Kaupallinen yhteistyö Visit Oulun kanssa.

Aktiivinen Pohjois-Suomen pääkaupunki tunnetaan paitsi älykaupunkina (6G ja silleen) myös upeista festareista ja Nallikarin hiekkarannoista, mutta tällä kertaa halutaan kertoa siitä Oulun aktiivisesta puolesta, Liikkuja-Lissun unelmasta. Huonon Äidin toimitus ei ehkä tunnista itseään Lissusta, mutta vähemmänkin aktiivinen jalka alkaa vipattaa kun puhutaan jokihyppelystä ja koskiuinnista! Puhutaan siis lisääkin.

Ja aloitetaan siitä jokihyppelystä, joka jo itsessään kuulostaa aika mahtavalta, mutta siinä ei ole vielä kaikki! Lisätään vielä ripaus yötöntä yötä ja kelluvia igluja!

Kuva Visit Oulu, Ylin Kuva Visit Oulu.

Kuten kuvasta näkyy, puhe ei ole niistä perinteisistä jääpaloista kasatuista asumuksista, vaan varsin mukavista moderneista ja luksusta tarjoavista Koivurannan saunalautan joki-igluista. Jokihyppelyssä et pelkästään ajele lautalla Oulujoella, vaan myös majoitut aalloilla keinuvissa igluissa, joissa on upeat lasiset seinät ja katto maksimaalisen näkymän mahdollistamiseksi. Lisäksi iglujen varusteluun kuuluu mm. kompostoiva wc, minikeittiö ruokakellari, wi-fi, bluetooth kaiuttimet, pilkkiaukko, lämmitys ja ilmastointi, akkumoottori… Ja mikä parasta: iso laadukas sänky, jossa saa nukkua ilman yöllisiä herätyksiä kissan, koiran, lapsen tai kuorsauksen tahoilta. Jos taas on vähän masokistin vikaa, voi mukaan ottaa lapsenkin, sillä igluun voi vuokrata myös lisävuoteen jälkikasvulle.

Nyt kun elämyksellinen yöpyminen on kondiksessa, voidaan kehittää tekemistä myös päiville. Miltä kuulostaisi koskiuinti Koitelissa? Märältä, näin ensiajatuksella, mutta vaikka Suomen kesä on mitä on, ja jokivesi harvemmin kohoaa kovin korkeisiin lämpöasteisiin, niin kosken kuohuissa heittää mielellään talviturkin vähän erikoisemmalla tavalla. Eikä tule edes kylmä, sillä varusteina kuohuvien koskien kellunnassa on märkäpuku, neopreenitossut ja -hanskat, pelastusliivi ja kypärä. Ja uinnin jälkeen tarjoillaan kuumaa mehua!

Kellu keskellä koskia! Kuva Visit Oulu.

Koitelin kuohuvat kosket ovat varsinkin paikallisten suosikkikohde myös kesän päiväretkille. Ulkoilu- ja virkistysalueella voi kosken kuohuissa kellumisen tai niiden ihailemisen lisäksi kalastaa, meloa, paistaa makkaraa, samoilla luonnossa tai vain nauttia luonnosta ja kesästä!

Ouluhan on muutenkin varsin vetinen kaupunki. Siis vesistörikas, taitaa olla se oikea termi. Kaupungin läpi virtaa Plaanaoja, oululaisittain Laanaoja, jonka rannalla kannattaa hengähtää hetki ja syödä vaikka jäätelö! Plaanaoja ei vesileikkeihin sovellu, mutta siihen tarkoitukseen Suur-Oulun alueella on tietysti meri, useita jokia ja lukuisia järviä (paitsi Oulujärvi, joka nimestään huolimatta sijaitsee yllättävän kaukana Oulusta). Esimerkiksi Toripolliisista tutussa torinrannassa tai Toppilansaaressa voi suppailla merivesissä keskellä kaupunkimaisemia.

Suppailua Oulun torilla. Kuva Visit Oulu.

Sup-lautojen lisäksi vesileikkeihin voi vuokrata kanootteja, kajakkeja, surffilautaa… useilta eri toimijoilta. Ja jos löytyy oma lauta (ei pyykkilauta), niin ota mukaan ja tule Ouluun! Luvataan tarjoja upeat puitteet niin suppailuun kuin vaikka surffailuunkin, vaikka komeita säitä ei uskallakaan luvata. Ja shoppailuun, mutta tällä kertaa ei keskitytä siihen.

Vesileikeistä kun puhutaan niin muistetaan mainita vielä Linnasaaren edustalla sijaitseva Lappiksen Vesikeskus, josta löytyy sekä ninjoille ja ninjanmielisille (ja lapsille ja aikuisille) suunnattu Vesipuisto kelluvine ninjaratoineen, että Wakepark, jossa pääsee kokeilemaan wakeboardingia kokeneiden ohjaajien avulla.

Omatoimiaktiviteettien lisäksi vesille voi lähteä esimerkiksi melontasafarin merkeissä niin Oulujokisuistoihin, Oulujoen tai Varjakan saaristoihin, tai Kiiminjoen kuohuihin (siellä se Koitelikin sijaitsee). Perinteisen kajakkiretken lisäksi löytyy mm. koskenlaskua, perhemelontaa, tervaveneretkiä ja aallokkoleiriä.

Myös perämeren aallokko sopii surffailuun! Kuva Visit Oulu.

Jos haluaa vähemmän märkää aktiviteettia, jalat tukevasti maan pinnalla, Oulusta löytyy useita Frisbeegolf-ratoja, luontoreittejä ja virkistysalueita. Sekä tietysti, koska pakkohan se on mainita kun pyöräilyn pääkaupungista Oulusta kerran puhutaan, pyöräilyreittejä joka lähtöön. Vuokrattavia pyöriä löytyy ihan kaikille: sähköpyöriä, jopoja, maastopyöriä, sähkömaastopyöriä, läskipyöriä jne.

Pyöräilyä metsäreiteillä. Kuva Visit Oulu.

Pyöräilyretkille voi lähteä niin omatoimisesti kuin opastettuinakin, eikä pidä unohtaa Pohjolan Rengastietä, road trip -reitistöä, jonka usea etappi taittuu vaivatta myös pyörällä. Oulun ulkoilureittejä löydät täältä, ja koko Oulun seudun parhaista luonto-/ulkoilureiteistä löytyy kootusti tietoa täältä.

Siinäpä sitä onkin, aktiviteetteja vaikka koko lomaksi, ja lisää löytyy. Mitä teidän perhe tekee mieluiten lomalla? Kerro kommenteissa ja olet mukana lomalahjakortin arvonnassa!! Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle matkalahjakortin Nallikari Lomakylän Poiju Villoihin, jotka ovat moderneja saaristolaishenkisiä huviloita Oulun rivieralla Nallikarissa. Poiju Villoissa koko perhe (4 + 2 henkilöä) majoittuu mukavasti luonnon keskellä.

Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken yhden majoituslahjakortin Nallikari Lomakylän Poiju Villoihin. Lahjakortti oikeuttaa kahden yön majoitukseen Poiju Villoissa, varaustilanteen mukaan. Arvontaan voi osallistua 26.6.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. EDIT! Arvonta on arvottu ja voittajaan on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu. Kiitos kaikille osallistuneille!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia