Älä hypi sinne kuralätäkköön! Tule pois sieltä mudasta möyrimästä! Sinulla on ihan uudet kengät! Käskyjä huutaessa tuntee itsensä ankeuttajaksi, mutta kaikki se kura ja rapa – ensin pitkin kenkiä, sitten pitkin eteistä. Kyllä ärsyttää!

Uudet kengät ehtivät olla lapsen jalassa kenties kolme minuuttia, ja ovat sen näköiset, kuin ne olisivat olleet hautautuneena ojan pohjalle pari vuosikymmentä.

Aivan sama minkä väriset kengät olivat alunperin, nyt ne ovat ruskeanharmaat. Puhdistusyritykset ovat rasittavia mutta tehottomia. Kopistelulla enimmät pois, ja sitten hinkkausta rätillä, minkä seurauksena kylppäri on kuin pommin jäljiltä, eivätkä kengät eivät näytä juuri sen siistimmiltä. Kaikkia kenkiä ei uskalla edes kovin tarmokkaasti jynssätä, kun ei tiedä kestävätkö ne.

Lapsihan ei välitä, onko jalassa kumpparit vai tavalliset kengät, eikä mikään pidättele häntä mutalöllön kutsulta. Se on aivan vastustamatonta, kiljui vanhempi kuinka paljon tahansa, että ei noilla kengillä. Olisi kaikille kivempaa että kenkiä ei tarvitsisi varoa, ja ne voisi vain viskata pesukoneeseen.

Vikingin kengät voi. Merkin lasten kenkämalleista suurin osa on konepestäviä 30 asteessa.

Kengistä poistetaan pohjalliset ennen pesua, ja pesuun käytetään värillisten vaatteiden nestemäistä pesuainetta. Lopuksi kengät kuivataan huolellisesti, esimerkiksi lattialämmityksen päällä. Vikingin konepesunkestävät kengät on merkitty machine washable -merkinnällä.

Sekä konepestävät että muut kengät pitäisi aina suojata kyllästesuihkeella. Tuppaa unohtumaan, mutta jatkossa pääsee vähän vähemmällä vaivalla, jos sen saa tehtyä.

IMG_4756

Ihan irvistelemättä ei vieläkään pysty katsomaan lapsen kuramössössä könyämistä, mutta sekä tieto pesumahdollisuudesta että lapsen ilo mutaleikeistä helpottavat hieman.

Mutta arvonta! Jos lapsesi viihtyvät kurassa, kommentoi tähän alle vaikka kura ja me arvomme kaikkien osallistujien kesken yhdet Viking -kengät. Mitkä kengät sinä valitsisit täältä?

Tämä on Huonon Äidin ja Viking Jalkineiden kaupallinen yhteistyö. Huono Äiti ehdotti yhteistyötä Vikingille, koska Vikingin kengät eivät olleet koskaan hajonneet kankaasta eivätkä päästäneet vettä läpi lapsen sukkaan kovassakaan kulutuksessa. Kenkäkumppanivalinta on siis mitä suurimmassa määrin kokemuspohjainen.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 573 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

573 vastausta artikkeliin “Kengät kurassa ja hermot pinnassa?”