Ottaako lähipiirin äiti päähän? Pänniikö naapurissa asuva äiti-ihminen? Ärsyttääkö lapsensa kanssa junassa matkustava nainen? Onko samoissa juhlissa kanssasi hermoille käyvä äiti?

Älä hätäänny, kasasimme käteviä lauseita, joilla voit syyllistää äitejä ja aiheuttaa heille kalvavaa epäilystä ja pahan mielen!

Kokeile näitä:

Missä sun lapset on? Kun painotat sitä, että äidin lapset eivät ole paikalla, vaan jonkun muun kuin oman äitinsä hoivissa, osoitat kätevästi sen, että äiti on lapsiaan laiminlyövä julmuri!

Et kai sä aio hankkia enempää lapsia? Tämä kommentti jättää äidin arvuuttelemaan ahdistuneena, onko hän mielestäsi niin huono äiti, vai haluatko ensisijaisesti syyllistää häntä ympäristösyistä. Tai muuten vaan!

Ai sulla on lapsia? En olisi uskonut, että olet äiti! Tällä kommentilla tuot kivasti tiettäväksi äidille sen, että hän on väärän näköinen, väärän ikäinen tai käyttäytyy väärin ollakseen äiti.

Vieläkö sä imetät? Imetys on aina tehokas kommentointiase. Myös silloin, kun haluat vihjata, että äiti imettää liian pitkään ja on kenties lapsistaan riippuvainen tai perverssi. Muista myös ”etkö sinä imetä” ja kaikki ruokaan liittyvät kommentit!

Sä oot kyllä niin onnekas kun sun mies auttaa lasten kanssa! Tässäkin lauseessa on mukava pohjavire siitä, että äidin pitäisi itse hoitaa lapsensa.

Ymmärrän kyllä että jotkut naiset haluavat palata nopeasti töihin, mutta lapset on niin vähän aikaa pieniä. Minä en halua menettää mitään! Näin sanomalla muistutat äitiä siitä, että hän ei varmasti ole lastensa kanssa tarpeeksi ja lisäksi joku muu saa nähdä lapsen elämän tärkeitä hetkiä ja hän ei!

Siis mä en ikinä pystyisi olemaan lapsistani erossa noin pitkään… Tämä on kätevä tölväisy, kun haluat saada äidin tuntemaan itsensä tunnekylmäksi hirviöksi!

Kuva Menglong Bao.

Mäkin haluaisin jo töihin, mutta mun lapset tarvii mua vielä. Tällä tarkoitat tietysti, että MINÄ, toisin kuin sinä, ajattelen lasteni parasta. Lisäksi MEILLÄ on varaa siihen että toinen vanhempi ei käy töissä.

Olisi ihanaa jos olisi itselläkin aikaa harrastaa, mutta mä en voi jättää mun lapsia yksin. Toisin kuin sinä HUONO äiti, hähä.

Onhan se kiva että sun lapset viihtyy niin hyvin päiväkodissa/ mummolassa/ isänsä kanssa. Näin sanoessasi saat äidin epäilemään ovatko hänen lapsensa liikaa hoidossa ja hän vieläpä itsekäs ja vaivaksi muille. Jess!

Tämä lista on tarkoitettu inspiraation lähteeksi! Muista, että voit aina vaihtaa mielipidettä ja kommenttia sen mukaan, mitä kyseinen äiti tekee! Jos hän on kotiäiti, sano jotain siitä, miten paljon parempi vaihtoehto päiväkoti on lapselle, ja jos lapsi on päivähoidossa, voit esimerkiksi pohtia ääneen Minä en kyllä uskaltaisi laittaa lastani päiväkotiin, niistä kuulee niitä kauhujuttuja kuinka hoitajat pahoinpitelevät lapsia…

Tehokkainta on juuri epävarmuuden kylväminen! Mukavia syyllistyshetkiä!

Inspiraationa käytetty tätä juttua.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 14 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

14 vastausta artikkeliin “Käteviä pikku lauseita, joilla voit syyllistää äitejä, ota talteen!”

 • Jep jep sanoo:

  Imetyskommentteja on tullut todella paljon, varsinkin anopilta. ”Ai vieläkö sä imetät?” ”Koska sulla loppui maito?” (Ei ollut loppunut) ”Riittääkö sulla maitoa vai annatko lisämaitoa?” ”Odota vaan kun sille tulee hampaita, sit loppuu imetys, hehehe”. ”Ai vieläkö imetät…niin minä imetin kyl yli 2 vuotta kans” johon appiukko jostain ihmeen syystä vastas ettei ole totta. XD ”Syökö se edes?” ”Saako se tuolta mitään?” ”Ai ai, nyt on vauvalla vatsa kipeä” liittyen taas imetykseen. Päätin etten enää ikinä imetä anopin edessä.

 • Mummo 60+ sanoo:

  Kaikkea olen saanut kuulla mutta olen ajatellut sanojan olevan vähän yksinkertainen.
  Joillekin olen sanonut takaisin. Toisten kohdalla tiesin sen olevan hyödytöntä.

  Ei kaikesta pidä etsiä piilomerkityksiä ja olla herkkä lumihiutale.

 • Aamu-uninen laiskurimutsi sanoo:

  ”Kyllä MEILLÄ jo luultais heti että äiti on KIPEÄ jos en viimeistään seitsemältä heräis joka aamu!!!1!”

 • Äiti sanoo:

  On tokaistu että ethän enää lisää lapsia tee. Ja viimeisen kohdalla kysyttiin että oliko vahinko? Lapsia neljä. Yritin antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ihmiset ei aina ajattele että loukkaavat sanomisilla.

 • Hansu sanoo:

  Sarkasmiahan tämä oli. Itse olen saanut kuulla useamman näistä kommenteista. Mielipahan muistan vieläkin joten olen päättänyt etten kiusaa muita äitejä typerillä kommenteilla.

 • Syyllinen sanoo:

  Listaan lisäksi appivanhempien, ”mikään ei ole lapsen syytä”, ”lapsi on syytön kaikkeen”. Muista sanoa tämä äidille, jonka lapsella koliikki. Hyvä yleispätevä syyllistyskeino.

  • mummuvaan sanoo:

   Pieni lapsi on tosiaankin syytön kaikkeen. Jos syitä ja syyllisiä haluaa välttämättä etsiä, niin ne löytyvät perintö- ja ympäristötekijöistä.

 • Häh sanoo:

  Onkohan sulla kaikki ihan ok jos tällaista kirjoittaa?
  Ehkä kannattaisi miettiä mitä kivaa ja ystävällistä voi sanoa muille ja eniten miettiä minkä takia joku käy omille hermoille ja mitä asialle voisi tehdä.

 • Mutter sanoo:

  Kylläpä oli kätköstä tekstiä. Jos minulle sanoisi noista minkä tahansa en närkästyisi. Olen tavallinen työssäkäyvä äiti joka oli usean vuoden lasten kanssa kotona. Nyt onnellisena töissä taas.

 • Äippä sanoo:

  Nyt oli kyllä aika väsynyttä juttua. Kelle tämä oli tarkoitettu? Ei naurata eikä ärsytä. Mieluummin vähemmän mutta laadukkaampaa huonoäiti tekstiä kiitos!

  • Isoäiti sanoo:

   Tämän seiskavitosen mummon mielestä ihan nautittavan upeaa tekstiä, joka toivottavasti aiheuttaa edes pientä positiivista liikehdintää tyhmiä laukovien pääkopassa.

   • Mummo sanoo:

    Sarkasmiahan teksti on,se on vaan vaikea laji jota kaikki ei ymmärrä.Tällainen 12×mummo on kuullut ihan joka lauseen aikanaan.Nuoret äidit,älkää olko tosikkoja ja vastakaa napakasti takaisin.