Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen loppu. Mieheni, lapseni isä, en tiedä enää mitä tehdä. Lapseni on kokenut jo jonkin aikaa isänsä jatkuvaa haukkumista, vähättelemistä, jokaisesta asiasta hermostumista ja rangaistuksia asioista, jotka kuuluvat jokaisen lapsen elämään (esim. päiväkodista lähtiessä, jos menee enemmän kuin 5 minuuttia pukemiseen). Lapseni kokee itsensä tyhmäksi ja puhuu kuinka isä ei ole hänestä ylpeä, koska aina vain haukkuu.

Tiedän että se johtuu väsystä ja stressistä, joka on toki aivan väärä syy olla lapselle ilkeä. Hän ei halua edes tehdä muutosta omaan väsymykseen, vaan aiheuttaa sitä itselleen vain lisää käyttämällä syytä, että ei ole muuta vaihtoehtoa. Olen puhunut asiasta monet kerrat, mutta asia muistetaan puoli päivää, ja taas ollaan samassa pisteessä. Lapseni jopa pelkää että jos minulla olisi isän suu, molemmat vain haukkuisi. Hän miettii monena iltana miksi isä on hänelle niin ilkeä, mutta en osaa vastata mitään muuta, kuin että se ei johdu hänestä ja hän on meille maailman rakkain ihminen.

Isä ei pyytele anteeksi, ei perustele omia tekojaan lapselle vaan antaa olla. Apua on haettu, mutta ongelmaa ei ole nähty muualla, koska kyllähän isä on maailman rakastavin silloin kun joku on vieressä. En haluaisi, enkä jaksa olla perheen ainoa aikuinen, joka yrittää kasvattaa lapsemme mahdollisimman hyväksi. Minulle hyvä tarkoittaa, että lapsi arvostaa kanssaeläjiä, itseään ja osaa olla muille reilu. En voi taata, että lapseni olisi muille kiva, jos hän oppii että jopa isä voi olla niin ilkeä. Se ihminen johon pitäisi pystyä turvautumaan, jonka kanssa tuntisi itsensä juuri täydelliseksi semmoisena kun on.”

Nimim. Väsynyt

Artikkelikuva Caleb Woods.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 51 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

51 vastausta artikkeliin “”Lapseni kokee itsensä tyhmäksi, koska isä aina vain haukkuu””

  • Tukkapöllö sanoo:

    Voisitko ottaa pienen lapsesi hyvinvoinnin huomioon ja ottaa heti eron miehestäsi, joka on pelkkää myrkkyä lapsellesi!! Ja pakottaa miehesi puhumaan miksi , OI MIKSI, hän käyttäytyy törkeästi lastaan kohtaan …????