Mihin kellonaikaan pitäisi liikkua, jos haluaa laihtua?

Kaupallinen yhteistyö Visit Oulun kanssa.

Monet vannovat tyhjällä vatsalla tehtyjen aamulenkkien nimeen. Ideana on se, että elimistö polttaisi enemmän rasvaa, kun energiavarastot ovat yön jäljiltä tyhjät. Vaikka monet uskovat tyhjällä vatsalla lenkkeilyyn, se ei välttämättä ole erityisen tehokasta. Täysillä energiavarastoilla liikkuessa kun jaksaa treenata kovempaa, jolloin energiaa kuluu enemmän. Myös energian kuluminen treenin jälkeen on tehokkaampaa.

Usein aamutreenaamisen (aamupalaa syöneenä tai ei) eduksi sanotaan myös se, että kun liikuntaa harrastaa aamulla, saa virtaa loppupäiväksi. Treeni ei myöskään siltä päivältä voi enää jäädä tekemättä.

Toiset taas uskovat, että iltapäivä on paras aika. Jotkut tykkäävät treenata iltaisin tai jopa öisin.

Mutta onko kellonajalla väliä laihtumisen kannalta?

On, mutta hiukan yllättävällä tavalla.


Kuva Markus Spiske, ylin kuva Andres Siimon.

Uuden tutkimuksen mukaan tärkeintä ei ole kellonaika sinänsä, vaan se, että kellonaika on aina sama.

Syy ei siis ole siinä, paljonko kello treenien aikaan on. Vaan siinä, että jos ihminen treenaa aina tiettyyn aikaan, hän todennäköisimmin liikkuu säännöllisesti ja onnistuu jatkamaan liikuntaharrastustaan.

Jos liikkumaan menee milloin sattuu, treenaamisesta ei muodostu tapaa. Jos taas menee vaikka salille työpäivän päätteeksi, alkaa yhdistämään työpäivän päättymisen salille menoon. Tapa muodostuu ihan samalla tavalla kuin vaikka se, että tottuu syömään iltapäiväkahvin kanssa jotain makeaa. Ehkä kokemuksesta tiedätkin, miten helposti tuollainen tapa syntyy?

Tätä tietoa kannattaakin käyttää hyväkseen, jos haluaa laihtua tai alkaa liikkumaan säännöllisesti.

Liiku aina samoina päivinä ja samaan aikaan, niin siitä muodostuu tapa, josta on vaikeampi lipsua kuin silloin, jos lähdet liikkumaan silloin kun sattuu huvittamaan.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia