Nimimerkki Äiti lähetti meille tarinansa Pakko Avautua -lomakkeella. Miten voi pelastaa omat kasvonsa ja maineensa entisen kumppanin mustamaalatessa sinua kaikille? Miten voi vakuuttaa lapsilleen, että ei todella ole sitä, mitä sinusta kerrotaan? Lue koko avautuminen alta:

”Ero
Lyhyt sana, joka ainakin mulla tuo todella huonot muistot mieleen.
Olen aina ollut suhteessa se ihminen, joka on hoitanut kodin, lapset ja työn kun mies on saanut matkustella, harrastella ja hoitaa oman työnsä. Meillä oli miehen puolelta henkistä väkivaltaa.
Valvoin lasten kanssa ja hoidin. Olin loppu ja päädyin muuttamaan muualle ja hakemaan eroa.
Kun tuli ero miehestä tuli superisä.
Oikeudessa näytettiin mut huonossa valossa ja mielenterveysongelmaisena. Ex kertoi kaikille, että hoisi minut, lapset ja kodin. Minä en tehnyt mitään. Elin hänen siivellänsä. Hän soitti eron jälkeen läpi kaikki ystäväni, kaverini ja sukulaiseni. Ja kertoi tarinaansa. Olin alkoholisti, huumeiden käyttäjä ja mielenterveysongelmainen, sekaisin päästäni. Niin hän kertoi kaikille. Kävi myös meidän kotikaupunkimme sosiaaliviranomaisten yksitellen läpi kertoen, että en pysty hoitamaan lapsiamme.
Mies, joka matkusteli ahkerasti työkseen. Joka ei koskaan siivonnut tai pessyt pyykkiä, eikä valvonut lasten takia. Jos pyysin apua kodin töissä tai lasten hoidossa hän hermostui.
Oikeustaistelu lapsista… Aivan kamalaa. Hän joi usein pullon illassa viiniä, mutta minä olin alkoholisti.
Sosiaalisessa mediassa hän keksi juttuja minusta ja mollasi…
Väsyin taistelemaan. Ihmiset kääntyivät minua vastaan. Olihan ex kaikkien kaveri ja super isä. Ketään ei muistanut niitä kertoja kun olin lasten kanssa kotona ilman exääni… Miten asian voi edes unohtaa?
Oikeudessa exäni oli muokannut vanhoja viestejä ja ne menivät läpi oikeudessa. Exän asianajaja mollasi ja haukkui ulkonäköni… Lopuksi väsyin ja annoin periksi.
Nyt erosta on lähemmäs 10 vuotta ja ex on mustamaalannut minut lapsillemme.
Ainut asia on mitä toivon, että oveen koputetaan joku ihana päivä ja siellä seisovat omat rakkaat lapseni. Ihmeitä tapahtuu. Näin mä toivon.”

Nimim. Äiti

Mitä ajatuksia tämä herättää? Vaikkapa erosta. Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 12 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

12 vastausta artikkeliin “Kiusaaminen voi jatkua eron jälkeenkin”

 • Voimia sinille sanoo:

  Olen kokenut samaa, oikeudenkäynniltä on vältytty. Todella raskasta on. Tsemppiä valtavasti ❤️❤️❤️

 • Bansku sanoo:

  Voi kauhea, koeta jaksaa! Minulla on samantapainen tarina, mies haukkui minua ympäriinsä ja teki aiheettomia lastensuojeluilmoituksia jne. Mutta erona oli se että hän oli niin ilkeä lapsille, että he eivät enää halunneet olla isän kanssa. Lapset ovat kuitenkin fiksuja, toivon kovasti että yhtenä kauniina päivänä sun murut on sun oven takana!

 • Minä vain sanoo:

  Läheltä vähän vastaavan seuranneena voin vain lähettää etähalin💔 jotkut vaan on sitä mieltä, että heillä on oikeus tuhota toisen elämä,jos ei suostu hänen muottiinsa. Onneksi läheiseni tapauksessa osa suvusta ja oikeat ystävät ei uskoneet niitä 💩puheita ja lapset, vaikka pieniä vielä olivatkin, eivät olleet manipuloitavissa.

 • Sikafarmari sanoo:

  Kyllä ne naisetkin tämän osaa, eivätkä vain miehet.
  Narsistiksi moni eron jälkeen paljastuu.

 • Jenspa sanoo:

  Tsemppiä! Mulle kävi just samoin ja nuorin lapsista oli vain 2 vuotias. Nyt 9 vuoden jälkeen lapset teinejä, kahden vanhemman kanssa tekemisissä, nuorin on kovin etäinen. Kyllä ne lapset tajuaa ennemmin tai myöhemmin että susta on isä puhunut paskaa ja ottavat yhteyttä.

 • Rikki sanoo:

  Luulin että olen ainoa ketä x mustamaalaa kaikille. Aikanaan oli soitellut minun sukulaiset ja kaverit läpi. Vanhalle isälleni oli sanonut että huoraan ja ryyppään baareissa ja odotan vaan isäni kuolemaa että saisin perinnön. Näin kuka oli ystävä siitä kuka tuli kertomaan x touhuista ja loput oli mitä oli. Hän oli täysi narsisti, kiusaamista kesti vuosia ja loppui vasta kun hän löysi uuden uhrin. Toisen kerran erosin 15v sitten ja tämäkin x on aina mustamaalannut minua sukulaisilleen ja kavereilleen. Pääasia että lapset tietävät totuuden! Eivät ole uskaltaneet puolustaa minua kun isukki keksinyt tarinoita minusta lasten kuullen kun pelkäävät raivoa. Luotan siihen että totuus tulee ilmi vielä🙏 Voimia kaikille ketkä tätä joutuvat kokemaan❤️ En aio enää koskaan seurustella enkä luota enää keneenkään!

 • Karma sanoo:

  Voimia!!
  Kaikesta huolimatta uskon että tiedät tehneesi sen itsellesi paremman päätöksen lähteä ja hakea eroa. Valitettavasti toisen käytöstä ei voi muuttaa tai kontrolloida, etenkään eron jälkeen jolloin usein todellinen luonne viimeistään paljastuu. Osa pääsee erovaiheen katkeruudesta yli, osa ei.. eikä ehkä haluakaan.
  Omista rajoista tulee huolehtia, aina ja itse. Harvoin kukaan muu tulee niitä puolestamme pitämään.
  Lasten osalta toivotaan että he itse lopulta näkevät ja ymmärtävät että tarinoissa on kaksi puolta, ja olisivat sen verran avoimia että kyseenalaistaisivat asioita.
  Meillä tilanne ei ole mennyt noin pahaksi mutta minun haluni erota on kyllä syyllistäen taottu lasten päähän exän toimesta. Myös vastaavaa super-isää ja mustamaalaamista yritetään jatkuvasti ja järkyttävää on mielestäni se miten se uppoaa opettajiin ja sosiaalipuolen ihmisiin.
  Valitsen toimia itse oikein – joka päivä!

 • Nimetön sanoo:

  Meillä myös oli kulissit pystyssä ja mies veti hienoja rooleja. Perheen kesken oli karmeaa. En paljastanut kellekään, koska olisi kostanut sen.
  Eron yhteydessä yritti levittää pahoja puheita, vääristeli asioita yms. Sain tietää tästä kun yksi tuttu kertoi, että mies levittelee perättömiä juoruja minusta, mutta ei hätää, kyllä he minut tuntevat eivätkä usko. Oli iso helpotus ja osoittautui todeksi, mulla ystävät säilyivät.

 • Nimetön sanoo:

  Voi rakas ❤️ nää on niitä uskomattoman kuulosia kokemuksia, mutta kävi myös yhdelle sukulaiselle vähän vastaavaa. Ei hänkään jaksanu tai pystyny enää jatkamaan taistelua. Lapsi on kohta 18 ja toivotaan että vielä silloin muistaa totuuden isästään. Lapset kasvaa ja alkaa ymmärtää mitä on tapahtunut. Ole silloin heille helposti tavoitettavissa ❤️

 • Kohtalotoveri sanoo:

  Itse olen kokenut vähän vastaavaa. Ex osaa vetää mukavan miehen roolia ja itsekkään en kertonut kenellekkään millaista meillä kotona todella oli. Siksi monelle ero tuli yllätyksenä. Todellisuudessa oli henkistä, taloudellista ja fyysistäkin väkivaltaa. Oli mustasukkaisuutta ja stalkkaamista minua kohtaan. Raivokohtauksia ja huutamista lapsille. En enää jaksanut, halusin erota.
  Ero vyörytettiin ihan kokonaan minun syykseni ja ex yritti kääntää lapsiakin minua vastaan lahjomalla ja valehtelemalla. Yhdessä vaiheessa sain tarpeekseni ja päätin, että minulla on oikeus puollustaa itseäni ja kertoa oma puoleni tarinasta. Ex tosin aivan itse avitti lasten silmien avautumista totuudelle kun ei hän pystynyt pidemmän päälle lapsille esittämään super-isää vaan se todellinen luonne puski esiin. Nyt neljästä lapsesta enää yksi pitää mitään yhteyksiä isäänsä. Surullista.

 • Äiti myös sanoo:

  Olen tosi pahoillani. Toivon, että oikeus voittaa lopulta. Voimia ja halauksia sinulle.

 • Toveri sanoo:

  Rukoilen sinun puolestasi, että se ihme tapahtuisi❤️🙏
  Jospa kipu viimein loppuisi