Sataa vettä, sataa rakeita, aurinko paistaa, plus viisitoista, miinus kolme, jos vielä vähän lunta päälle! Kevät on sekaisin ja niin on vanhempikin. Miten ihmeessä lapsi puetaan tuohon säähän?

Omakin pukeutuminen on tarpeeksi vaikeaa. Ähäkutti, laitoitko ballerinat? No täältä tulee saavillinen loskaa lahkeille ja viistoräntää naamaan. Jos liikut ulkona untsikassa, onkin yllättäen yli kymmenen astetta lämmintä eli lähes seksihelle.

Valmistaudu aamulla pukemaan lapsi ihan mitä tahansa oloja varten. Kukaan ei tiedä tippuuko taivaalta vettä, lunta, märkiä rättejä vai kenties keskikokoisia sammakoita. Onko luvassa leppeää kevättuulta vai myrsky joka suunnilleen irroittaa naaman? Pakkasta, hellettä vai jokin ennestään tuntematon sääilmiö? Varusta lapsi kaikkeen mahdolliseen, sellaisen sääennusteen varassa, jolle meteorologikin repeää nauramaan.

Ei se vaikeaa ole. Pue lapselle jotain missä ei tule kuuma eikä kylmä, ja jotain mitä pystyy pukemaan sekä riisumaan, ja jotain mikä ei hiosta eikä päästä vettä läpi. Pakkaa mukaan pipo, hanskat, kaulurit, villahousut, kerrasto ja enosi karvahattu vilakkaa säätä varten, sekä aurinkolasit, aurinkorasvat, uv-ranneke, lippis, uikkarit ja snorkkeli lämpöaallon varalta. (Okei viimeiset olivat toiveajattelua.)

Ja ne kengät!! Ei enää niitä talvikenkiä vaan sellaiset. että pystyy juoksemaan. Mieti muuten sitä, että myös lapsi ansaitsee kengät, joissa on hyvä lapselle suunniteltu lesti.

Sentään se hyvä puoli tässä säässä on, että talvivaatteita ei näillä näkymin tarvitse puunata ja pakata varastoon koko vuonna. Säästypähän sekin vaiva!

Mutta arvonta! Jos lapsesi viihtyvät keväässä hyvissä kengissä, kommentoi tähän alle vaikka kevät/kenkä tai Huono Äiti on paras (tää on ehkä paras kommentti ever 😉 )  ja me arvomme kaikkien osallistujien kesken yhdet Viking -kengät. Mitkä kengät sinä valitsisit täältä?

Tämä on Huonon Äidin ja Viking Jalkineiden kaupallinen yhteistyö. Huono Äiti ehdotti yhteistyötä Vikingille, koska Vikingin kengät eivät olleet koskaan hajonneet kankaasta eivätkä päästäneet vettä läpi lapsen sukkaan kovassakaan kulutuksessa. Kenkäkumppanivalinta on siis mitä suurimmassa määrin kokemuspohjainen.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 249 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

249 vastausta artikkeliin “Näin puet lapsen Suomen kevääseen!”

 • Suvi sanoo:

  Kevät/kengät! (Vieläkö kerkee?)

 • Tiina sanoo:

  Huono äiti on paras! ..ja Vikingit todettu parhaiksi myös 🙂

 • Sannamarianna sanoo:

  Huono äiti on paras! <3

 • Johanna sanoo:

  Huono äiti on paras! Erittäin ajankohtainen asia ja esikoiselle kelpaisi mitkä vain tennarit noista vikingeistä. Ei ole vielä löytynyt kenkiä jotka kestäisi koko kesän (vaikka suurimmaksi osaksi jalassa on sandaalit!!)
  Joissain vaatteissa on järkevää ostaa merkki vaatetta, jos haluaa kestävän lapselta toiselle, mutta myös perus kirppis vaate on hyvä ekologinen valinta. Kirppikseltä ostettu vaate on jo koe käyttäjän kestänyt, myrkyt on varmasti pesty pois jos niitä on uutena ollut eikä hinnan vuoksi tarvitse harmitella jos tulee tahraa 🙂

 • Mervi L sanoo:

  Huono Äiti on paras!

 • AK sanoo:

  Kevät!

 • tarjahele sanoo:

  Huono Äiti on paras