Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Visit Oulu.

Musiikki on matkamme eri maailmoihin –  kesän festari siihen paras matkalippu. Elämä ilman musiikkia olisi litteää, kuin elämä ilman kieltä.

Ja nyt sinustakin voi tulla lavatähti!! Tarvitset vain jonkin verran rytmitajua ja avoimen mielen, sillä vuosittain järjestettävissä ilmakitaransoiton MM-kisoissa pitää vain NÄYTTÄÄ siltä että osaa soittaa!

Kuva Visit Oulu.

Eli lähdettäiskö kaikki yhdessä kilpailemaan ilmakitaransoiton maailmanmestaruudesta Ouluun elokuussa? Vielä nimittäin ehtii, vaikka kansalliset karsintakisat onkin aloitettu jo talvella, sillä itse kisoja edeltävänä iltana järjestetään vielä ohituskaista kunniaan ja maineeseen: Mustien hevosten karsinta. Hikinen viime hetken kilpailu, josta vielä ehtii nousta finaaliin. Just sopiva juttu meille kaiken viime tipassa hoitaville ruuhkavuosissa rämpiville unohtelijoille.

Jos et vielä tänä vuonna uskalla, niin älä huoli, mekin luultavasti kerätään rohkeutta vielä ainakin vuosi, mutta tunnelmaan voi osallistua onneksi yleisönäkin. Ilmakitaransoiton MM-kisat järjestetään taas Oulussa kuuluisan kävelykadun Rotuaarin aukiolla. Ja mikä parasta, kisoihin on kuulemma vapaa pääsy!! Siis sinne yleisöön, lavalle pitää yhä käydä karsinnan kautta.

Kuva Visit Oulu.

Kuva Visit oulu.

Jos ilmakitaransoitto ei just nyt innosta, tai jos on mahdollisuus että oma nuoriso on paikan päällä ja kuitenkin nolaavat sut jos satutte törmäämään, niin kyllä Oulun kesästä löytyy muitakin menoja, ihan jokaiselle tanssijalalle. Oulu on nimittäin sen verran vahva kulttuurikaupunki, että se on valittu Euroopan kulttuuri­­­pää­kaupun­giksi vuodelle 2026!

Vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkina Oulun teema on kulttuuri-ilmastonmuutos, koska vaikeina aikoina halutaan tuoda ihmiset jälleen yhteen, voimavaroiksi toisilleen. Kulttuurin ja taiteen keinoin Oulu haluaa parantaa ihmisten henkistä ilmapiiriä samalla kun vahvistetaan myös eurooppalaista identiteettiä. Ja koska teemassa vahvana on yhteisöllisyys, ei kulttuuripääkaupunkiakaan tehdä yksin, vaan mukana on lisäksi 32 pohjoisen kaupunkia ja kuntaa.

Kuvassa Milla Virtanen ja Leevi Lehtinen.

Mutta ei siis tarvitse odottaa vuotta 2026, vaan Oulun kesätapahtumista nautitaan myös tänä kesänä! Ilmakitaransoiton MM-kisat on suuri ja maailmanlaajuisesti tunnettu tapahtuma, mutta vielä suurempi on Qstock. Heinäkuun lopussa järjestettävä kaksipäiväinen musiikkifestivaali vetää huippuesiintyjiä ympäri maailmaa (tänä kesänä mukana mm. Limp Bizkit ja Antti Tuisku!!) ja festari onkin vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Qstock järjestetään Oulun legendaarisessa tapahtumapuistossa Kuusisaaressa, jossa on järjestetty erilaisia festareita ja tapahtumia jo puoli vuosisataa: Qstockin edeltäjä Kuusrock järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1973.

Toinen suurfestari on Suomipop Festivaali heinäkuun puolessa välissä, eli käytännössä siis ensimmäinen suurfestari, jos mennään aikataulun mukaan. Suomipop järjestetään tietysti myös siellä Kuusisaaressa, ja näillä festareille lavoille kipuaakin vain ja ainoastaan suomalaisia musiikin huippunimiä mm. Anna Puu, Arttu Wiskari, ja monille meistä jo teiniajoilta tutut Apulanta, Tehosekoitin JA Neon2. JEE!!! Lisäksi nähdään JVG, BEHM.. kaikki nykyajan kuumimmat lyhenteet.

Oulu on tunnettu tietysti vahvana metallikaupunkina, siis musiikillisesti, ei teollisuudesta, ja raskaamman musiikin ystäviä ilahdutetaan useilla eri festareilla kesän aikana. Kaupungin kesän startti on  Metal Capital Festival kesäkuussa 17.-18.6. Samana viikonloppuna on myös pienempi ja hyvin erilainen indiemusiikin festivaali Pikipop, Pikisaaren Villatehtaan miljöössä.

Pikisaari, vanhan Villatehtaan alue.

Eikä siinäkään vielä kaikki! Mehän luvattiin festaria festarin perään, ja seuraavaksi vuorossa onkin kamarimusiikkifestivaali Oulunsalo Soi.  Oulunsalo Soi on ihmisläheinen, intiimi, monipuolinen ja korkeatasoinen kamarimusiikkifestivaali, jossa kuullaan klassikoita ja syyttä unholaan jääneitä helmiä.

Heti elokuun alussa järjestettävä Elojazz on festivaaliviikonloppu tupaten täynnä paikallisia jazz- ja rytmimusiikin kokoonpanoja, sinne vaan vähnä jazzailemaan! Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna taas järjestetään oululaisten yhteisvoimin luomat Oulun päivät! Luvassa on musiikin lisäksi tanssia, teatteria, kirjallisuutta, elokuvia sekä yleistä markkinatunnelmaa, oululaiseen tyyliin.

 

Ja VIELÄ! Vielä jäi mainitsematta kesän päätöskonsertti Kuuska Soi, urbaanin kulttuurin ja musiikin festari Varjo-festivaali,  poikkitaitellista keikkasuunnistusta tarjoava Uleåborg Festival of Psychedelia, hiukanko kiva Hiukkavaaran kasarmialueen Hiukkafest, puistoissa järjestettävät tunnelmalliset Puistopiknikit, Suomiräpin kiertue Rap City Oulu, sekä punkin, hardcoren ja marginaalisemman möykkämusiikin festivaali Hässäkkä-Päivät ja Ostarifestari Höyhtyällä, melkein toimituksen naapurissa (ei saa tulla moikkaamaan, ei olla nimittäin kotona, vaan festareilla!). Josko tästä kesän laajimmasta festarikattauksesta löytyisi jotain sunkin makuun?

Eiku hetkinen: Maustetytöt jäi vielä sanomatta! Eli kaikkien kesäfestareilla nuorten ja lapsiperheiden päihteettömässä ilmaistapahtumassa 8.6.2022 klo 16-20 Oulun Kuusisaaressa ovat esiintymässä muiden muassa Maustetytöt.

Siinäpä kuulkaa hyvä kysymys, jos ajatellaan, että halutaan taas esittää teille kysymys, johon vastaamalla on mukana lomakylälahjakortin arvonnassa 😉 Eli, kerro kommenteissa mikä Oulun festareista olisi eniten sun mieleen, ja olet mukana Nallikali Lomakylän lahjakortin arvonnassa!! 

Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken yhden majoituslahjakortin Nallikari Lomakylän Poiju Villoihin. Lahjakortti oikeuttaa kahden yön majoitukseen Poiju Villoissa, varaustilanteen mukaan. Arvontaan voi osallistua 26.6.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.EDIT! Arvonta on arvottu ja voittajaan on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu. Kiitos kaikille osallistuneille!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia