Huono Äiti sai avautumisen, jossa lukija kertoi etääntyneensä äidistään, sillä äiti kääntää keskustelun aina pois tyttärestään. Ihmiset ja ihmissuhteiden dynamiikat muuttuvat ajan kanssa, mutta tämän lukijan mielestä tiettyjen asioiden pitäisi pysyä äidin ja lapsen välillä ennallaan, iästä huolimatta. Lue avautuminen alta ja kerro kommenteissa, mitä ajatuksia se sinussa herättää.

”Olen lähes 40-vuotias. Minulla on 2 lasta, jotka ovat jo kouluikäisiä. Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä kohta 12 vuotta. Minulla on paras ystävä, jolle voin puhua mistä vain. Minulla on kavereita. Tulen erittäin hyvin juttuun anopin ja muun miehen puolen suvun kanssa. Tulen erittäin hyvin juttuun omien sukulaisteni kanssa. Tulen hyvin juttuun äitini kanssa ja olemme aika läheisiä MUTTA…

Viimeisen, noin kolmen vuoden aikana, olen huomannut, että tuntejakin kestävät puhelin keskustelut pyörivät nykyään sen ympärillä, mitä äitini tekee. Kun puhun omista asioistani, hän saattaa muuttaa keskustelun kulun minulle tapahtuneesta yhtäkkiä kesken lauseeni siihen, mitä esim. hänen entinen työkaverinsa (minun kanssani samaa ikää) on tehnyt vastaavassa tilanteessa ja siitä ohjaudutaan taas puhumaan hänen asioistaan. Harvoin nykyään siis pystyn kertomaan kuulumisiamme kokonaisuudessaan, sillä vanhan työkaverin lapset ovat luultavasti tehneet vastaavaa, josta äitini haluaa kertoa mieluummin, kuin kuunnella omien lastenlasten tai minun asioita.

Vaikka olenkin aikuinen, kaipaan silti sitä aikaa, kun äiti jaksoi kuunnella ja olla kiinnostunut meidän asioista. Ennen pandemiaa hän kävi kylässäkin vähintään kerran kuussa, sillä asumme samalla paikkakunnalla. Nykyään hän käy ehkä kahdesti vuodessa. Ymmärrän, että myös ikä alkaa painaa (täyttää 60 tänä vuonna), mutta jokin on muuttunut tässä meidän välisessä suhteessa hänen puoleltaan nyt muutamien vuosien aikana, enkä tiedä, mistä on kyse.

Tuntuu aivan hullulta olla ”mustasukkainen” aikuisena omasta äidistään ja lasten mummusta, kun hän tuntuu välittävän enemmän entisen työkaverinsa perheestä.

Voisin ottaa asian esille, mutta pelkään menettäväni sen vähänkin, mitä meillä enää on. Ennen saatettiin juoruta puhelimessa, nauraa räkättää ja ihmetellä julkkisten kauneusleikkauksia. Puhua puutaheinää ja taas nauraa… Kunhan oltiin ensin vaihdettu kuulumiset. Nykyään tämä on vain muisto siitä, millaista meillä oli.”

– Nimim. Aikuinenkin kaipaa äitiä

Burnout olikin mahdollisuus

Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI, mitä ajatuksia avaus sinussa herätti, tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset. Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “”Kaipaan sitä aikaa, kun äiti jaksoi kuunnella””

  • Muistisairaus? sanoo:

    Jos persoonallisuus muuttuu noin ja vain vanhoja juttuja muistelee, voisiko olla joku muistisairauden esivaihe. 60- v ei vielä kovin vanha kyllä.