Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Finnkino.

Käsi ylös, jos olet kuullut esiteiniltäsi, että ette vietä ikinä yhdessä aikaa. Toinen käsi ylös, jos sitä on tapahtunut useammin kuin kerran, mutta muista pitää kunnolla kiinni puhelimesta jos nostat kädet, koska hei, puhelimen tipahtaminen naamalle sattuu. Tietenkään ikinä ei huomioida, että harkkoihin kuskaaminen, yhdessä siivoaminen tai ihan vaan päivällispöytään kokoontuminen lasketaan yhteiseksi ajaksi. Ehkä se on enemmän sitä meille vanhemmille, ja lapset haluavat jotain erikoisempaa arjen keskellä? Ja vielä tuossa iässä jopa äidin kanssa, koska ihan parasta. Paitsi jos voi valita äidin kanssa ja kaverit mukaan, niin vielä parempaa.

No mitä se yhteinen aika sitten voisi olla? Kysyttiin kohderyhmältä ja ensimmäisiksi vastauksiksi nousevat pizzalla käyminen tai leffailta. Ylläri. Aika monen aikuisenkin ensimmäinen ehdotus arjen irtiotolle on syömään ja leffaan. Koska jokainen haluaa joskus äitipisteitä, niin toteutetaan toive! Asiaan vaikutti myös tilanteen helppous: Finnkinolta saa nykyään myös lämmintä ruokaa, jota voi mutustaa ennen tai jälkeen elokuvaa, tai ottaa jopa mukaan saliin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis!

Uddet leffa-ateriat

Miten tämä tällainen sitten käytännössä sujuu? Maistuuko ruoka lapsille ja tuleeko siitä vain iso sotku pienen leffayleisön käsissä? No me testattiin ja kerrotaan kokeilusta teillekin. Ja jos te haluatte myös kokeilla, niin tuolla alhaalla kommenteissa voit osallistua arvontaan jossa palkintona 4 kpl superlippua ja 4 kpl leffa-aterialippua! Selvennyksen vuoksi, että superliput ovat lippuja, jotka käyvät maksuvälineinä ilman lisämaksua kaikissa Finnkinon elokuvanäytöksissä, myös Premium-saleissa. Leffa-aterialiput ovat luonnollisesti lippuja joilla saa leffa-aterioita.

Leffa-ateriaelämystä lähti testaamaan aikuisen mukana kolme tokaluokkalaista ja yksi nelosluokkalainen, ja leffaksi valikoitui enemmistön päätöksellä Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen. Äitiä olisi ehkä kiinnostanut enemmän Pikku naisia (vaikka siinä ei välttämättä olekaan nimestään huolimatta pieniä naisia). Otettiin siis lapsen kavereitakin mukaan, koska reilut äidit antavat toisille äideille lapsivapaata edes pariksi tunniksi.

Jotta saataisiin mahdollisimman laaja otos leffa-aterioista, tilattiin maisteltavaksi vähän kaikkea. Ihan puhtaasti tutkimuspohjaisista syistä 😇. Eli lauantain menussa meillä oli Original Hot Dogeja, The Mucho Nacho -annoksia, Stone-baked Pizzaa, Southern Strips -kanafileitä, ja tietysti sekä ranskanperunoita että mozzarellatikkuja lisäkkeinä. Dippejä oli saatavilla VIITTÄ eri lajia, joten toki otettiin kaikkia kokeiluun. Kyytipojaksi 0,75 litran limsat kaikille, että varmasti pissattaa kesken leffan. Spoiler alert, ei pissattanut edes, thank heavens. Menuun voi tutustua täällä.

Finnkinon leffa-ateriat

Koska testiryhmä oli paikalla teatterissa sen verran ajoissa (puoli tuntia ennen näytöstä) ja ruoat saatiin nälkäisten suiden eteen todella ripeästi, päätettiin aloittaa maistelut aulaan ihan tätä tarkoitusta varten rakennetussa ruokailutilassa. Mozzarellatikut ja kanafileet tulivat pöytään ja sen jälkeen niitä ei enää nähty. Kuului vain tyytyväistä hyminää testaajien suunnalta. Seuraavat annokset haluttiin sitten testata ihan salissa, koska otamme tietysti haasteen vastaan siitä, voiko tällainen konsepti oikeasti toimia lasten kanssa.

Ennakkoon mietitytti, kuinka ruokien kanssa pääsee perille teatterisaliin ilman, että hodari on ottanut vauhtia maasta ja että onkohan dipit portailla, sylissä vai ihmeen kaupalla oikeassa paikassa eli kupissa. Mutta koululaiset ovat selvästi oppineet kävelemään tarjotin kädessä haastavissakin olosuhteissa ja väen paljoudessa. Kiitos kouluruokailun, me pääsimme saliin ruokien ja juomien kanssa sotkematta.

Leffa-ateria The Mucho Nacho

Ainahan kun leffaan otetaan evästä mukaan, oli se sitten popcorneja, karkkia tai jotain ihan muuta, puolet on syöty jo mainoksia katsellessa. Ei tullut poikkeusta sääntöön tälläkään kertaa, vaan näytöksen alkua odotellessa lapset mutustivat ranskanperunat ja pizzat, ja elokuvan alkaessa jäljellä oli enää nachot ja aikuisen hodari. Kuitenkin kaiken tämän ruoan jälkeen lasten vatsat olivat sopivasti täynnä elokuvaa katsellessa, eikä kukaan edes kysellyt karkkien tai poppareiden perään.

Leffan jälkeen roskat vietiin salin ovella oleviin kierrätysastioihin, eikä keneltäkään löytynyt juustodippiä hiuksista tai salsaa rinnuksilta.

Voimme siis lämpimästi suositella lämmintä leffa-ateriaa. Lapset olivat innoissaan, avuliaita ja taitavampia kuin odotettiin. Leffa-aterioita tullaan kyllä hyödyntämään jatkossakin, esimerkiksi viikonloppuna harkkojen jälkeen. Silloin voi suoraan suunnata elokuviin, eikä tarvitse käydä ensi kotona syömässä, ja todeta sitten että on jo liian myöhä (tai väsy) lähteä katsomaan elävää kuvaa.

Vielä lopuksi muistutetaan siitä arvonnasta: kerro meille kommenteissa minkä leffan haluaisit nähdä isolla kankaalla, ja voit voittaa Superleffapaketin Finnkinon teattereihin!!!!! Paketti sisältää 4 kpl superleffalippua ja 4 kpl leffa-aterialippua!! Arvonnan säännöt: arvontaan voivat osallistua kaikki halukkaat Huonon Äidin kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja nettisivulla. Meidän arvonnoissamme ei koskaan kysytä sinulta luottokorttitietoja ja henkilötietojasi, paitsi voittajalta kysymme yhteystiedot palkinnon toimittamista varten. Tämä palkinto arvotaan 9.3. MUOKS! Arvonta on arvottu ja voiton vei Elina M.! Kiitos kaikille osallistujille!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1142 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

1 142 vastausta artikkeliin “Lasten kanssa vietetty aika on tärkeintä”