Idea on ihana: tavataan ystäväperheiden kanssa ja grillaillaan. Lapset mukaan totta kai!

Nautitaan hyvästä ruoasta, jutellaan, istutaan iltaa…samalla lapset telmivät keskenään ja kaikilla on mukavaa! Tällaiset illat ne antavat voimaa syksyyn ja talveen…

…tai sitten ne vievät voimanrippeet jo nyt!!!

Ilta kun kuitenkin sujuu näin:

Sopiva ajankohta saadaan sovittua noin 478 whatsapp-viestin jälkeen. Tuntia ennen Mäkelät peruvat, koska Violalta lensi kaariyrjö just äsken. Sentään peruivat, jotkut, ketään nimeltä mainitsematta, olisivat vaan tulleet paikalle köh köh…

Kaikille sopivat ruoat on sovittu 269 whatsapp-viestillä, mutta joku oli nyt kuitenkin unohtanut sen, että Minna ei syö viljoja, perunoita, maitotuotteita eikä ulkomaisia kasviksia, eikä hän juo valkkaria, vaan hänelle pitää olla pienpanimon olutta (ai miten niin se on tehty viljasta, eikä ole!).

Lapsille on varattu nakkeja ja maissia ja vaahtokarkkeja, paitsi Virtasten lapsille, koska he eivät saa syödä sokeria ja maississa ja vaahtokarkeissa ja ketsupissa on sokeria, parasta jättää nakitkin väliin.

No ei se mitään, pientä säätöä ruoan kanssa, levittäydytään kaikki ulos grillin ääreen, täällä on kuitenkin 14 astetta eikä edes sada yhtään, joten ihanaa tässä on istua kesämekossa hei!

Lapsille on varattu viihteeksi saippuakuplia ja vesipyssyjä, ja saippuakuplavedet on kaadettu maahan ja vaatteille 15 sekunnin kuluessa avaamisesta. Vesipyssyillä ampumisesta tulee ensimmäinen tappelu seuraavien 15 sekunnin kuluessa.

Tappeluja selvittäessä ja vaatteita vaihtaessa ja ruokaa valmistaessa ja hyttysiä loitommalle huitoessa on täysin mahdotonta pitää yllä mitään keskustelua, mutta yritys on kova.

Joku lapsista saa hepulin ampiaisesta, minkä jälkeen hepuli leviää kuin rutto ja kaikki lapset juoksevat huutaen pakoon. Ampiainen ei vahingoita ketään, mutta pari ruohotahraa ja yksi asfaltti-ihottuma saadaan aikaan huutoitkun saattelemana.

Onneksi aikuisten keskustelussa ei mennyt hukkaan mitään järkevää, koska kukaan ei oikeastaan muista mistä puhui, ja ne jotka muistavat puhuivat vain siitä, että millos sulla on lomat.


Kuva Nik MacMillan, ylin kuva Pam Menegakis.

Ruoka alkaa vähitellen valmistua, ja siitä onneksi tulee juuri sellaista kuin pitääkin, eli:

– Lapsille ei kelpaa mikään paitsi kylmä nakki. Uhkarohkein nuolaisee maissintähkää ja huutaa HYIIII, mikä määrittää yleisen mielipiteen.

– Osa makkaroista on pudonnut hiilille, joten ne narskuvat ”mukavasti” hampaissa.

– Loput makkarat ovat kylmiä sisältä.

– Joku on unohtanut perunat sisälle, ja ne ovat joko jääneet keittämättä tai kiehuneet ylikypsiksi, jännää nähdä mitä tällä kertaa!

– Kasvikset ovat raakoja mutta palaneita.

– Pihvit ovat sitkeitä.

– Kaupan perunasalaatti on hei tosi hyvää. Jaska mököttää koska hän toi itse tehtyä perunasalaattia, mutta kukaan ei syö sitä vaikka siinä on fenkolia ja villiyrttejä ja itse marinoituja kuusenkerkkiä!!

– Kaikki kehuvat, miten IHANAA ruoka on! (Paitsi Jaskan perunasalaatti, josta sanotaan, että se on ”mielenkiintoista”.)

Kun aikuiset ovat juuri aloittaneet ruokailunsa, lapset alkavat kiemurrella ja kitistä, että millon saadaan niitä karkkeja ja mä en jaksa enää paitsi karkkia jaksan ja mulla on kylmä ja mulla on pissahätä. Vaatteiden hausta ja vessareissuista väännetään puolisoiden kanssa, etkö sä nyt tän kerran voi mennä?!

Lapsia auttaessa ruoka jäähtyy, mutta pinna ei. Mankumiseen kyllästyneet vanhemmat sihisevät hampaiden välistä, että nyt kunnolla tai lähdetään kotiin.

Teknologia ja paahtamattomien vaahtokarkkien antaminen lapsille todetaan uhkailua paremmaksi keinoksi säilyttää rauha.

Hyttyset hyökkäävät, mutta nyt ollaan ulkona, koska on kesä! Keskustelun katkaisee lasten lisäksi jatkuva ruumiinosien läiskimisen ääni ja korvan juuressa jatkuva taukoamaton ininä.

Ininän katkaisee tappelu, kun Vertti ei näe mitään muiden takaa tabletilta, ja äiti antaa Vertille kännykän josta Vertti voi katsoa videoita, ja kaikki muutkin lapset haluavat katsoa omalta laitteelta. Lapsille jaetaan kännykät käteen, koska kukaan ei jaksa kuunnella kitinää.

Maha on sentään täynnä, koska omien (kylmenneiden) ruokien lisäksi tuli syötyä lasten maissit ja nakijämät. Lasten katsoessa videoita vanhemmat haaveilevat että ensi kerralla ollaankin sitten aikuisten kesken, ja varataan enemmän viiniä ja valvotaan yöhön asti.

Hohhoijaa, jokos sitä pitäisi lähteä tästä kotiin ja nukkumaan, johan kello alkaa olla puoli kahdeksan? Ei sitä enää tässä iässä jaksa valvoa… Olipa ihanaa, otetaan pian uusiksi!!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ihana grilli-ilta ystävien ja lasten kanssa – näin se sujuu!”

  • Johanna sanoo:

    Olipa huono kirjoitus, jos jollain menee noin niin ei voi kun ihmetellä. Yhdessä kauppaan ja ruokien esivalmistus ja valmistus. Lapset kattavat pöytää, leikkivät yhdessä, laittavat ruokia esille.
    Grillataan, syödään, palataan yhdessä jotain pihapelejä ja lautapelejä ja lapset saa herkutella ja valvoa pitkään. Lapset nukkumaan ja aikuiset jää vielä viettämään yhdessä iltaa.
    Ei ikinä ole ollut tuollaista säätöä taisi olla vain sarkasmia koko juttu.