Pojat ovat usein stereotyyppisesti ajateltuna epäjärjestyksen aiheuttajia, jotka eivät välitä kotitöiden tekemisestä. Mutta tutkimukset osoittavat, että myös kotitöiden tekeminen on tärkeää poikien kehitykselle.

Kodin pienienkin töiden tekeminen opettaa pojille tärkeitä taitoja, kuten vastuuta, itseluottamusta ja ongelmanratkaisukykyä. Se voi myös auttaa heitä kehittämään työmoraalia ja sosiaalisia taitoja.

Tässä on joitain syitä, miksi kotitöiden tekeminen on tärkeää pojille:

 • Kotitöiden tekeminen opettaa pojille vastuuta. Kun pojat tekevät asioita itse, he oppivat, että teoilla on seurauksia. He oppivat myös, että on tärkeää huolehtia itsestään ja ympäristöstään.
 • Kotitöiden tekeminen lisää poikien itseluottamusta. Kun pojat onnistuvat tehtävässään, he tuntevat olonsa onnelliseksi ja tyytyväiseksi. Tämä voi auttaa heitä kehittämään itseluottamusta ja itsetuntoa.
 • Kotitöiden tekeminen auttaa poikia kehittämään ongelmanratkaisukykyä. Kun pojat kohtaavat haasteita askareiden tekemisessä, he oppivat löytämään ratkaisuja. Tämä voi auttaa heitä kehittämään ongelmanratkaisukykyä, jota he tarvitsevat tulevaisuudessa.
 • Kotitöiden tekeminen auttaa poikia kehittämään työmoraalia. Kun pojat oppivat, että on tärkeää tehdä töitä, he oppivat myös, että työstä voi saada palkinnon. Tämä voi auttaa heitä kehittämään työmoraalia, jota he tarvitsevat koulussa ja työelämässä.
 • Kotitöiden tekeminen auttaa poikia kehittämään sosiaalisia taitoja. Kun pojat työskentelevät yhdessä muiden kanssa askareiden parissa, he oppivat kommunikoimaan ja yhteistyöhön. Tämä voi auttaa heitä kehittämään sosiaalisia taitoja, joita he tarvitsevat ihmissuhteissaan.

Jos haluat kasvattaa parempia poikia, aloita kotitöistä. Erilaisten askareiden tekeminen opettaa pojille tärkeitä taitoja, jotka auttavat heitä onnistumaan elämässä.

Tässä on muutamia vinkkejä poikien kotitöiden opettamiseen:

Aloita yksinkertaisista asioista ja lisää vaikeustasoa vähitellen.
Ole konkreettinen ohjeissasi.
Anna pojillesi vastuuta heidän omasta työstään.
Ylistä poikiasi heidän työstään.
Muista, että kotitöiden tekeminen on oppimisprosessi. Älä odota, että pojat oppivat kaiken heti. Ole kärsivällinen ja kannustava, ja he oppivat ajan myötä.

 

Luitko jo lautapelijutun:

Joulun lautapelitesti – mukana armoton teinimyrkynkeittäjä eiku pelaaja

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Haluatko kasvattaa hyvän pojan siis miehen? Tee tämä”

 • Ei pelkoa kuinka lapset pärjää omillaan sanoo:

  Itsellä perheen äitinä ollut aina veto vastuu niin kotitöistä kuin joulun laitosta. Tietyssä ikävaiheessa lapset yrittivät luistaa perus hommista (isänsä mallin mukaan), mutta olen jutellut jokaisen kanssa asioista että kun yhdessä asutaan niin jokaisella on vastuu tehdä jotain yhteisen mukavuuden eteen. Askareita jaetaan ja vaihtaa voi jos ei ole oikein oma juttu joku homma. Nyt teineinä osallistuvat ja jokaisella on niitä omia hommia mitkä tuntuu omilta tehdä niin ollaan sen mukaan jaettu askareet. Esim imuroinnista ei tykkää muut niin sovittu että tekevät muuta niin minä mielellään imuroin. Meillä auttoi asiallinen keskustelu että miksi on hyvä että jokainen tekee jotain askareita. Ei kivaa eikä reilua jos kaikki kasaantuu yhden harteille. Sekin että osaavat pyörittää omaa kotia kun pois muuttavat. Tytöille ihan yhtä tärkeää oppia kotona esim leikkaamaan nurmikon, lumityöt ja pieniä kodin kunnostus hommia ja vaikkapa auton renkaan vaihto. Ei ole enää vanhanmallin ”miesten ja naisten töitä” vaan koko perheet kotiaskareet. Yhtä tärkeitä hommia oli kyse ruuan laitosta, pyykkihuollosta, ruohonleikkuusta tai auton/polkupyörän korjauksesta. Toiselle joku askare on enemmän oma juttu ja toiselle toinen niin näitä hyvä hyödyntää.

 • Nimetön sanoo:

  Kotitöiden tekeminen on nuoresta syvältä. Näin minunkin nuoruudessa. Äiti ei onneksi vaatinut tekemään. Hyvin olen saanut aikuisena sapuskat laitettua.