Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Luin Pihtarin kirjoituksen ja jäin miettimään omaa, jo mennyttä pidempää suhdettani. Kirjoituksessa kuvattiin jo minulle kovin todeksi käynneitä asioita. Ei huomioimista, ei edes hipaisua ohi kävellessä, ei kivoja tekstiviestejä, ei muistamisia edes viestillä syntymäpäivinä, hääpäivinä (niitä kuitenkin kertyi 15) tai äitienpäivänä. Ei kainaloon ottamista, halausta tai kuin varkain sanottua kehua. Ei mitään näistä. Itse kuitenkin yritin pitää edes jotenkin liekkiä yllä ja hän ottikin hyvin halauksen, pusut tai käsi kädessä kävelyt vastaan muttei siis itse tehnyt aloitetta.

Toki lähes 16 vuoteen mahtui paljon muita hienoja asioita kuten keskinäinen luottamus ja kunnioitus. Ei sillä. Sekä huumori. Saimme toisemme nauramaan mutta ei sekään loputtomiin kanna, jos naiseuteni näivettyy pois kokonaan.

Toisin kuin Pihtarin tarinassa minä kuitenkin olin se, joka kärsi mieheni kyvyttömyydestä tehdä aloite seksin suhteen. Sain siis aina seksiä, jos itse tein aloitteen mutta hän ei sitä voinut tehdä erityisesti silloin, kun taukoa oli tullut luvattoman pitkään ja pinnani kiristynyt. Onhan se vähän Kauniista ja Rohkeista, jos kuvittelee, että oma mies voisi haluta vaimoaan ja ilmaisisi sen tavalla tai toisella. Toki parhaina aikoina hänkin teki aloitteen: puristi rinnoista, tökkäsi vähän takapuoleen, jonka jälkeen minun olisi pitänyt olla jo valmis hommiin. Pienen hetken verran tarvitsin aikaa kiriäkseni exäni kiinni. Useimmiten onnistuin siinä rikkaan mielikuvitukseni avulla: sängyssämme vieraili useasti ihan joku muu kuin oma mieheni – noin kuvannollisesti.

Vasta aivan liittomme loppumetreillä torjuin hänen tökeröt yritykset pari kertaa: enhän halunnut tuottaa hänelle ongelmia itsetunnon kanssa mutta lopuilta ei silläkään ollut enää väliä.

Vaikka päiväsaikaan halusin vimmatusti liittomme jatkuvan lastemme vuoksi, öisin alitajuntani herätti minut samaan painajaiseen: mieheni suunnitteli murhaani. Yhtenä yönä itse Viikatemies hyökkäsi kimppuuni, jolloin tajusin alitajuntani viestin: olin kuolemassa sisältä päin. Valvottuani osan yöstäni useamman kuukauden ajan oli minun tehtävä päätös, joka muuttaisi perheemme elämän tyystin. Meidän oli erottava.

Erostamme on kohta kaksi vuotta ja edelleen koen, etten sitä päätöstä kadu päivääkään. Exälläni on jo uusi vaimo ja uusi perhe. Itselläni on suhde, jossa pystyn puhumaan tarpeistani, jossa saan paljon hellyyttä ja jossa tunnen itseni halutuksi, kuulluksi ja rakastetuksi. Mitä muutakaan sitä voisi toivoa suhteeltaan? Hellyyttä, välittämistä ja riittävästi seksiä. Näistä se parisuhteen liima koostuu.”

– Anonyymi

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Älä anna naiseutesi näivettyä huonossa suhteessa”

 • Turhautunut sanoo:

  Onkohan sun exä mun nyxä 🙄 Ihan mun elämästä tämä.

 • 15vjaohi sanoo:

  Minä oon sitä miettinyt vuosia että itse en lämmennyt 15 vuoden aikana pepun puristelulle enkä haarojen kourimiselle sängyssä. Tiedän että jotkut naiset tykkää pepun ja rintojen puristelusta. Mut alussa itse oli niin kiimainen että mikä tahansa aloite kävi. Mutta kyllähän se niin on että jos ei ole henkistä yhteyttä niin eipä se fyysinenkään kovin pitkään yksin pidä suhdetta pystyssä.

 • Nimetön sanoo:

  Minäminäminä! Ja mun tarpeet.. Eikö ois voinu olla olettamatta, että mies osaa lukea ajatuksia? Hän saattoi kuvitella tekevänsä oikein ja sinun nauttivan. Kurkkaa eka peiliin ja katso itseäsi, sitten moiti toista.

  • Minäminäminä sanoo:

   Voi jestas! Minäminäminä??? Eikö nyt lähtökohtaisesti jokainen nimenomaan katso asioita omasta näkökulmastaan? Onhan aloituksen tehneen mieskin katsonut, jos ei ole nähnyt vaimonsa tarpeita lainkaan! Tuollaisesta liitosta lähteminen on ihan tervettä itsekkyyttä. Hyvän ratkaisun on tehnyt, ja vaikuttaa siltä, että miehellä on kyllä ollut aikaa korjata tilanne. Eikö oikeasti enää muita argumentteja löydy, kuin tuo ikuinen minäminäminä?!

  • Jos ottaa nii täytyy myös antaa sanoo:

   😆 josko mies kuvittelee että tuollainen riittää naiselle niin joutaakin menemään. Täytyy ihmisen ajatella itseä kyllä sen verran että saa elämän johon kuuluu tyydyttävä seksi elämä. Puhumattakaan siitä että ihminen joka ilmaisee itseään näin hyvin todennäköisesti on miehen kanssa vuosien mittaan puhunut.

   Tosiasioita on että kaikkien kemiat ei käy yksiin vaikka muuten seura olisi mukavaa ja on myös heitä jotka eivät vain osaa, uskalla tai halua sängyssä antaa toiselle nautintoa. Siihen kuuluu myös kipinän ylläpito flirtillä ja alkulämmittelyt .

   Elikkä kaikille teille jotka ette osaa lukea ajatuksia niin käyttäkää järkeänne. Mikään ei tule ilmaiseksi, vaimo ei ole tyytyväinen seksielämäänne jos et näe lainkaan vaivaa sen eteen. Ota selvää mistä toinen pitää ja pyri siihen. Sama pätee tietenkin sukupuoleen kuin sukupuoleen.