Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Erosin vuosia kestäneen mietinnän jälkeen pitkästä liitostani ja jäin lasteni kanssa entiseen yhteiseen kotiin asumaan. Ex muutti satojen kilometrien päähän. Arki jatkui. Isä tapasi lapsia sovitusti pitkän välimatkan takia vain kerran kuussa. Se tuntui välillä liian vähäiseltä. Mutta sillä mentiin ja kaikki oli loppujenlopuksi tyytyväisiä. Välit exän kanssa ovat olleet asialliset.

Sitten tapasin hiljaittain eronneen ihanan miehen, juuri sopivan itselleni. Ihastuttiin. Rakastuttiin. Meillä synkkasi heti hyvin, oli ihanaa ja onnellista. Onni näkyi myös ulkopuolelle. Lapseni suhtautuivat häneen avoimesti ja hyväksyivät hänet perheeseemme. Myös exäni tuli asiallisen hyvin toimeen uuden mieheni kanssa. Asuimme omissa asunnoissamme, teoriassa. Yhteenmuutostakin puhuttiin ja sitä suunniteltiin. Kaikki tuntui täydelliseltä. Niin, täydellistä se olisi ollutkin ilman rakkaani exää…

Mieheni lapset kävivät säännöllisesti joka toinen viikonloppu isällään. Tai ainakin piti käydä. Heti tavattuamme mieheni ex aloitti järkyttävän kiusaamisen. Ei päästänyt lapsia isälle, milloin milläkin verukkeella perui isäviikonloput. Usein järjesti ns kilpailevaa kivaa toimintaa lapsille juuri isäviikonlopulle jolloin lapset joutuivat valinnan eteen; isälle vai reissuun. Minua hän nimitteli mm huoraksi ja haukkui jopa omat lapsensa jos he mainitsivatkaan minun nimen.

Kuva Sage Friedman. Ylin kuva Cheron James.

Ex levitteli todella ilkeitä perättömiä juoruja minusta ja soitteli sukulaisilleni haukkuakseni minua. Hän ei edes tunne minua! Lapset eivät olisi saaneet kohdata minua joka myöhemmin osoittautui myöskin lasten omaksi toiveeksi. Lasten toive tuotiin ilmi palaverissa jossa käsiteltiin juurikin näitä isän ja lasten tapaamisia. Kuitenkin mieheni vaati että kohtaan hänen lapsia vaikka he eivät sitä halunneet. Myös hänen aikuiset lapsensa kieltäytyivät kohtaamasta minua. En tiennyt mitä teen. Loukkaantunut olin kun minua ei hyväksytty ollenkaan. Ison harmin aiheutti myös se että mieheni syyllisti minua asiasta ja haukkui minua. Enhän minä voinut mitään sille ettei hänen lapsensa halunneet tavata minua.

Sitten mieheni ex alkoi tehtailla aiheettomia LaSuja omista lapsistaan sekä minun lapsistani joita ei edes tuntenut. Mieheni alistui exänsä tahtoon. Hän oli täysin exänsä vallassa ja exänsä toiveet menivät minun toiveiden edelle. Siitä seurasi useita riitoja meidän välille. Lupauksistaan huolimatta tilanne ei muuttunut vaan jäin aina toiseksi. Miehelle ex oli aina se ykkönen. Uuvuin katteettomiin lupauksiin mutta aina vaan odotin tilanteen muuttuvan paremmaksi. Ja rakastin miestäni. Meillä oli tästä ristiriidasta huolimatta paljon hyviä ja onnellisia yhdessäolon hetkiä ja huikeita reissuja. Tässä suhteessa tiesin mitä on rakastaa ja saada rakkautta… niin hullulta kuin se ehkä kuulostaakin.

Sitten tuli taas erimielisyyttä hänen lastensa kohtaamisesta ja hänen exänsä mukanaolosta meidän suhteessa. Olin jo pitkään omia lapsiani suojellut mieheni exän kiusaamiselta. Ja niin tein nytkin kun eteen tuli sellainen tilanne että kiusaaminen olisi voinut olla mahdollista. Mieheni veti tästä herneet syvälle sieraimiinsa, pakkasi luonani olleet tavaransa ja häipyi. Olin järkyttynyt kun hän viikon päästä viestillä ilmoitti että tämä oli tässä. Hänen lähtemisestä on kulunut vain vähän aikaa ja hänellä on jo uusi nainen. Aiemmin huomasin miehessä outoa käytöstä, ehkä tämä nainen oli jo silloin hänellä.
En voi olla miettimättä että mitenhän lapset nyt suhtautuvat isänsä uuteen naiseen. Entäs se ex joka meitä piinasi koko suhteen ajan…

Minua ei heidän perheeseen hyväksytty ja minä sain siitä haukut sekä mieheltä että hänen exältä. Minut jätettiin sen kummemmin selittämättä joka hetkellisesti romahdutti minut. Yritän nousta täältä harmaudesta ja suon syvyyksistä pikkuhiljaa auringonpaisteeseen. Ehkäpä tulen vielä joskus onnelliseksi. Minulla on lapseni ja lastenlapseni. Heille riitän tällaisenaan, omana itsenäni.”

Nimimerkki: KrisseKaroliina

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Kun nyxän exä tuhosi hyvän parisuhteen”

 • Löydät paremman vielä sanoo:

  Miehen raukkamaisuutta, jos ei saa rajattua exäänsä. Noita kuspää exiä riittää. Tunnen itse myös pari.

  Onneksi lapset kasvaa ja muuttaa joskus omilleen. Ehkä he joskus tajuavat asioiden oikean laidan.

  Tämän tarinan mies oli exänsä puolella. Paha virhe

 • Nimetön sanoo:

  Ei tuo hyvältä parisuhteessa kuulostanut missään kohtaa.

 • Onnellinen sanoo:

  Exille ei pidä antaa tilaa. Saman läpi käyneenä voin sanoa että välillä oli raskasta. Silloin kannattaa muistaa että siihen syy, miksi exä on exä. Meillä mies valitsi uuden perheensä. Oikeudenkäynti on takana ja nyt suuntana on saada miehenkin lapset meille. Exän mielenterveysongelmat on vihdoin tiedostettu myös lasussa.
  Ei mennyt niinkuin hän ajatteli vaan meni niin että maksaa siitä mitä tuli tehtyä.

 • Huoh sanoo:

  Näitä tämmösiä exiä on liikaa… Ei ymmärrä

 • Bansku sanoo:

  Mikään ei saa aikaan pahempaa jälkeä kuin katkera exä. Mun perheen tapauksessa ihan oma exäni, mutta kamalaa yhtä kaikki. On järkyttävää nähdä millaisia puolia ihmisestä tulee esiin eron jälkeen. Itse en ole alistunut mihinkään pompotukseen, mutta se tarkoittaa hyvin raskaita vuosia kiusattuna, paljon perättömiä lasuja, oikeudenkäynti on tulossa…

 • Samassa veneessä sanoo:

  Surullista. Miten ne exät saataisiin aisoihin etteivät pääsisi pilamaan toisten elämää? Minäkin haluaisin sen tietää.
  Tsemppiä!