Tiedätkö ne sellaiset äidit, joiden lapsilta sujuu ihan kaikki? Ne äidit, joiden lapset osaavat syödä, nukkua ja käyttäytyä?

Tällaisella äidillä on käynyt hyvä tuuri, tai ehkä on mahdollista että hän on vain tosi hyvä kasvattaja. Niin tai näin, empatiaa ja ymmärrystä muille äideille, lapsille ja kasvatusmetodeille ei löydy.

Ai mitenniin teidän lapsi ei nuku koko yötä?, tällainen äiti kysyy ja pyörittelee silmiään. Kyllä meidän lapset vaan nukkuu! Lopeta passaaminen ja sano että yöllä kuuluu nukkua, äiti neuvoo. Älä anna nukkua päikkäreitä! Anna lapselle huomiota päivällä, niin hän ei hae sitä yöllä!

Neuvoja riittää, mutta ei ymmärrystä. Sillä kyllä hänen lapset vaan! Ja hän kyllä tietää, kuinka tämä homma hoidetaan.

Sama koskee tietysti käyttäytymistä. Lapsen voi ottaa mukaan kampaajalle, töihin ja hulluille päiville. Lapsen voi viedä lentokoneeseen ja ravintolaan ja toisten ihmisten häihin, koska hyvin kasvatettu lapsi kyllä käyttäytyy hyvin! Sellaisia juttuja ei olekaan kuin ylivilkkaus tai uhmiksen täydellinen väsymysromahdus, kyseessä on vain huono kasvatus!

Tällaisen äidin lapsi ei myöskään nirsoile, vaan syö kiltisti parsat, parsakaalit, korianterit ja kesäkeitot. Tällaisen äidin lapsi ei koskaan saa hepulikohtausta kaupassa ja kilju karkkia.

Tällaisen äidin lapset menevät nätisti ajoissa nukkumaan eivätkä ramppaa vessassa ja sekoile muuten ympäri kämppää. Tällaisen äidin kämppä tietysti on siisti, koska kyllä heidän lapset vaan osallistuvat siivoukseen ja tuskin edes sotkevatkaan.

Tosi hieno homma, jos olet tällainen äiti ja olet saanut sellaiset lapset, jotka kyllä vaan ovat justiinsa niinkuin pitääkin! Mutta älä selitä meille kaikille muille, että asiat olisivat näin yksinkertaisia.

Lapsia pitää kasvattaa ja heiltä pitää vaatia asioita, mutta aina ja kaikkien kohdalla se ei vaan riitä. Kyllä meidän lapset vaan välillä ovat raskaita ja hankalia ja tekevät mitä sattuu. Ja saavat sellaisia ollakin.

Nimim. Jaana

P.S. Lapset ovat kyllä ihan mahdottomia.

P.P.S. Ja niin ovat äiditkin.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Kyllä meidän lapset vaan!”

 • Jonny sanoo:

  Pelkästään kasvatuksestahan tässä ei ole kyse, vaan lasten temperamenttieroista. Meillä on ainakin ollut molempaa laatua; sopeutuvainen ja helppo tyyppi ja sitten se toinen joka kyseenalaistaa kaiken ja moneen kertaan. Toisaalta sillä jälkimmäisellä sitten taas löytyy sitkeyttä vaikka mihin, puskee läpi vaikka harmaan kiven. Kummassakin temperamenttityypissä on omat hyvät ja huonot puolensa, ei se sopeutuvaisuus ja varsinkaan tottelevaisuus ole aina pelkästään hyvä asia…

 • Maria sanoo:

  Tuttua kauraa. Ystäväni oli superkiltti lapsi, joka ei uskaltanut olla tottelematta. Sairasti myöhemmin anoreksian ja masennuksen ja on tehnyt todella paljon töitä aikuisena hyvän itsetunnon eteen… joten kaikki on suhteellista.

 • Tearcandy sanoo:

  Melkosta valitusta. Kyllä ne karkkihepulit tossa listassa on ihan kasvattajan aiheuttamia. Opetetaan että karkki on herkkua.
  Ei se muksu osaa sitä kaivata jos ei sitä aikuiset hehkuta ja anna.