Kohteletko eri sukupuolta olevia lapsiasi samalla tavalla? Yli 90% vanhemmista sanoo, että kyllä. Tutkimukset väittävät toisin.

Journal of Consumer Psychology -julkaisussa ilmestyneessä artikkelissa kerrottiin, että äidit käyttävät todennäköisimmin rahaa tyttölapseensa ja isät poikalapseensa. Neljässä tutkimuksessa on saatu näyttöä, että varsinkin taloudellisissa asioissa vanhemmat suosivat omaa sukupuoltaan olevaa lasta.

Tutkimuksessa on esimerkiksi kysytty, haluaako vanhempi osallistua arvontaan, jossa voittaa tyttöjen repun, vai siihen, jossa voittaa poikien repun. 87% isistä halusi osallistua poikien repun arvontaan, ja 75% äideistä tyttöjen.

Suosimisen syynä lienee se, että itsen kanssa samaa sukupuolta oleva lapsi tuntuu tutumalta. Ehkä on hyvä miettiä tarkemmin, kuinka toimii, vaikka vakaasti uskoisi olevansa täysin tasapuolinen kaikkia lapsia kohtaan.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Äidin tytöt ja isin pojat?”

  • Josie sanoo:

    Juu ei kyllä ole lempilasta minulla. Kahden ihanan ja temperamenteiltaan hyvin erilaisen tyttären äitinä vannon puhtaalla omallatunnolla että molemmat ovat 100% yhtä rakkaita ja lempilapsia. Toisin on puolisoni ja anoppini kohdalla; molemmat suosivat toista tytöistä. Tavallaan onni että ovat mieltyneet eri lapsiin niin tasapuolisuus kai siinäkin sitten…Mutta minua raivostuttaa että nykymaailmassa annetaan suorastaan lupa pitää jotakuta lapsistaan tärkeämpänä kuin muita. Sairasta arvottaa lapsiaan johonkin tärkeysjärjestykseen ja pahimmassa tapauksessa pelata heitä toisiaan vastaan. Ei ihme, että narsismi kukkii kun omat lapset eriarvoistetaan. Kuvottavaa. Ja jos jostain reppuarvonnasta voi vetää johtopäätöksiä niin toivottavasti sellaisia että vanhemmat toivovat voivansa hankkia uuden repun sille lapsista, joka sitä eniten tarvitsee….