Tiedätkö sen tunteen, kun lapsi tekee jotain tosi noloa tai outoa…ja joudut siinä sitten selittämään ja pyytämään anteeksi, ja kaikki pitävät sinua (ja lastasi) ihan pimahtaneina?

No sattuu sitä kuule muillekin! Tässä erään äidin tavallinen kauppareissu, jonka aikana lapsi järjesti näytöksen joka sitten PIKKUISEN nolotti äitiä:

”Perus kauppareissu… Kävin hakemassa lapset hoidosta ja painelimme kauppaan. Kauppa täynnä ihmisiä tottakai, 3-vuotias poika karjuu ostoskärryissä samalla kun 7-vuotias tyttöni kiukuttelee jostain todella turhasta taas…

En jaksa kuunnella pojan huutoa vaan nostan hänet alas kärryistä (vaikka olisi pitänyt pitää pää ja antaa lapsen vaan huutaa).

Hetken meni hyvin, kunnes poika veti siepit asiasta x ja juoksi kulman taakse karkuun.

Siinä hetken sadateltuani asiaa lähdin neidin kanssa etsimään poitsua. Lapsi löytyi kanamunaosastolta housut kintuissa. Jäädyin kulmalle ja mietin jo hetken, että jätän koko lapsen siihen.

Seuraavaksi kuuluu ”Äiti, halusin näyttää tytölle pippeliä!”. SIIS MITÄ??!!


Kuva Rawpixel.

Paikalla seisoo herrasmies noin 5-vuotiaan tytön kanssa ja tuijottaa suu auki vuorotellen minua ja poikaani. Naama punaisena painelen kärryjen ja tyttäreni kanssa siihen, nostan poikani housut. Mielessäni käy noin 10 000 erilaista syytä, mitä selitän tytön isälle, hän selvästi odottaa selitystä tapahtuneeseen. Tietysti koko kanamunaosasto on täynnä ihmisiä, jotka myös odottavat tilanteen ratkeamista. En selviä tästä ilman, että kuolen häpeään!!!

Ainoat sanat, jotka saan jotenkin sanottua on ”Anteeksi”. Nappaan pojan kärryihin ja suksin kuuseen. Tietenkään tämä tilanne ei lopu tähän, vaan kassajonossa viereiselle linjalle tulee kyseinen herra tyttärineen, ja tyttö siinä suureen ääneen toteaa ”Isi tossa on se pippelipoika!”

Oi tätä äitinä olemisen onnea! <3 On poitsu ollut siitä lähtien turvallisesti ostoskärryissä ja pysyy tiukasti siellä istumassa kunnes muuttaa kotoa omilleen!”

 

Nimim. Tilanne SOS! Pikkupoikien äitinä on parasta

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 13 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

13 vastausta artikkeliin “Anteeksi että lapseni näytti kaupassa pippeliä”

 • sanoo:

  Opetelkaa kasvattamaan niitä lapsia! Jo pienestä pitäen rajat ja säännöt ja niiden noudattaminen!!
  Siinä on onnistuttu ennenkin niin miksei onnistuisi nytkin!!!

 • Nimetön sanoo:

  Mitä poppelille voi tehä

 • Miia sanoo:

  Jos tämä tapahtui munaosastaolla, niin logikkahan on täysin selvä!

 • Karoliina sanoo:

  Naapuriin muutti uudet asukkaat, ihan tuohon vastapäätä tien toiselle puolelle. Niiden talossa on isot ikkunat suoraan tielle. Poikani 5v oli kaverinsa kanssa pihalla kun naapurit tekivät muuttoa. Tulivat sitten sisään sanoen ”näytettiin uusille naapureille perseet!” Siis MITÄ teitte? ”Nii-in, laskettiin housut ja näytettiin niitten isoon ikkunaan perseet”….
  Sillä lailla ja näin… Piti hetki nieleskellä kun itse törmäsin tähän uuteen naapuriin ja toki sitten pyydellä lapseni käytöstä anteeksi. Luojan kiitos, heitä tempaus oli vaan naurattanut.

 • Marineri sanoo:

  Oisin varmaan sanonut, että niin no pojilla on pippeli ja tytöillä pimppi, mutta laita nyt kuitenkin housut jalkaan, kun kaupassa ollaan.

  Perhepäivähoitajjana toimineena, minulla on ollut rintojen tilalla kuulema pylly ja naamassa kakkaa. Tissiä, pyllyä, pierua, pippeliä, kakkaa ja pissiä kuullut puheessa ja nähnyt julkisesti hyvinä viikkoina päivittäin. 3-5- vuotiaita erityisesti kiinnostaa kaikki omaan kehoon ja eritteisiin liittyvä.
  Onhan se ehkä noloa, mutta kaikkeen tottuu, ei kannata elämä turhan vakavasti ottaa, ei tämä vanhemuuskaan ole mikään suoritus, josta annetaan arvosanoja. Arvokkuus on aika usein kaikana taaperoiden kanssa touhutessa. Tsemppiä vaan kauppareissuihin. Ne kannattaa ottaa huumorin kannalta ja ihan vaan naureskella, se pidentää ikääkin… 🤗

 • Eevia sanoo:

  Meidät kutsuttiin eskariin puhutteluun kun 6vuotiaani oli kaverinsa kanssa näyttänyt pippelinsä ryhmän tytölle. Ikävä kyllä tyttö sattui olemaan muslimiperheestä missä tätä tapahtumaa ei sulatettu hyvällä.
  Mietittiin siinä sitten aulassa odoteltaessa että mitäs tästä sitten seuraa. Avokki ehdotti että viimesenä oljenkortena voidaan tarjota avioliittoa tytölle meidän pojan kanssa. Onneksi niin pitkälle ei tarvittu mennä ja anteeksipyyntö sekä lupaus siitä ettei vehkeitä enää vetkutella riitti.
  Mutta kyllä sitä joo vanhempana saa käydä kaikenmoisia keskusteluja 😁
  Tsemppiä sinnekkin, kyllä se voitoksi vielä muuttuu kun saa aikuista lastaan kuittailla myöhemmin 😂

 • Suvi sanoo:

  Oi ihana. oma poikani oli saman ikäsenä tai himpun verran päälle nelivuotiaana semmonen että aina kun suuttui niin vaatteet lähti pois päältä.. viimeisellä kerralla kun suuttui siitä kun kehtasin laittaa arestiin istumaan niin teki tämän julkisesti.. kuitenkin istui hienosti arestissa mutta oli pakko noteerata sen verran että laitoin edes housut takas jalkaan koska paikalla oli pari muutakin perhettä isompine lapsineen sekä muutama muu aikuinen.. semmonen vertaistukiloma toisen lapsen asioissa eli tutuiksi tultiin viikossa.. vähä ihmettelivät että toi oli jo paha 😀

 • Sellasta sattuu sanoo:

  Omat lapset on jo aikuisia. Ei kuulosta korviini kovin vakavalta. Voit varmaan nauraa tälle(kin) sattumukselle myöhemmin😁

 • Luurangon äiti sanoo:

  Minulla lapsi on kysynyt naiselta bussissa, että koska sä kuolet. Hän oli myös sitä mieltä, kun kysyttiin mikä susta tulee isona, että luuranko.

  • mummeli sanoo:

   Mulla on lapsenlapsi, poika, joka noin 3-4 vuotiaana kerran tuli vaessanovelle odottamaan että tulen ulos ja kysyi että mummo, onko sulla pimppi, johon sanoin vain että on ja poika alkoi juosta perässä ja huutaa mummo, näytä pimpppi muutaman minuutin ennen kuin uskoi etten näytä Onneksi ei ollut muita kotona silloin.

 • Hienotunteisuutta sanoo:

  Toivottavasti tämä äiti kävi asian pojan kanssa huolella läpi, ilman että jäi sellaista tunnetta, että hänen kehossaan on jotain vialla tms.

  3v ajattelee asiat vielä niin eri tavalla. Olisihan ollut fiksua siinä heti jotain sanoa tytöllekin, vaikka ihan ystävällisesti että anteeksi, poikani on vielä niin pieni ettei tiedä ettei ole kovin soveliasta noin tehdä. Ja ilman isoa numeroa ja pojan nolaamista hoitaa tilanne.

 • Mummu sanoo:

  Kun tyttärentytär oli kolmen vuoden kypsässä iässä, hän lähti äitinsä kanssa lähijunalla kaupoille.
  Istuivat alas ja tyttö hetimiten tuijottamaan käytävän toisella puolella istuvaa rouvaa rouvaa ja sylissä nököttävää karvatonta koiraa.
  Kaksi asemanväliä tuijotti (ja tytär kauhulla odotti), kunnes sitten tyttönen kommentoimaan, että: ”Kato äiti, miten kamalan ruma kissa” 😂