Istukan syöminen on ollut maailmalla ja varsinkin julkkisten keskuudessa in jo jonkin aikaa. Esimerkiksi Kim Kardashian on kertonut istukansyönnistään.

Tuoreeltaan läpyskää ei tarvitse vetää (vaikka jotkut ilmeisesti tekevät sitäkin), vaan nykyään siitä voi teettää pillereitä. Niiden väitetään tekevän vaikka mitä: lisäävän maidontuotantoa, nostavan hemoglobiiniarvoja, nopeuttavan synnytyksestä toipumista ja ehkäisevän synnytyksen jälkeistä masennusta. Eikä tässä vielä kaikki: toki se vielä torjuu ikääntymisen merkkejä!

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ja niin onkin. Mitään näistä vaikutuksista ei ole tieteellisesti todistettu. Istukka ei myöskään sisällä sellaisia määriä hivenaineita tai hormoneja, joka voisi parantaa synnyttäneen äidin hyvinvointia.

Eläimet saattavat syödä istukan synnytyksen jälkeen, mutta ihmiselle se ei ole tarpeellista eikä hyödyllistä. Itse asiassa istukan syöminen voi olla vaarallista sekä äidille että lapselle. Tiedetään esimerkiksi tapaus, jossa vauva oli saanut vakavan tulehduksen, koska äiti oli syönyt taudinaiheuttajia sisältäneitä istukkakapseleita.

Ja ehkä sitä mieluummin nauttii monipuolista ruokaa synnytyksen jälkeen kuin syö istukkaa?

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Älä syö sitä istukkaa”

 • Onneksi osaan sujuvaa englantia sanoo:

  ”Mitään näistä vaikutuksista ei ole tieteellisesti todistettu. Istukka ei myöskään sisällä sellaisia määriä hivenaineita tai hormoneja, joka voisi parantaa synnyttäneen äidin hyvinvointia.”

  Jos mitään vaikutuksia ei ole tieteellisesti todistettu, miten voit tietää mitä istukka VOI sisältää ja siten antaa äidille? Aika mutkat suoriksi vedetty ”artikkeli”.

  Toisekseen, miksi ihmeessä big pharma tekisi istukansyönnistä tutkimuksia? Lääkeyhtiöillä ei ole mitään keinoa tehdä rahaa istukansyönnillä = aivan rahan tuhlausta tutkia asiaa.

  Uskomatonta, miten ”pyhänä” ihmiset edelleen pitävät lääkeyhtiöitä, aivankuin ne olisivat ikinä vain hyvää hyvyyttään tutkineet asioita 😀 Raha on_aina_päämotivaattori.

 • Nanna sanoo:

  Jos SPR kerää istukkaverta synnyttäjän luvalla veripalveluihin ja se auttaa jopa leukemiaa sairastavia ja veri on testattua, niin miksei siinä olisi muitakin hyötyvaikutuksia..?
  Useat eläimet syövät istukkaa juurikin ravintoarvojaan rankan (usein monta pentua) synnytyksen jälkeen nostaakseen kuntoaan, niin voisi siinä ihmisen kohdalla olla muutakin kuin rituaalista perää. Tutkimustuloksiahan ei aina kaikkia julkaista, saatika voi tehdä jos syöntimäärä on vähäistä.

 • Dippadaa sanoo:

  Eläimet syö sen osin siksi, ettei haju houkuttele petoja paikalle.

  Nyt jotain rajaa näihin hömpötyksiin.

  Tsiisös.

 • Anni sanoo:

  Juuri hiljattain yökkäiltiin tyttären kanssa ajatukselle istukan syömisestä. Maistuukohan se maksalta tai munuaiselta (yökyök)?