Kaupunginosaryhmissä kuohuu jälleen Halloweenin jälkeen.

Aikuiset ovat pahoittaneet mielensä, koska:

 • lapset soittivat ovikelloa liian monena päivänä
 • lapset soittivat ovikelloa
 • lapset soittivat ovikelloa liian äänekkäästi
 • lapset soittivat ovikelloa väärään aikaan
 • lapset soittivat ovikelloa huonoissa asuissa
 • liian vanhat lapset soittivat ovikelloa
 • liian nuoret lapset soittivat ovikelloa
 • lapset soittivat ovikelloa ja koira häiriintyi
 • lapset soittivat ovikelloa ja ihminen häiriintyi

Lapset. Mitä tämä sinusta kertoo meistä? Saako teille tulla soittamaan ovikelloa?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Kyllä niin mieleni pahoitin Halloweenina kiertävistä lapsista”

 • Hauskaa hyvällä sanoo:

  Meillä varauduttiin innolla tulijoihin, mutta vain yksi omien lasten kaverien ulkopuolinen tiimi kävi ja hekin äidille ensin vinkattuani, että tervetuloa meillekin. Tervetuloa vain ensi vuonna useammallakin joukolla, hauskaa oli kotona olleillekim!

  Kepposet mietittiin toki ennalta kivoiksi siltä varalta, että joku niitä valitsee. Askarreltiin viattomia kummitusyllätyksiä. Niitä toki valitsi lähinnä kaverit. Kiitos myös naapuriston eläkeläiselle, joka oli innolla etsinyt antamisia muksuille – tuli taas yksi tuntematon naapuri moikkatutuksi!

 • Kumiankka sanoo:

  Itekkin niin mieleni pahoitin, kun ei ketään näkyny tänäkään vuonna… virpojiakin viimeksi 2015. 🙁
  Kiertääks nää vaan omakoti- ja rivitaloja?

 • Eräs äiti jonka lapset kunnioittavat toisten omaisuutta. sanoo:

  Itse sain ensikosketuksen tähän Halloweenin vajaa 10 vuotta sitten kun eräs perhekodin (silloin en sitä vielä tiennyt) aikuinen (kurkki varaston takana) pienten lasten soittaessa ovikelloa. Itse en ollut varautunut ollenkaan kun ennen ei oltu käyty eikä omatkaan lapset tunteneet edes kyseisiä lapsia. Vastasin että ei kumpikaan. Sen jälkeen oli varaston seinä oli sotkettu niillä tummilla pensasmarjoilla, joiden sotku ei helposti lähde pois. Ajattelin sen jälkeen että mitä kyseinen aikuinen halusi lapsille opettaa. Että ilkivalta on sallittua vaikka toinen sen kieltää? Sen jälkeen kun kuulin kyseessä olevan perhekodin äiti niin ymmärrystä tapahtunutta kohtaan on ollut vielä vähemmän.

  Aikuisen pitäisi pystyä tuollaisessa leikissä tekemään lapselle todella selväksi mikä on sallittu ”kepponen” ja mikä menee jo ilkivaltaan. Mielestäni olisi kohteliasta että ensin kysytään lupa. Toisen omaisuuden sotkeminen tai purkan työntäminen lukkoon yms ei ole mikään kepponen.

 • Kekri kunniaan sanoo:

  Ehkä parhaiten Halloweenin kuulumattomuutta Suomen kulttuuriin kuvastaa se, ettei kukaan oikein tiedä milloin sitä pitäisi viettää, ja tämän takia lapsia ramppaa ovella monena päivänä. Että voitaisiinko nyt vain kampanjoida kotimainen versio Kekri ja päättää joku päivä, milloin sitä juhlistetaan, vaikka julistettaisi Halloweenin tapaan pyhäinpäivänä? tai sen aattona? Tms. Minusta on vallan mukavaa, että varsinkin pojat kiertävät Halloweenina (virpomista harrastavat enimmäkseen tytöt, jos ei alle kouluikäisiä lasketa). Olisi kiva mielellään kotimaista kulttuuria ylläpitävän Kekrin kunniaksi jakaa karkkia lapsille ja juhlistaa pimeän ”kynttilä” ajan alkua.

 • Kyllä pahoitin mieleni sanoo:

  Lapsillahan toivottavasti on vanhemmat tai muut huoltajat lapsia ja heidän tekemisiään ohjeistamassa. Ei se lapsen vika ole, kun tulevat ovelle karkkia kerjäämään. Vieläpä vääränä päivänä. Halloween ja Pyhäinpäivä juontavat samasta alkulähteestä. Meidän perheessä ei Halloweeniä kerjuureissuin vietetä. Eihän jouluakaan vietetä useana päivänä ja usealla eri tavalla. Vai viettääkö joku (uusioperheiden tmv tapoja ei tässä kohtaa lasketa)?
  Tai saanko lähettää lapseni joka viikko karkkipäivänä kori ojossa naapureilta karkit hakemaan? Tehdään tästä perinne!

  Palataan niihin karkinkeruuhommiin sitten pääsiäisenä, jookos?

  Jos teidän lapset on lähdössä ensi vuonna jostain syystä Halloweenina karkkia kerjäämään, muistattehan valistaa siitä oikeasta päivästä. Ja muistuttaa, että joka ovelle ei tarvitse mennä. Olen siinä luulossa, että karkkeihin varautuneet ovat mahdollisesti laittaneet ovelle lyhdyn tai muun merkin. Jos ovenpielus on pimeänä, niin paremmalla onnella sitten keväällä!

  Ps. Joko on mietitty miten heinäkuun neljättä päivää juhlitaan? Pidetäänkö grillibileet ja pukeudutaan sinipunavalkoiseen?

 • S sanoo:

  Mielestäni saa kiertää, mutta jonkinlaiset ohjeistukset voisi maanlaajuisesti olla. Ei lapsilta tarvitse kaikkea kivaa kieltää. Todella hankala vain varautua karkeilla jos lapsia tulee 29.10-31.10 välillä ja osa vielä pyhäinpäivänä ja sen molemmin puolin. Yksi yhteinen sovittu karkki vai keppos päivä olisi paljon toimivampi. Ja mielestäni tulisi edelleen muistaa tämän lisäksi pandemiatilanne erityisesti rokottamattomien lasten kohdalla ettei vaihtoehtoina olisi karkki, kepponen vai korona!

 • Isolintu sanoo:

  Halloween on amerikkalaista hapatusta – meillä on kekri.
  Ja meillä lapset kiertää palmusunnuntaina virpomassa ja saavat namia. Muttei todellakaan halloweeninä

 • Noita-akka sanoo:

  Saa käydä, kunhan se tehdään vain yhtenä päivänä 31.10. Tänäkin vuonna kiertelijöitä on ollut kolmena päivänä peräkkäin. Ja meidän kylällä on sovittu yleisesti, että ne joiden ovella saa käydä, laittaa koristeen oveen. Tätäkään ei ole kunnioitettu vaan joka ovella pimputellaan. Ystävän koira sai yhdestä lapsiporukasta traumoja viime vuonna, tänä vuonna nuo samaiset lapset jatkoivat huonoa käytöstään kahtena eri päivänä, vaikka ystävä oli laittanut lapunkin oveen, että ethän soittele ovikelloa tai koputa. Ei auttanut vaan kahta kauheammin paukutetaan ovea ja koira pelkää sisällä.

  Eli vain yksi päivä ja lapsille käytöstavat, kiitos!