Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Myllyn Paras.

Välipalaksi, iltapalaksi, aamupalaksi tai ihan vaan palan painikkeeksi! Mihinpä ei lehtitaikinaleivonnainen taipuisi. Huonon Äidin kokki Ilkka Lääveri kehitti Myllyn Parhaan uudesta palmuöljyttömästä lehtitaikinasta kaksi valloittavaa ja vaivatonta reseptiä. Niin helppoja, että onnistuu nuorisoltakin!

Myllyn Paras Lehtitaikinauutuus on laktoositon, sokeriton, vegaaninen ja tietysti palmuöljytön. Myös seuraavista aurinkokuivatulla tomaatilla täytetyistä leivoksista saa vegaanisen korvaamalla juuston vastaavalla vegevalmisteella, ja jättämällä kananmunalla voitelun väliin.

Aurinkokuivatulla tomaatilla täytetyt lehtitaikinat

10 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikina, palmuöljytön
  • 2 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
  • 1 dl tomaattipyrettä
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 rkl viipaloituja oliiveja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 kpl kevätsipulia
  • 1 kananmuna
  • mustapippuria

Sulata lehtitaikinalevyt ja laita uuni lämpenemään 185 °C:seen. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy pois. Hienonna kaprikset ja kevätsipuli. Sekoita aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyree, kaprikset, oliivit ja kevätsipuli keskenään. Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi. Riko kananmunan rakenne rikki ja voitele levyt kananmunalla. Jaa tomaattitäyte levyjen keskelle ja ripottele juustoraastetta päälle.

Paista 185 °C:sessa uunissa 20-25 minuuttia.

Tarjoile!

Siskonmakkarapasteijat

10 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikina, palmuöljytön
  • 3 kpl siskonmakkaraa
  • juustoraastetta
  • tuoretta yrttiä esim. salviaa
  • 1 kananmuna

Sulata lehtitaikinalevyt ja laita uuni lämpenemään 185 °C:seen. Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja stanssaa ne ympyrän muotoisiksi. Voit olla myös stanssaamatta, jos haluat tehdä puoliympyrän sijasta kolmionmallisia pasteijoita. Laita jokaiseen lehtitaikinalevyn keskelle nokare siskonmakkaraa, hiukan hienonnettua yrttiä ja juustoraastetta.

Sivele reunat kevyesti vedellä ja taita lehtitaikinat kahtia. Painele reunat haarukalla kiinni. Voit tehdä pintaan viillot veitsellä niin lehtitaikinat eivät avaudu paistettaessa.

Riko kananmunan rakenne rikki ja voitele pasteijat kananmunalla. Ripottele päälle juustoraastetta ja hienonnettua yrttiä. Paista 185 °C:sessa uunissa 25 minuuttia.

Tarjoile!

P.S. Jos haluat pasteijoista hodarimaisia niin, että ne ovat helppo täyttää vaikka suolakurkulla, majoneesilla ja ketsupilla, älä tee viiltoja pasteijoihin, jolloin pasteijat avautuvat hodarimaisesti paistettaessa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia