Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi lähetti vieraille naisille törkeitä viestejä. Kun viestit tulivat julki ja myrsky alkoi mylviä lööpeissä, hän jäi sairauslomalle. Onko siis somemokaloma yhteinen kaikille?!

Saikuttaminen. Se on se juttu, josta monesti kuiskitaan, mutta josta on kuitenkin kovin vähän todisteita. Tosi asiassa ihmiset, joilla on muita sairauksia kuin selkeästi osoitettava keuhkokuume tai jalka poikki, saavat Suomessa sairauslomaa hyvin vaihtelevasti. Sairauslomien myöntämisestä tehty väitöstutkimus kertoo, että sairausloman pituus vaihtelee helposti nollasta jopa 14 päivään. Esimerkiksi selkäkivut on sellainen sairaus, jonka vuoksi lomalle pääsee tai ei pääse. Siinäs sitten vaikka siivoat eduskunnan käytäviä kipuines.

Toimi Kankaanniemen seksiviestittely toi hänelle siis sairauslomaa. Tämä kannattaa nyt muistaa jatkossa: jos kärsit kovista selkäkivuista, älä hae niiden perusteella sairauslomaa. Hae sitä sillä perusteella, että harhauduit lähettelemään somessa esimerkiksi viestin: nussittuna nukut paremmin.

Suomessa on ollut tekeillä työryhmä, joka toisi ryhtiä kansalaisten kovin eriarvoiseen sairauslomakäytäntöön. Työryhmän kannattaa huomioida nyt myös tämä uusi sairauslomatyyppi: somemoka.

Vielä muistuttaisin, että sairauspoissaoloista aiheutuu 3,4 miljardin vuosikustannus työnantajille ja yhteiskunnalle. Kansanedustuslaitoksen jäsenen antama sairauslomaesimerkki on toki yhteiskunnallisesti merkittävä.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Saako sairauslomaa kun mokaa somessa?”

 • pakana sanoo:

  Uskonveljet- ja sisaret lohduttavat varmasti Toimi-raukkaa. Rukoillaan jaksamista hänelle me kaikki, että saikkupetillä kohtalaisen messevällä palkalla jaksaa maksaa kännykkälaskunsa.

 • Kari sanoo:

  Niin tuota joo….. Onko mielensä pahottaminen sama asia kuin sairaus? Onko viestien lähettäminen vahinko ja jos on niin onko vahinko se, et jää kii vai se, et on lähettäny sen viestin? Jos on lähettäny ni oisko silloin vaa otettava vastuu niistä viesteistä. Mikään noista ei ole sairaus eikä silloin voi saada sairaslomaa jos ei ole sairas.

 • Itse asiassa sanoo:

  Jos kotiäiti tai -isä on sairas, puolisolle voidaan kirjoittaa sairaslomaa perheen hätätila diagnoosilla. Lääkärit eivät tätä vain kirjoita, tai sitten sitä ei osata pyytää….

 • Huono Äiti sanoo:

  Tällaisen pienen yrittäjän sairauslomat ovat myös aika ohkaisessa….

 • Leenuska sanoo:

  Tätä samaa itse pohtinut useasti. . Ja kotiäitihän ei edes saa saikkua, ei tuu ketään tuuraamaan, jos puoliso ei ota palkatonta. . Ja sit me maksetaan verorahoilla joidenkin omia some-sotkuja, miks itsensä nolaamisesta pitäis saada saikkua, varsinkin palkallista?