyn perustuvaa deittailua, jossa huomattavasti iäkkäämpi sugar daddy tai mama rahoittaa paljon nuoremman sugar baben tai toyboyn elämää maksamalla laskuja ja ostamalla lahjoja. Vastapalvelukseksi hän saa – niin mitä? Kyse on prostituution harmaasta vyöhykkeestä.

Ilmiö on yleinen USA:ssa ja Englannissa, missä opiskelijat rahoittavat kalliita lukukausimaksujaan sokerideittailulla.

Soketideittailu on rantautunut myös Pohjoismaihin. Tanskan sokerisivustolla on 45.000 osallistujaa.
Myös Suomessa sokerideittaillaan.

Somessa deittailusta annetaan positiivinen kuva, jolloin nuori voi uskoa, että se on oikeasti helppo ja kiva tapa saada rahaa. Nuori voi viattomuudessaan olla ylpeä vanhemman henkilön ihastumisesta.

Kyse on vahingollisesta asennemuokkauksesta.
En tiedä, keskustellaanko asiasta kouluissa ja kodeissa. Syytä olisi.”

Nimim. Semmosta

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 19 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

19 vastausta artikkeliin “Lasteni vaari on sugar daddy”

 • ItsekinVoisinHarkita sanoo:

  Herättää ajatuksen, että Huono Äityli on keksinyt kasan kuohuttavia sterotypioita sadakseen klikkejä. Ja muutenhan kahden täysi-ikisen toimissa ei ole mitään tuomittavaa (hyvä myös että vaari on käyny lääkärissä): suurin osa länsimaisista avioliitoista ja parisuhteistakin kun perustuu seksin vaihtamiseen resursseihin (joita ovat myös miehen pituus ja korkeakoulutus, tutkitusti lisäävät tulotasoa). Kuvien esittelystä vaarille selvä miinus ja huonoa käytöstä.

  Hienoa että vaari on löytänyt rakkautta ja vaikuttaa kohentavan hänen elämänlaatuaankin. <3

 • Ei tod sanoo:

  En missään nimessä antaisi lasten nähdä vaaria, tuo touhu vaarantaa lapsen terveen kehityksen. Ilman muuta noiden uhrien mutta myös lastenlasten jotka joutuvat todistamaan asiaa. Itse olen kokenut sen, miten hirveää ja tuhoisaa on kasvaa yliseksuaalisessa ympäristössä. Jos vaarilla olisi joku ikäisensä tai edes aikuinen kumppani niin sehän olisi vaan hienoa mutta tuo on oksettavaa ja sairasta hyväksikäyttöä – myös lastenlasten joilta haluaa pönkitystä touhulleen – enkä haluaisi olla missään tekemisissä. Vaarilla voi olla tai olla olematta muistisairaus mutta ei tee asiaa millään tavoin hyväksyttävämmäksi. Enkä käsitä mitään siloteltua sokerideittailu-lässytyssanaa. Alaikäisten kanssa huo*aamista ja hyväksikäyttöä tuo on. Tee rikosilmoitus, haavoittuvassa olevien alaikäisten hyväksikäyttöä. Oksennus.

 • Nimetön sanoo:

  MOT teki aiheesta ohjelman 2018.

  Toimittaja tekeytyi sugar babyksi ja tapasi esim. sugar daddyn, joka oli varattu yritysjohtaja.
  Myöhemmin toimittajalle selvisi, että mies oli saanut jopa jonkun presidentin myöntämän arvonimen.
  Kaikki daddyt ei selvästi ole muistisairaita vaareja. Huono ilmiö yhteiskunnassa.

 • Nimetön sanoo:

  Voihan olla, että vaari on aina toiminut noin. Avioliiton aikana hän ei vaan puhunut asiasta. Nyt päästelee täysillä.

  On yleistä, että paljon matkustavat yritysjohtajat käyttävät ns. seuralaispalveluja työmatkoillaan. Myyntimiehistä puhumattakaan.

  Hyvä, että välit on katkaistu, lapsenlapset ovat turvassa tuolta asenteelta.

 • S sanoo:

  Toimit oikein. Vaari tehköön omat valintansa mutta lasten ei kuulu joutua näkemään ja kuulemaan tuollaista. Tuo halailu/pussailukuvien tuputtaminen on myös käytöstä jonka kautta joku toinen aikuinen saattaa joslus yrittää groomata lapsia. Siksikin on oikein osoittaa lapsille, että se ei ole OK. Vaarille on jo annettu usempi tilaisuus pitää tämä osa elämäänsä lastenlasten näkymättömissä. Nyt on aika suojella lapsia. Muistitesteihin vaaria voisi tietenkin yrittää saada.

 • Nimetön sanoo:

  Oma parisuhde kaatui juuri kyseisen asian vuoksi. 20 vuotta saman miehen kanssa ja sokertytöt alkoi kiinnostamaan. Ex mieheni on 50 vuotias ja minä 40.v. lapsille esitteli tytöt kavereina. Ja niitä ”kavereita on yllättävän paljon ollut. Omat lapseni samaa ikää kuin mitä ex mieheni tapailee eli 20.v. Asia sai koko perheen rikki ja nyt kaiketi lapseni 19.v kaveraa isänsä sokeritytön kanssa. Jokainen tekee valinnat, mutta niin ällöttävää. Lapseni sanoi onko isäni katsonut meidänkin kavereita muna pystyssä.

  • Nimetön sanoo:

   Ei ihme, että lapset ja nuoret voi nykyään huonosti, kun aikuisilla ei ole mitään rajoja.

 • Kokemusta on sanoo:

  Lisäys vielä että seksi valtaa toisten muistisairaiden mielen niin että kaikki muu jää taka-alalle. Ovat enemmän seksin pauloissa kuin teinipojat.

 • Kokemusta on sanoo:

  Vaikuttaa tosiaan alkavalta muistisairaudelta jossa voi olla oireena yliseksuaalisuus ja soveliaisuuden rajat hämärtyy tai häviää kokonaan.
  Nuoruuden haaveilu ja sen takaisin saaminen voi myös olla yksi oire.
  Nykyään on niin paljon mahdollisuuksia kun on nettideitit ja matkustus ym.
  Tästähän Junnu Vainiokin lauloi biisissä Vanha Rakuuna

 • Joanna sanoo:

  Jos vaarin käytös yhtäkkiä on muuttunut estottomaksi voi kyseessä olla myös alkava muistisairaus. Tämä pidettävä mielessä.

  Kävisin vaarin kanssa läpi säännöt mistä lapsenlapsille on soveliasta puhua ja mitä näyttää. Jos nämä säännöt eivät vaarille käy niin sitten katkaisisin välit. Muuten antaisin vaarin nähdä lapsia

  • Muistisairaan "naapuri" sanoo:

   Minäkin olen sitä mieltä,jos vaarin käytös on noin paljon muuttunut, jotta muistisairaus tai jokin muu ongelma pään seudulta löytyy jossain vaiheessa.

 • Nimetön sanoo:

  Siis tokihan vaari saa elää elämäänsä ihan niin kuin haluaa. Mutta itse ihan ehdottomasti vetäisin rajan siihen, että näistä asioista ei lapsille puhuta. Lapsille voi iästä riippuen tulla todella ällöttävä olo siitä, että joutuu kuuntelemaan tai katselemaan lähes itsensä ikäisiä tyttöjä suutelemassa vaaria. En itse kokisi tarpeelliseksi rajoittaa tapaamisia lasten kanssa, kunhan vaari oikeasti suostuu tähän sääntöön. Ja noudattaa sitä. Iloitkoon loppuelämästään, mutta iloitkoon niin, että kenenkään lapsen ei tarvitse sitä kuunnella.

 • ? sanoo:

  ”…mutta entä jos se menee lain tai moraalin rajamaille?”
  Ei todellakaan tarvitse hyväksyä ja jos menee lain rajamaan väärälle puolelle niin rikosilmoitus. Ihme että nykyään kaikki on ”sallittua” kun mihinkään ei uskalleta puuttua. Ja siinäkin tapauksessa että ei mene lain rajamaan väärälle puolelle niin mikä on se arvomaailma mikä halutaan lapsille välittää? Vanhemmilla on oikeus ja velvollisuus vaatia että vaari ei jaa seikkailuitaan lapsenlapsille.

 • Onnea vaan ja menestystä "vaarille" valitsemallaan tiellä, sanoo:

  Jokaisella on toki oikeus elää sellaista elämää, jonka kokee itselleen mielekkääksi ja pitää yhteyttä niihin ihmisiin, jotka kokee merkityksellisiksi. Tässä tapauksessa se vaan tarkoittaa sitä, että ne (rahan ja helpon elämän) perässä olevat ihastuksen ovat ”vaarin valinta”, minkä johdosta sitten menettää ne kontaktit lastenlapsiinsa, sillä myös heillä (ja heidän vanhemmillaan) on oikeus valita hyvien ja tervettä kehitystä tukevien ihmissuhteiden joukosta ne suhteet, joita haluavat ylläpitää. Mikäli vaarin kanssa on jo keskusteltu aiheesta, niin valitettavasti niin makaa kuin petaa ja ihan kaikkea ei elämässä rahalla kuitenkaan saa, sillä vaikka varmasti olisi kiva ajatella, että joku alle 20v. nainen (ne parikymppiset on tutkitusti niitä, jotka vetoavat kaiken ikäisiin miehiin, myös niihin 70+ ikäisiin) oikeasti rakastuu isoisänsä ikäiseen ”puolisoon” niin se ”rakkaus” on helposti testattu siinä kohdassa, kun tilin saldo näyttääkin lähes nollaa ja tämän neitosen pitäisikin itse ostaa omista rahoistaan ruoat ja lääkkeet puolisolleen, jota hoitaa kotona töiden jälkeen. Kokeilkaapa kuinka hyvin tämä toimii esim. 6kk ja jospa ”vaari” sitten näkisi onko se sitä oikeaa rakkautta, joka kestää hyvinä ja pahoina päivinä vai ovatko ne nuorikot vain niitä onnenonkijoita… Sitä maksullista seuraa on niin monenlaista eikä siinä mitään jos oma seksi- ja seuraelämä on omaa, privaattia, mutta ei siihen lastenlapsia tarvitse sitten sotkea mukaan! Pedofiilit ovat usein lapsille tuttuja henkilöitä, itse yrittäisin suojella omiani jos/kun se vain olisi mahdollista, sillä ei ole tervettä jos läheisellä olisi lähes lapsenlapsen ikäinen kumppani tai sellaiset toimintatavat joita en voisi hyväksyä. Tsemppiä vanhemmille terveiden rajojen asettamiseen!

 • Lapsellista sanoo:

  Ikävää että omat lapsenlapset jää huomioimatta , kun rahan laittaa kielipuoli pikkupimuihin.
  Kaikki yhteiset perhejuhlat jää ja eihän ne kielipuoli pikkupimut häntä rakasta.
  Kunhan nyt hyötyvät aikansa.
  Sit ihmetellään vanhana miksi omaiset ei ole kiinnostuneita.
  Ikävä tilanne.
  Ehkä kestää aikansa ja sitten jää kieli pikkupimu pelleily.

 • Eevis sanoo:

  Vaarihan saa tehdä elämällään mitä haluaa. Mutta niin saavat myös vanhemmat päättää minkälaisia arvoja haluavat lapsilleen opettaa. Lapsille voi olla hämmentävää nähdä vaarin vaihtuvia naisystäviä vaarin edesmenneen puolison jälkeen. Mielestäni välejä ei tarvitse katkaista, kunhan vaarin kanssa käy asiallisen keskustelun, ettei vaarin tarvitse esitellä naisystäviään lapsille.Eihän ne asiat oikeastaan lapsille edes kuulu. Olisi hienoa, jos vaari ymmärtäisi että lapset tarvitsevat vain vaarin kanssa yhteistä aikaa ja tekemistä, ei vaarin yksityiselämää tarvitse siihen sekoittaa. Toki jos vaari löytää vakituisen kumppanin niin tietenkin se on asia erikseen. Niinhän erotilanteidenkin jälkeenkin suositellaan, että vanhempien uudet kumppanit esitellään vasta, kun suhde on jo vakaalla pohjalla. Toivottavasti perhe löytää sopuisan ratkaisun asiaan.

 • Äiti minäkin sanoo:

  Ymmärrän täysin äidin epätoivon. Enpä oikein muuta viitsi sanoa. Eihän nykyään saa tuomita ketään. Paitsi tietenkin kaikki tiukkapipoiset. Ne voisi kivittää..

 • Äityli sanoo:

  Hmm, vaikea tilanne.. monesti olen lukenut nuorten naisten ja miesten kertomuksia siitä, että ovat kaatuneet seksin myymistä esim opiskeluaikoina ja toivoneet, että olisi ollut jokin muu tapa ansaita rahaa. Siis vaikka varsinaisesti mitään pahaa ei olisi sattunut mutta silti.

  Sitten on taas vähän jo aikuistuneempaa porukkaa, joka on valinnut seksin myymisen ammatikseen, tekee sitä laillisesti ja turvallisesti.

  Ehkäpä juttelisin oman vanhemman kanssa siitä, että ei halua omien lasten silmille ja korville kyseistä ilmiötä. Että voi tavata lastenlapsia ilman näitä kumppaneita ja ilman kuvien näyttämistä ja juttujen kertomista.

  Tsemppiä.

 • Nimetön sanoo:

  Todellakin saa elää elämää. Jos on vielä täysijärkinen (ei muistisairautta) niin onko kellään oikeutta rajoittaa? Varsinkaan lapsilla. Pitääkö elämän loppua siihen, että tulee vanhaksi? Vai saiskos elämästä nauttia viimeiseen hengenvetoon asti