Mikä ihme siinä on, että lapset eivät halua pestä hampaita? Harvassa ovat ne lapset, jotka suostuvat siihen mukisematta. Ja ne vanhemmat lapset, jotka oikeasti muistavat harjata hampaat ja harjaavat ne huolella…

Nykyisin on vaikka mitä kivoja hammasharjoja kaikilla lasten suosikkihahmoilla koristeltuina ja hammastahnoja vaikka minkä makuisina, mutta ei, se ei tee hampaiden pesua yhtään sen houkuttelevammaksi.

Vanhempana sitä suorastaan pelkää että lapselle tulee reikiä hampaisiin ja että hammaslääkärissä pidetään huonona vanhempana niiden takia.

Äiti kertoo:

”Tiedätkö jokailtaisen (ja hyvillä äideillä myös aamuisin) tapahtuvan taistelun pienen pirpanan kanssa? Aiheena tietysti aina niin ihastuttava hampaiden harjaus. Mikä siinä voi olla niin kamalaa?! Viime viikolla taistelun tuloksena, sain luvan harjata prinsessan hampaat huolellisesti.

Pakko myöntää, että kun näin takahampaassa mustan kolon, sydän pomppasi samantien kurkkuun. Apua reikä?? Mun kultamussukalla on reikä hampaassa! Mitä hammaslääkäri sanoo?? Mitä meistä ajatellaan?! Tästä taatusti paukkuu vähintäänkin lasut!!

Sain varattua hammaslääkäriajan heti seuraavalle viikolle, jännitän nyt jo miten tuo käynti tulee menemään ja minkälaista palautetta sieltä meille vanhemmille tulee. Aion nimittäin ottaa miehen myös mukaan, leijonan kitaan en yksin mene!”

Mikä teillä on löytynyt ratkaisuksi lasten hampaiden pesuun? Vanhempi harjaa lapsen hampaat teiniksi asti? Uhkailu, lahjonta ja kiristys? Vanha kunnon pelottelu? Makuhammastahnat ja hienot harjat? Vai onko teillä sellainen ihmelapsi, joka suostuu hampaidenpesuun mukisematta?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 vastausta artikkeliin “Joka ilta ja aamu sama vääntö!”

 • Natsimutsi sanoo:

  Meille on mennyt ihan järkipuhe ja kuvat perille. Eli olen näyttänyt miten hampaille käy, jos hampaita ei pestä. Karkkipäivä on myös julmasti peruttu, jos hampaiden pesu on ollut hankalaa. Kertaakaan ei ole hampaat jääneet pesemättä. Joissain muussa asioissa voidaan sitten antaa periksi ja neuvotella….

 • 2 pojan äiti sanoo:

  Pikku Kakkosen pelisovelluksessa on hammaspeikkopeli, jossa pitää harjata hammaspeikkoja pois hampaista ennenkuin ne ehtivät ”louhia” hampaan pois. Se on vähän konkretisoinut meillä sitä, että mitä suussa voi tapahtua jos hampaita ei pestä. Lisäksi soiva sähköhammasharja on lisännyt hampaiden harjausaikaa.

 • 4 lapsen äiti sanoo:

  Joskus pelkkä tahnan vaihto toiseen auttaa ja hampaiden pesusta tulee hauskaa kun lapsi saa valita tahnan. Kyllä niitä ohi lyöntejäkin on tullut hampaiden pesuvälineitä ostaessa. Mutta meillä auttoi kun siirryimme sähköhammasharjaan niin jo tuli hampaiden harjauksesta hauskaa ja sitä 4-vuotiaamme haluu itse yrittää eteisen ison peilin edestä. Mutta kannattaa lukea lapselle paljon materiaalia satujen muodossa. Ja keskustella asiasta niin että antaa lapsen itsekkin hoksata mikä on omaksi parhaaksi. Meillä jo toivotaan et hampaat lähtisivät ja sais ne oikeet leegot. Hampaiden hoidosta voipi tehdä myös hauskaa…
  Pienempi paha se harjaus kun se että lapsen kanssa hammaslääkäriin poraamaan reikiä.

 • Veera sanoo:

  Sähköhammasharja musiikin kera ja kerrotaan peikoista, jotka pitää häätää suusta pois… 😉