Tämä on kaupallinen yhteistyö Turun Kaupunginteatterin kanssa

”Nää tunteet on niin tuttuja joka mutsille”, nyyhkäisi äitini, kun tuli ulos Hiljaiset sillat -musikaalin ensi-illasta Turun Kaupunginteatterista. Tarina oli entuudestaan tuttu, mutta musikaalin energinen toteutus aivan valloittava.

Hiljaiset Sillat -elokuva itketti aikoinaan kansaa sankoin joukoin. Vielä tänäänkin teema on yhtä ajankohtainen, sillä kukapa ei osaisi samaistua Francescan salamarakastumiseen ja vaikeaan valintaan. Pysyäkö kotiäitinä  maaseudun arjessa vai antautuako tuntemattomalle tulevaisuudelle kuvausmatkoja eri paikkoihin tekevän valokuvaaja Robertin kanssa? Järki sanoo perhe, mutta Robertin sytyttämää roihua ja avoimena odottavan maailman kutsua on vaikea vastustaa.

Turun kaupunginteatterin musikaali ja toteutus täytti tehtävänsä upeasti ja monella eri tavalla. Esiintyjät olivat kerrassaan upeita. Lavastus oli enemmän kuin vaikuttava ja tuki tarinaa viemällä katsojaa Iowasta Napoliin, Francescan lapsuudesta nykyhetkeen. Robertin tulon myötä aktivoituu myös Fransescan koti-ikävä.

Lisäjännitystä ensi-iltaan toi myös sairaustapaukset. Päärooleissa Francescana ja Robertina nähdään upeaääniset Jonas Saari ja Maria Ylipää, jota ensi-illassa sairastumisen takia korvasi Anna-Maija Jalkanen intensiivisellä huippusuorituksella. Jalkasen roolisuoritus oli upea vähäisestä harjoitteluajasta huolimatta ja sai ansaitut seisovat aplodit. Muun esiintyjäkaartin muodostavat Akseli Ferrand, Marika Huomolin, Linda Hämäläinen, Stefan Karlsson, Julius Martikainen, Peter Nyberg, Lasse Pajunen, Kirsi Tarvainen ja Reeta Vestman. Orkesterin johtamisesta vastaa musikaalikonkari Eeva Kontu. Musikaalin on ohjannut Samuel Harjanne.

Hyvän esityksen ja musikaalin huipentuma on tietenkin se, kun arjen keskellä pääsee kokemaan sellaisia tunteita, että nenäliinoja kuluu pitkin matkaa. Musikaalin huippukohtia oli vaikeiden valintojen lisäksi myös makeat naurut yleisöstä kirvoittaneen Kirsi Tarvaisen kommentit Francescan ja valokuvaajan yhteisistä hetkistä, joista kuulsi pieni kateus. Yleisö nauroi tosissaan ja seisoi lopussa aplodeja antamassa. Jos tarvitset piristystä synkkään syksyyn, niin Turun Kaupunginteatterin Hiljaiset sillat  -musikaalille vahva suositus! Viekää te muutkin äitinne tai mummonne katsomaan esitystä!

Liput Hiljaisia Siltoja katsomaan voi hankkia tästä, ja kommenteissa voit osallistua lippuarvontaan! Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle kaksi lippua Hiljaiset Sillat näytökseen! Kerro meille kommenteissa kenet sinä ottaisit mukaan musikaaliin, ja olet mukana!! Osallistumisaikaa on 11.11.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Kuvassa Kirsi Tarvainen ja Lasse Pajunen.
Kuva: Otto-Ville Väätäinen

 

 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 38 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

38 vastausta artikkeliin “Hiljaiset sillat ei jättänyt ketään hiljaiseksi Turun Kaupungintetterissa”