Nykyään on vallalla sellainen ajatus, että huonosti käyttäytyvä lapsi on hyvä juttu. Metelöivällä, riehuvalla ja yliaktiivisella lapsella on ENERGIAA ja ASENNETTA.

Nykyisin ajatellaan, että lasten pitää saada olla lapsia. Niin pitääkin! Mutta miksi ajatellaan myös, että se tarkoittaa sitä, että lasten pitää saada tehdä ihan mitä he lystäävät?

Lasten ei tarvitse jaksaa olla nätisti ruokapöydässä edes ravintolassa, vaan he voivat ensin terrorisoida muiden ateriointia ja juosta sitten nopeasti leikkimään leikkinurkkaan. Lasten ei tarvitse enää osata käyttäytyä julkisilla paikoilla eikä liikennevälineissä.

Kotona lapset saavat elää kuin pellossa kun se kasvattaminen on niin raskasta että en mä nyt jaksa!! Koulu se vasta surkea laitos onkin, kun siellä ei tajuta että eihän ne lapset jaksa paikallaan istua ja opetella jotain tylsää!


Ylin kuva Jason Roswell.

Mutta sitten on näitä lapsia, jotka voi viedä minne tahansa ja he osaavat olla siellä nätisti. Ihmiset ihmettelevät, että onpas hyvin käyttäytyviä lapsia! Eikö sen pitäisi olla ihan normi että lapset käyttäytyvät vaikka ravintolassa tai sukujuhlissa hyvin? Vaan eipä ole!

Jos kotioloista tai koulusta kertoo, niin ihmettely on taas sama. Kun meillä eivät lapset riko kaikkea ja hypi seinille ja nenille, sanotaan että kyllä tuo lapsi on ihan liian kiltti.

Hyvin käyttäytyvien lasten pitäisi kuulemma opetella kapinoimaan. Kun he eivät uskalla ilmaista itseään tai sanoa vastaan. Kyllä lapsen kuuluu häiriköidä ja kiukutella ihan joka asiasta!

Nätisti käyttäytyvän lapsen vanhempia epäillään. Kasvatuksen on pakko olla aivan liian ankaraa ja sellaista että lapsi kärsii! Eihän se muuten ole mahdollista!

Mitäpä jos lapsi on ihan tyytyväinen, eloisa ja aktiivinen, mutta ei ilmaise sitä rääkymällä, riehumalla tai muulla huonolla käytöksellä? Eikö sen ennemmin pitäisi olla normi kuin sen, että vasta kauhukakaran tavoin käyttäytyvä lapsi on tarpeeksi reipas ja vahvatahtoinen?

Nimim. Käytöstapoja kiitos!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Voiko lapsi olla liian kiltti?”

  • Äiti71 sanoo:

    Juuri näin. Omien kilttien lasten kanssa on törmännyt moneen ihmeelliseen asiaan. Esimerkkinä yksi luokanvalvoja joka rehellisesti kertoi ettei oikein osaa toimia näiden hiljaisempien lasten kanssa ja kokee nämä ongelmaksi. Koulumaailma ”rankaisee” näitä kilttejä lapsia huonommalla käytösarvosanoilla. Vilkkaammat eli sosiaalisemmat lapset, niin kuin nykyaikana asia ilmaistaan, ovat arvostetummassa asemassa ja valitettavasti näin on myös työelämässä. Toivon että nämä hiljaiset ja hyvin käyttäytyvät lapset saavuttavat hyvän itsetunnon meidän hiljaisten vanhempien avulla ja ovat pystypäin ylpeinä itsestään, valmiina kohtaamaan maailman.

  • Velkavangitar sanoo:

    Vahvan luonteen omaaminen on aivan eri asia kuin älytön riehuminen, huutaminen ja kaikin tavoin käytöstapojen puute. En usko, että maailmassa mitään saa typerällä käytöksellä vaan sillä, että oppii käyttämään vahvaa luonnetta omien tavoitteiden saavuttamiseen. Meidän lapset myös ovat ”edustuslapsia”, jotka voin viedä ihan minne tahansa ja tiedän, että osaavat olla ihmisiksi. Kotona sitten voivat näytellä kaikki seinälle hyppimiset ja muut hevosenleikit.

  • Mamis sanoo:

    Tätä samaa pohdin. Äitinä tunnen syyllisyyttä, siis syyllisyyttä!, että lapseni ovat kilttejä ja kuuliaisia ja heidät voi ottaa mukaan ihan mihin tahansa. Kauhea pelko, että olen kasvattanut heidät aivan liian kilteiksi, eivätkä siksi pärjää tässä maailmassa. Älytöntä.