Monien mielestä aivastaminen on erittäin tyydyttävää, mutta on monia tilanteita, joissa se ei sovi. Teatterissa ei halua aloittaa pärskimiskonserttia, ja aivastaminen on hasardia myös silloin kun suu on täynnä ruokaa.

Mutta aivastuksen pidättäminen sulkemalla hengitystiet (eli pitämällä nenästä kiinni ja suu suljettuna) on vaarallista. Jopa kuolemanvaarallista! Ajatelkaas!

Maailmalla uutisoitiin äskettäin miehestä, joka oli yrittänyt estää itseään aivastamasta ja sen seurauksena hänen kurkkunsa oli vaurioitunut niin, että mies pystyi hädintuskin nielemään tai puhumaan. Sairaalakeikkahan siitä seurasi.


Ylin kuva Kelly Sikkema.

Riski johtuu siitä, että aivastuksessa on todella paljon voimaa. Jos ilma ei pääse purkautumaan, se voi vahingoittaa elimistöä.

Pienimmät vauriot ovat verenpurkauksia silmämunissa ja lihasvenähdyksiä, mutta aivastuksen pidättely voi johtaa myös kasvojen hermojen vaurioihin, murtuneisiin kylkiluihin ja kurkunpään vaurioihin.

Aivastaessa ei siis saisi pitää nenästä kiinni tai muuten estellä aivastuksen tuloa, ja tämä olisi hyvä opettaa lapsillekin. Pöpöjen tarttumisen vähentämiseksi on syytä aivastaa kyynärtaipeeseen jos nenäliinaa ei ole saatavilla, sen sijaan että aivastaisi käsiinsä.

Jos on tilanteessa, missä ei kerta kaikkiaan sovi aivastaa, paina peukalonkynnellä sormenpäätä pikkurillin kynnen alta. Ei mitään käsitystä miksi, mutta kikka toimii täydellisesti!

Vielä kun olisi mahdollista keksiä joku keino siihen, että millä aivastuksen saa tulemaan, jos se jää ikäänkuin jumiin. Sillä siinä vasta on kaamea tunne!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia