”Monessa perheessä on saatettu liikkua kaksipyöräisellä vempeleellä jo vaikkapa kaksivuotiaasta. Liikkumista on harrastettu esimerkiksi potkupyörällä, skuutilla, polkupyörällä tai peräti skeittilaudalla. Neljä pyörää ei tee siitä helpompaa! Tiedän kolmivuotiaan, joka menee sujuvasti jopa lumilaudalla.

Poikani on liikkunut visusti vain omilla jaloillaan. Hän on kuusivuotias…
Kerran hän on kokeillut kaverin skuuttia. Kolmipyöräisellä on sentään menty ja luistimilla. Nyt hän on ilmoittanut, että haluaa skuutin. Onneksi kaveriltaan on jäänyt skuutti pieneksi ja he toivat sen vapuksi meille. Mikäs sen parempaa oli kuin aloittaa huristelun opettelu vappuna. Se oli oikeasti suorastaan ihme!

Lapseni liikkumisen rajoittuneisuus johtuu aistiyliherkkyydestä, johon kuuluu olennaisesti myös kehon motoriikka ja sen hallinta. Mikäli kehonhallinta ei ole kunnossa niin uskallusta tasapainoa vaativiin juttuihin ei vain ole.
Onneksi poikamme on saanut käydä toimintaterapiassa, jossa motorisia taitoja on voitu kehittää ja rohkaista häntä liikkumaan.


Ylin kuva Andhika Soreng.

Pari viikkoa sitten ehdotin hänelle, että mitäs jos ostettaisiin sulle polkupyörä. Tuli täystyrmäys. Aloitetaan siis lähestyminen pyöräilyyn skuutilla. Siinä on sentään kaksi pyörää. Tosin viimeksi, kun kävimme skuuttia liikkeessä kokeilemassa niin kaksipyöräinen versio oli liian pelottava. Ehkä hän on nyt siihen jo valmis?

TILANNEPÄIVITYS: Näimme sattumalta erästä poikamme kaveria puistossa taannoin. Kävi ilmi, että kaverille oli hommattu uusi pyörä. Poikani oli kulkupelistä selvästi haltioissaan. Kaverin vanha pyörä odotti myyntiä kellarissa. Pyörä olisi juuri sopiva täksi kesäksi opetella ajamista. Ehdotin sen ostamista pojalleni. Pyörän ollessa lisäksi musta asia olikin yht’äkkiä selvä. Hänen suustaan kuului: ”Joo, ostetaan se!”

Tämähän alkaa kuulostaa jo liian hyvältä! Poikani haluaa ja uskaltaa toivottavasti viimein opetella ajamaan pyörällä. Millainen kesä tästä vielä tuleekaan?!

Nimim. Huono isä

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ihme! Poikani haluaa liikkua kaksipyöräisellä!”